Gazprom reduce în jumătate angajații din biroul său central

În biroul central al Gazprom se pregătesc disponibilizări pe scară largă. Numărul de personal este planificat să fie redus de la 4.100 la 2.500 de persoane.

Această decizie este legată de optimizarea costurilor, nevoia de a elimina funcțiile care se duplică și de a îmbunătăți eficiența managementului. Fondul de salarii al biroului central, care se ridică la 50 de miliarde de ruble, va fi revizuit. O parte din fondurile eliberate vor fi folosite pentru a dezvolta și motiva angajații rămași.

Reducerile de personal sunt un răspuns la pierderile catastrofale ale companiei. În 2023, Gazprom a suferit o pierdere de 629 de miliarde de ruble, pierdere înregistrată pentru prima dată în 25 de ani.

sursa: rbc.ru

Bărbatul care a furat trei picioare de om amputate dintr-un spital din România a fost prins. Cum se justifică

Noi detalii despre furtul de la Cantacuzino. Bărbatul care a furat trei picioare de om, amputate, de la Spitalul Clinic ”Dr. Ion Cantacuzino” din Bucureşti a fost prins de poliţişti și dus la audieri. El a spus că s-a dus în curtea spitalului pentru a lua peturi pe care să le ducă la reciclat şi că nu știa ce este în saci, evz.ro.

”Bărbatul în cauză a fost depistat de poliţiştii Capitalei şi condus la audieri la sediul Secţiei 6 Poliţie. Faţă de acesta s-a pus în mişcare acţiunea penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a transmis, miercuri seară, Poliţia Capitalei.

El a recunoscut că, vineri, în jurul orei 19.00, a intrat în incinta Spitalului Cantacuzino, sărind gardul, pentru a fura peturi pentru reciclare. Acesta a spus că a crezut că sunt peturi în saci.

Managerul Spitalul ”Cantacuzino”, Iulian Brezean, a spus, marţi, că fapta a avut loc vineri, înainte de ora 19.00, şi că spaţiul nu era încuiat, iar cu 20 de minute înainte ca bărbatul să fie surprins de camerele de supraveghere, în zonă a fost o îngrijitoare de pe Secţia Obstretică-Ginecologie.

Iulian Brezean a spus că un medic rezident al unităţii medicale a găsit un membru amputat pe Bulevardul Dacia. Brancardierul de serviciu s-a dus să recupereze piciorul amputat pierdut de bărbat pe stradă. ”Piesa recuperată a fost depozitată în lada frigorifică amplasată în spaţiul destinat deşeurilor infecţioase”, a declarat Iulian Brezean.

Ce spune managerul spitalului Cantacuzino

Managerul spitalului a spus că incidentul a fost anunţat luni la 112, iar poliţiştii au făcut verificări şi au vizionat imaginile stocate pe camerele de supraveghere. El a anunțat că a fost deschisă o anchetă internă, pe lângă anchetele Poliției şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Spitalul Clinic ”Dr. Ion Cantacuzino” a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti (DSPMB) cu 4.400 de lei pentru nesecurizarea spaţiilor de stocare temporară a deşeurilor periculoase şi nesupravegherea personalului implicat în gestionarea acestor deşeuri.

Un nou drum cu patru benzi va lega podul peste Dunăre de vama Giurgiulești

Un nou drum cu patru benzi va lega Vama Giurgiulești de Podul peste Dunăre de Brăila.  Este vorba despre un proiect al Consiliului Județean Galați, realizat în colaborare cu Compania Națională de Drumuri, scrie adevarul.ro.

„Au fost aprobați astăzi, în ședința de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru construcția Drumului de legătură dintre DEx Brăila-Galați și Centura Municipiului Galați”, a anunțat ministrul Transportului, Sorin Grindeanu. 

Acest nou drum cu patru benzi (două benzi pe sens), în lungime de 6,92 km, va asigura inclusiv accesul la Podul Brăila. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de peste 812 milioane lei, iar durata de execuție este estimată la 24 luni.

Pe traseu vor fi construite inclusiv șase poduri și pasaje.

„Drumul de legătură dintre DEx Brăila-Galați și Centura Galați va fi construit printr-un protocol încheiat între CNAIR și Consiliul Județean Galați”, a precizat Grindeanu.

În ceea ce priveşte Drumul Expres Galaţi-Brăila, acesta este construit în proporție de peste 80 la sută. Va fi gata la jumătatea anului. 

Republica Moldova va putea stoca energie electrică

Republica Moldova va instala un sistem de stocare a energiei electrice (BESS) cu o capacitate de 75 MW și motoare cu ardere internă de 22 MW, conform unui proiect finanțat de Guvernul Statelor Unite prin USAID. Ministerul Energiei anunță ca a fost lansată o licitație în acest sens, scrie moldova1.md.

În prima etapă a licitației, vor fi achiziționate și instalate baterii cu o capacitate de 30 MW la CET Nord din Bălți. Potrivit sursei, contractul urmează să fie semnat în următoarele săptămâni, iar finalizarea lucrărilor este planificată pentru luna septembrie 2026. Acest sistem inovator va asigura o mai bună gestionare a rețelelor electrice, contribuind la stabilitatea acestora și la integrarea surselor regenerabile de energie produse local.

„Achiziția are ca scop îmbunătățirea fiabilității rețelelor electrice din Republica Moldova, facilitând comerțul de energie electrică cu România, Ucraina și piața europeană, și va sprijini integrarea energiei regenerabile produse local”, menționează Ministerul.

Proiectul beneficiază de o finanțare de 85 de milioane de dolari acordată de Guvernul Statelor Unite, ca parte a inițiativei #MoldovaConectată, care urmărește integrarea energetică a Republicii Moldova cu Europa și reducerea dependenței de sursele externe de energie.

Chișinău a urcat în lasamentul celor mai scumpe orașe din lume. Vezi ce orașe mari a întrecut
Articolul anterior
Doi bărbați din Capitală, reținuți după ce au furat din geanta unei tinere o sumă importantă de bani
Articolul următor
Close menu