O copilă, sfășiată de o haită de maidanezi la Cahul

Fetița, în vârstă de 10 ani, a ajuns cu răni grave la spital, după ce a fost atacată în plină stradă de o haită de câini maidanezi.

separator
Captură

Incidentul a avut loc în orașul Cahul, acolo unde minora a fost atacată și mușcată de patrupede.

Potrivit medicilor, copila a suferit răni grave la piciorul stâng, inclusiv paralizie temporară a membrului.

„În jurul orei 16, ea neajungând la magazin a ieşit în faţa ei, între picioare un câine maidanez şi s-a încolăcit printre picioare. El i-a înşfăcat genunchiul şi a început să roadă din el, iar ea a leşinat”, a declarat mama copilei, pentru publika.md.

După ce şi-a pierdut cunoştinţa, fata a mai fost muşcată de câţiva câini.

Cei care au reuşit să o scape din colții animalelor au fost vecinii.

Fetița a suferit un șoc psihoemoțional puternic, fiind internată de urgență în spital, unde a primit tratament împotriva rabiei.

Cazul acesta nu este singurul înregistrat în oraşul Cahul.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică, în primele două luni ale acestui an, 12 persoane au fost atacate de maidanezi.

Ce conținea nava Rusiei, care transporta bunuri din Moldova și a fost arestată în Ucraina

Cargoul ce naviga sub pavilionul unui stat străin face parte din flota „din umbră” a Rusiei și a fost implicat în exportul ilegal de cereale ucrainene jefuite de pe teritoriile ocupate.

Russian sailors stand guard at the Northern Fleet’s flagship, the Pyotr Veilikiy (Peter the Great) missile cruiser, at its Arctic base of Severomorsk, Russia, Thursday, May 13, 2021. Adm. Alexander Moiseyev, the commander of Russia’s Northern Fleet griped Thursday about increased NATO’s military activities near the country’s borders, describing them as a threat to regional security. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

„Ancheta prealabilă a stabilit că, în noiembrie 2024, o navă cargou sub pavilionul unei țări străine a exportat ilegal peste 4.600 de tone de grâu din portul maritim comercial Sevastopol, închis de Ucraina. Cerealele au fost probabil confiscate de reprezentanți ai statului agresor în teritoriile ocupate temporar ale regiunilor Zaporojie și Herson. Produsele agricole au fost transportate către țări terțe, folosind peninsula Crimeea ocupată”, se menționează în comunicatul celor de la mold-street.com.

În timpul percheziției navei au fost confiscate echipamente de navigație, un computer, telefoane mobile, documentația navei și alte acte care confirmă comiterea infracțiunii. Autoritățile navale din Republica Moldova nu au reacționat deocamdată la aceste informații.

Olesea Stamate: „familie mea este ținta unor atacuri informaționale”

„În ajunul sărbătorii Paștele Blajinilor, eu și familia mea am devenit din nou ținta unor atacuri informaționale concertate, precum și a unor amenințări directe cu răfuială fizică și chiar cu moartea”, susține Olesea Stamate, scrie unimedia.info.

„În paralel cu lansarea unor calomnii și informații false la un post de televiziune care acționează la comanda unor interese politice (aspect asupra căruia voi reveni cu detalii concrete), am fost supusă unei campanii de intimidare prin apeluri telefonice provenite de la diverse numere, cu mesaje amenințătoare.

Conștientizez că activitatea mea publică deranjează atât anumite grupuri de interese din țară, cât și entități din afara hotarelor Republicii Moldova. Cu toate acestea, doresc să subliniez că nu voi tolera niciun tip de presiune sau amenințare. Toate atacurile la adresa mea și a familiei mele vor fi documentate și sesizate organelor de drept, urmând să fie contestate inclusiv pe cale judiciară.

Rămân ferm angajată în apărarea adevărului, în promovarea justiției și în lupta pentru o societate liberă de corupție și manipulare. Nicio tentativă de intimidare nu mă va abate de la această misiune”, se arată într-un mesaj.

La 16 aprilie, Olesea Stamate a anunțat că pleacă din fracțiunea parlamentară a PAS și va fi deputat neafiliat.

Decizia PAS a venit după scandalul privind eliberarea din pușcărie a mai multor deținuți, condamnați pe viață, care a fost posibilă în urma unor modificări legislative promovate de Stamate încă în 2022, inclusiv la Legea amnistiei.12

Record de preț la căpșunile moldovenești

Primele căpșuni moldovenești au apărut deja în magazinele și piețele din Moldova. Mai mulți oameni s-au plâns pe rețelele de socializare pentru că prețul unul este unul extrem de mare.

Și dacă căpșunile locale costă -120-180 lei/kg, atunci cele grecești sunt la preț de – 80-100 lei/kg.

Aceeași sițuație sunt și cu roșiile care se găsesc la un preț de 120-150 per kg, scrie unica.md.

Galina Tomaș te invită la seminarul „Slăbește sănătos 10kg în doar 2 luni”
Articolul anterior
Ultima oră! O companie americană, aproape de lansarea terapiei care învinge cancerul. Rezultatele sunt surprinzătoare
Articolul următor
Close menu