O femeie s-a aruncat de la etajul 12 al unui bloc de locuit din Capitală

O femeie în vârstă de 56 de ani s-a aruncat de la etajul 12 al unui bloc de locuit de pe strada Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana.

separator

Potrivit poliţiei, victima a lăsat şi un bilet de adio. Femeia a scris că ar fi recurs la acest gest, deoarece soţul ei, ar fi lăsat-o pe drumuri, deposedând-o de apartamentul în care au locuit împreună în acel bloc. Potrivit jurnal.md, femeia nu avea copii.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Chișinăul, despre exercițiile militarilor ruși din stânga Nistrului: ”O provocare”

Autoritățile de la Chișinău consideră exercițiile militare în Zona de Securitate din Transnistria fără coordonarea și aprobarea necesară provoacă tensiune și sperie populația, scrie evz.ro.

Delegația de la Chișinău la Comizia Mixtă de Control asupra exercițiilor din 23 aprilie ale forțelor ruse de menținere a păcii pe malul stâng al Nistrului a criticat exercițiile din apropierea posturilor comune de la Dubăsari, Cocieri, Bender, Fârlădeni și Hagimus.

Declarația vine după ce presa locală a relatat că armata rusă, în cadrul exercițiului militar, exersa măsuri de respingere a atacurilor asupra pozițiilor forțelor de menținere a păcii din apropierea posturilor.

Exercițiile trupelor lui Putin provoacă noi tensiuni

„Delegația Republicii Moldova la Comisia Mixtă de Control (CCM) afirmă că desfășurarea exercițiilor fără coordonarea necesară provoacă noi tensiuni în Zona de Securitate și sperie populația. Aceasta confirmă și faptul că actele de înființare a misiunii de menținere a păcii de pe Nistru sunt încălcate în mod grav și sistematic.

Delegația Republicii Moldova la CCC face apel la toți participanții la operațiunea de menținere a păcii să excludă astfel de acțiuni provocatoare care contravin principiilor menținerii păcii și legislației Republicii Moldova”, au declarat reprezentanții Biroului pentru Reintegrare.

În decembrie, rușii din Transnistria au făcut alte exerciții

Situația în jurul exercițiilor militare din regiune rămâne tensionată. Reamintim că, pe 22 decembrie 2023, forțele ruse de menținere a păcii au organizat alte exerciții în Zona de Securitate. Chișinăul a protestat, atunci, și a cerut o anchetă asupra încălcărilor.

Autoritățile Republicii Moldova au declarat atunci că exercițiile au fost desfășurate la posturi de menținere a păcii în afara punctelor de desfășurare, că au fost folosite arme și echipamente militare, inclusiv drone neprevăzute de reglementări.

De asemenea, partea rusă și autoritățile de pe malul stâng au blocat intrarea unui grup de observatori militari din Moldova pentru a documenta încălcările.

Federația Rusă nu a comentat exercițiile la acel moment, dar autoritățile de la Tiraspol au susținut deținerea acestora sub pretextul „menținerii păcii și securității în regiune”

”La 12 ani îi cânta piesele, neștiind că la 20 va ajunge să cânte alături de ea!” Camelia Ursu, moment emoționant la concertul Larei Fabian

Tânăra interpretă de la noi, Camelia Ursu, a avut parte de un moment emoționant. Încă de mică a îndrăgit-o pe celebra artistă Lara Fabian și îi cânta piesele, cu care a luat premii la diverse concursuri, dar abia peste ani a reușit să ajungă la concertul ei.

Camelia a avut ocazia să meargă la concertul Larei Fabian, iar după a publicat un video emoționant cu segvențe de la prestigiosul concurs Music For Kids din România, în care apare la 12 ani interpretând piesa ”Je T’aime”, și cu un moment superb din concertul Larei Fabian.

Videoul a adunat numeroase comentarii.

Tânăra interpretă a venit doar cu cuvinte de laudă în adresa artistei sale favorite și a spus că a trăit un moment emoționat.

Camelia Ursu este o tânără interpretă de la noi, care s-a făcut cunoscută datorită pieselor pe care și le scrie singură. Prima melodie cu care s-a lansat, ”Filmul tău”, a fost semnată, atât versurile, cât și melodia, chiar de ea. În curând, urmează să-și bucure admiratorii cu o altă producție muzicală, a cărei melodie, la fel, îi aparține.

Tânăra este foarte activă pe rețelele de socializare, având o comunitate de peste 300.000 de urmăritori.

Își face studiile la două facultăți, în România, iar de muzică este pasionată încă de mică.

Camelia Ursu a fost protagonista emisiunii ”Stil Unic” marca unica.md. Iar dacă vreți să o cunoașteți, vă invităm să vedeți emisiunea.

Melania Trump și-a făcut un selfie
Articolul anterior
Iată cine sunt vedetele care au devenit mămici în 2017!
Articolul următor