Îngrozitor! Și-a prins mâna în tocătorul de carne și a avut nevoie de intervenția salvatorilor

O femeie din Capitală a rămas cu degetul blocat într-o mașină electrică pentru tocat carne și a avut nevoie de intervenția salvatorilor.

separator

Potrivit unui comunicat al SPCSE, cazul s-a întâmplat ieri într-un apartament din sectorul Ciocana.

Serviciul Situații Excepționale a fost alertat ieri la ora 13.45, după ce persoana în vârstă de 32 de ani nu a mai putut scoate mâna din dispozitiv. În mai puțin de o oră salvatorii au reușit să efectueze intervenția, fără ca femeia să aibă de suferit.

Cazul s-a rezolvat cu succes, altminteri femeia ar fi putut să rămână fără deget.

Salvatorii îndemnă oamenii să sune de urgență la Serviciul 901 în cazul în care ajung să se confrunte cu situații de risc.

Silviu Prigoană s-ar fi despărțit de soție înainte să moară

Dan Diaconescu a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni, că Silviu Prigoană și soția sa, Mihaela, s-ar fi despărțit. Fostul patron de la OTV a explicat ce s-a întâmplat între cei doi soți la ultima petrecere la care au participat împreună, scrie adevarul.ro.

Silviu Prigoană era căsătorit cu Mihaela Botezatu, cea alături de care își găsise liniștea după divorțul de Adriana Bahmuțeanu.

Dan Diaconescu a susținut, marți seara, în timpul emisiunii „Cancan Senzațional”, în timp ce discuta cu Adriana Bahmuțeanu, că Silviu Prigoană s-ar fi despărțit de soția sa.

Ultima mea întâlnire cu el a fost la Palatul Snagov, la nunta lui Horia Ivanovici. Și acolo era și Silviu Prigoană. Ne-am văzut, ne-am îmbrățișat, ne-am salutat. La masa unde el fusese alocat era și doamna Mihaela. Iar el voia să stea la masa mea. Și l-am întrebat: «Silviu, dar tu nu ești la masă cu soția ta?». Și el mi-a zis: «Dacă-ți spun ce mi-a făcut Horia! Eu nu mai sunt împreună cu Mihaela și Horia ne-a invitat separat și ne-a așezat la aceeași masă»”, a povestit Dan Diaconescu la Cancan Senzațional.

Adriana Bahmuțeană a vorbit și ea despre acest lucru. „Nu știu ce să spun exact. M-am întâlnit cu femeia aceasta doar de câteva ori, întâmplător, la mall. Am vorbit cu ea câteva minute. Nu am nimic cu femeia, să fie sănătoasă! Nu am nimic împotriva ei. Ba din contra, acum, în vacanța copiilor, le-am dat procură să meargă cu copiii în Italia. Acum o săptămână, la sfârșitul lui octombrie”, a spus și Adriana Bahmuțeanu.

27 de documentare din toată lumea vor fi proiectate la Chișinău

Ce înseamnă democrație? Cu ce preț se câștigă și menține democrația? Răspunsurile la aceste întrebări le poți afla în cele 27 de documentare adunate din toată lumea (inclusiv Moldova), în cadrul Moldox Festival, ediția IX, care începe la final de noiembrie la Chișinău, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.



De la Filipine, USA, Austria, România și până la Bhutan – programul festivalului cuprinde povești cutremurătoare, emoționante și pline de adevăr despre soarta oamenilor care caută dreptate, libertate și dreptul de a fi fericiți în țara lor, concentrându-se pe trei subiecte fundamentale: identitatea de gen, libertatea de exprimare și viața oamenilor vulnerabili.

Programul festivalului a fost făcut public acum câteva zile și conține peste 20 de premiere de filme, ceea ce înseamnă că publicul din Chișinău va fi primul care va avea ocazia să le vadă. Programul poate fi accesat AICI, iar biletele vor fi disponibile pe cineplex.md din 22 noiembrie sau la casele cinmatografului.

Festivalul va avea loc între 27 noiembrie și 1 decembrie 2024, la Cineplex Loteanu, și se adresează atât liderilor de opinie, jurnaliștilor, activiștilor civici, cât și tuturor cetățenilor cărora le pasă de soarta democrației. Ediția din acest an este una specială din mai multe motive, inclusiv pentru că va aduna profesioniști de film din întreaga lume, consolidând Chișinăul ca un centru regional important pentru dezvoltarea industriei cinematografice.

Poșta Moldovei, pregătită să elibereze compensațiile

Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” anunță că este pregătită să elibereze compensațiile pentru perioada rece a anului și colaborează în acest sens cu instituțiile competente. Precizarea vine în contextul în care, beneficiari de compensații la energie, care nu au carduri bancare, vor ridica banii la poștă, transmite IPN.

„Conform prevederilor legale și în strânsă colaborare cu autoritățile și instituțiile competente, întreprinderea va asigura plata acestora conform procedurii stabilite, pentru a sprijini cetățenii din întreaga țară. În acest context, așteptăm cetățenii care beneficiază de compensații să se apropie în orice oficiu poștal din țară, pentru a le ridica”, se arată într-un comunicat de presă.

Compensațiile pentru energie se acordă, în acest an, sub formă monetară, oferită direct fiecărei gospodării eligibile pe cardul bancar al solicitantului sau la poștă. Sunt eligibile toate gospodăriile încălzite pe bază de gaze naturale, energie termică și electrică sau combustibil solid (lemne, cărbuni, pelete, brichete).

Pentru a primi compensații pentru noiembrie, doritorii trebuie să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md până pe 28 noiembrie. În perioada sezonului rece (noiembrie-martie), cererile pot fi depuse oricând, dar compensațiile nu vor fi acordate pentru lunile precedente. Dacă cererea a fost depusă după data de 28 a lunii, compensațiile vor fi acordate începând cu luna următoare.

Până în prezent, au fost depuse circa 465 de mii de cereri pentru compensarea costurilor la energie pentru sezonul rece 2024-2025, dintre care peste 238 de mii au fost completate cu ajutorul registratorilor.

Așteptarea a luat sfârșit! Natalia Gordienko a lansat videoclipul în care umblă dezbrăcată prin zăpadă
Articolul anterior
Cristina Croitoru a făcut publică prima poză cu chipul fiului ei. Vezi cât de mare a crescut şi cui îi seamănă!
Articolul următor