O femeie, care și-a făcut operație de micșorare a stomacului în Turcia, nu se mai poate opri din slăbit. A ajuns piele și os

O operație de bypass gastric realizată în Turcia s-a terminat prost… pacienta, fericită că slăbește vertiginos, a ajuns astăzi piele și os și se teme pentru sănătatea ei. Practic, femeia nu se mai oprește din slăbit, scrie avantaje.ro.

“Am fost în Turcia pentru o soluție ieftină de slăbit, dar acum sunt îngrozită și sunt disperată după ajutor!”

Tracey Hutchinson, în vârstă de 52 de ani, cântărea 100 de kilograme înainte de operația de micșorare a stomacului pe care a făcut-o în Turcia – acum este „piele și oase’ și își face griji pentru sănătatea ei.

Femeia este mamă a doi copii, locuiește în Washington și plănuise inițial să facă un bypass gastric în Marea Britanie. Dar, după ce a stat trei ani pe lista de așteptare pentru bypass gastric, s-a decis că va face până la urmă o intervenție de balon gastric.

Tracey, care deține propria afacere, a spus: „Așteptam de trei ani ca Serviciul Național de Sănătate să-mi aprobe operația de bypass gastric. Greutatea mea a însemnat o presiune periculoasă în jurul creierului, dar tot ce mi-au oferit a fost acest balon gastric. Am dat jos câteva kilograme după introducerea lui, dar de îndată ce balonul a fost scos, l-am pus la loc.”

Frustrată, Tracey a decis apoi să facă un bypass gastric în străinătate și a călătorit în Turcia la începutul anului trecut.

S-a declarat mulțumită de operație, de îngrijirea ulterioară pe care a primit-o – precum și de preț.

„Operația a decurs fără probleme și apoi am fost cazată într-un hotel frumos. Când m-am întors acasă, am început imediat să văd rezultate’. Și-a amintit Tracey: „Am slăbit atât de mult la început. Nu-mi venea să cred’.

Până în iunie 2022, femeia a atins „greutatea visată de 50 de kilograme’ – și s-a simțit grozav în ziua nunții ei. Dar, după căsătorie, Tracey a început să devină îngrijorată că pierdea kilograme fără oprire…

„După ce am ajuns la dimensiunea mea perfectă, nu m-am putut opri’, a explicat Tracey. — Și acum am trecut de la o extremă la alta.

După nunta ei, femeia a devenit treptat din ce în ce mai subțire – acum descriindu-se ca fiind „piele și oase’. În prezent este periculos de subponderală.

Chirurgul ei din Turcia i-a sugerat să ia Imodium pentru a o opri să meargă la toaletă, astfel încât să poată lua în greutate, a susținut ea.

Fiind foarte speriată a decis să vorbească și să ceară ajutor: „Sunt în punctul în care nu sunt sigură cât de multe kilograme mai pot pierde. Sper să mă ajute cineva care îmi citește povestea, deoarece nu am idei despre cum să opresc asta. Este terifiant’.

Analizând cazul, Serviciul Național de Sănătate a făcut o evaluare detaliată asupra situației lui Tracey și au concluzionat că operația de bypass gastric din Turcia nu era în interesul ei.

Specialiștii au declarat: „Orice formă de intervenție chirurgicală de slăbire este o operație majoră. Cazul trebuie să fie analizat cu mare atenție de către o echipă de profesioniști din domeniul sănătății, în conformitate cu îndrumările naționale. Pacienții trebuie să treacă printr-o serie de verificări pentru a se asigura că operația este opțiunea potrivită pentru ei. Acest lucru include un control complet al sănătății, consiliere și sprijin, și angajamentul de a pierde în greutate înainte de a putea avea loc orice procedură. Pentru unii oameni, intervenția chirurgicală nu va fi în interesul lor. Acesta este de obicei cazul în care riscurile operației depășesc beneficiile potențiale. Multor persoane li se vor oferi tratamente alternative…”

„Am observat o creștere a numărului de pacienți care au avut complicații de la operații în străinătate. Recomandăm cu tărie oricui care se gândește să călătorească în străinătate pentru îngrijire privată să-și cerceteze cu atenție opțiunile și să înțeleagă riscurile implicate’.

Vladimir Plahotniuc ar putea fi dat în căutare internațională. Cererea de revizuire, acceptată de INTERPOL

Comisia pentru Control al Fișierelor INTERPOL a acceptat cererea Procuraturii Anticorupție, depusă prin intermediul Direcției pentru Cooperare Polițienească Internațională al Ministerului Afacerilor Interne (DCPI), de revizuire a deciziei Comisiei din iulie 2020 în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc, scrie unimedia.info.

„Din aprilie 2024, Procuratura Anticorupție investighează o schemă de corupție prin care au fost afectate deciziile Comisiei INTERPOL de a bloca Notificări Roșii și anunțuri în căutare internațională. Pe baza probelor și informației acumulate în acest dosar, dar și altor circumstanțe noi, în octombrie 2024, Procuratura Anticorupție a formulat o cerere către INTERPOL, solicitând revizuirea deciziei din iulie 2020. Pe baza acestei cereri, DCPI – autoritatea centrală a Republicii Moldova pentru cooperare cu INTERPOL – a expediat un demers către INTERPOL pentru revizuirea deciziei de respingerea solicitării Republicii Moldova de anunțare în căutare internațională a lui Vladimir Plahotniuc.

La 25 noiembrie 2024, noul șef al DCPI, a informat Procuratura Anticorupție despre decizia Comisiei INTERPOL, care a acceptat cererea Republicii Moldova de a revizui și examina din nou cazul lui Vladimir Plahotniuc pe baza noilor circumstanțe. Ca urmare, persoana vizată și avocații săi vor avea oportunitatea să prezinte informație și argumente, dar și Republica Moldova va putea din nou argumenta de ce această cauză penală este una legală, corectă și în conformitate cu Constituția INTERPOL.

Amintim că, în octombrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, DCPI a solicitat anunțarea în căutare prin intermediul INTERPOL a lui Vladimir Plahotniuc, în privința căruia a fost emis un mandat de arest pentru infracțiunea de spălare de bani, în legătură cu rolul său în schema bancară care a avut loc în Republica Moldova în anii 2013-2015, prin care au fost scoși peste un miliard de dolari din sistemul bancar și eventual din bugetul statului, investigația denumită generic ,,Frauda Bancară”, în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

În iulie 2020, Comisia INTERPOL a informat Republica Moldova că, la solicitarea lui Vladimir Plahotniuc, cauza respectivă a fost examinată de către Comisie și a fost adoptată decizia de a respinge solicitarea Republicii Moldova, fiind radiate din sistemul INTERPOL toate datele în privința lui Vladimir Plahotniuc. Solicitările suplimentare către INTERPOL din partea Republicii Moldova în privința lui Vladimir Plahotniuc, pe parcursul anilor 2021-2022, au rămas fără răspuns.

Procuratura Anticorupție, în coordonare cu instituțiile naționale competente, va continua să depună tot efortul pentru a asigura că persoanele vizate în cauzele penale în gestiunea instituției sunt anunțate în căutare, arestate și extrădate în Republica Moldova pentru a fi trase la răspundere penală”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Anticorupție.

În luna februarie 2020, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a precizat că INTERPOL examinează cererea Republicii Moldova privind darea în căutare interpațională a lui Vladimir Plahotniuc.

Vânătoarea la graniță se admite doar cu avizul Poliției de Frontieră

Pentru a participa la vânătoare în sezonul 2024-2025 în zona de frontieră, este obligatoriu să obții un aviz eliberat de Poliția de Frontieră, informează unica.md.

”Solicită avizul Poliției de Frontieră în baza permisului electronic de acces în zona de frontieră. Acesta îți oferă dreptul de aflare în zona de frontieră pentru desfășurarea vânătorii, în termenul de vânătoare stabilit și în limitele sectorului indicate în acesta.

Avizul este obligatoriu pentru toți vânătorii, chiar și pentru cei care locuiesc în zona de frontieră.”, anunță Poliția de Frontieră.

Doar două zile rămase pentru înregistrarea în programul de compensații la energie

Consumatorii casnici care doresc să beneficieze de compensații pentru energia consumată în sezonul rece 2024-2025 mai au doar câteva zile pentru a se înregistra în sistemul guvernamental „Ajutor la contor”, scrie agrotv.md.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 28 noiembrie, iar cei care nu se înscriu până atunci vor putea obține compensațiile doar începând cu luna decembrie. Înscrierea se face pe platforma compensatii.gov.md, iar beneficiarii vor primi ajutoarele sub formă de plată monetară, fie pe cardul social, prin poștă sau direct în cont bancar.

În acest an, guvernul a simplificat procesul prin acordarea compensațiilor sub formă de bani, iar suma alocată fiecărei gospodării va fi calculată în funcție de venitul, numărul de membri și statutul acestora. Astfel, persoanele vulnerabile, precum copiii, pensionarii sau persoanele cu dizabilități, vor beneficia de un ajutor suplimentar. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a subliniat importanța unui sistem personalizat care să sprijine eficient gospodăriile cele mai afectate de costurile energetice.

De asemenea, autoritățile au implementat măsuri de verificare mai stricte, prin utilizarea unor baze de date integrate cu instituțiile statului, pentru a calcula exact nevoile fiecărei familii. Cei care nu au acces la internet pot depune cererea cu ajutorul asistenților sociali sau al echipelor mobile din zonele cu mulți solicitanți. În cazul în care nu reușiți să vă înregistrați până pe 28 noiembrie, nu veți putea beneficia de compensații retroactiv.

România: Percheziții de amploare într-un dosar de spălare a 2 milioane de euro, din fonduri destinate pentru cazarea refugiaților ucraineni
Articolul anterior
Ani grei de închisoare pentru o proxenetă care a obligat trei moldovence la prostituție în Italia
Articolul următor