O tânără moldoveancă nu a mai ajuns acasă din Italia, a murit în autocar

O tânără de doar 27 ani,  a decedat în autocarul care se întorcea acasă din Italia. Tragedia s-a petrecut ieri, în preajma localității Gura Humorului, România.

separator
ambulanta-implicata-intr-un-accident-rutier-in-galati-soferul-ambulantei-a-ajuns-la-spital-194831


Atât noi cât și dânsa, am urcat în autobuz de la Milano, dar domnișoara venea dintr-un alt oraș. Arată bine, veselă, își făcuse niște poze înainte de urcare, eram foarte puțini pasageri acolo. Ea s-a așezat mai în față în autocar, iar noi pe la mijloc, și deja nu am mai văzut-o decât când coboram la stațiile peco, la penultima stație, pe la 6 dimineața am văzut-o ca și pe alți pasageri care am coborât la baie, iar la următoarea stație, la o benzinărie din Gura Humorului, eram în interiorul benzinărie, si am văzut mai multă lume în jurul ei, deja din spusele celor care au fost în preajmă, a ieșit din autocar, a mers un pic s-a sprijinit de un pilon la benzinărie, a căzut, a început să se învinețească, ambulanța a venit foarte repede, mai puțin de 5 min. A fost transportată la spital, a fost chemat și un echipaj de la Suceava, spuneau că au resuscitat-o vreo jumătate de oră, dar fără succes. Medicii presupuneau că este vorba de un stop cardiac.  Am stat vreo 3 ore acolo, șoferii si persoanele de alături au dat declarații, politia nu reușise să dea de rude și nici să deblocheze mobilul.”, ne-a povestit Iulia Fetescu, unul din pasagerii acestui autocar.

Consulul Republicii Moldova la Iași, Ion Coșer, a declarat că corpul neînsuflețit al fetei a fost transportat la Centrul de medicină legală pentru a se stabili cauza decesului, însă cel mai probabil ar fi vorba de o problemă de sănătate.

VIDEO! Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță deosebită, în interpretarea unui cor militar din Rusia

Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță cu totul deosebită, în interpretarea unui cor militar din Sankt-Petersburg, Rusia, scrie UNIMEDIA.

Tânărul din imaginile postate pe TikTok cântă în limba română și pare să se descurce de minune cu versurile.

„Acest tânăr poate reinterpreta orice piesă”, se menționează pe pagina de TikTok a Corului Armatei Ruse.

Internauții i-au apreciat talentul la maxim.

Deși înregistrarea este din 2020, aceasta s-a viralizat acum pe rețele.

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului absolvenților de la medicină

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului și farmacistului de către absolvenţii USMF.

”Azi le-am mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie pentru că au ales această carieră responsabilă și i-am felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.

Dragi viitori doctori, ați depus jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție – o viață în slujba altor vieți.

Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova. Doar anul trecut, salariile tuturor medicilor, asistenților medicali și infirmierelor au crescut în medie cu 15%. În ultimii trei ani, Guvernul a investit circa 2,4 miliarde de lei pentru renovarea spitalelor din țară. Iar tinerii medici care lucrează în regiunile rurale primesc, la angajare, o indemnizație de 120 de mii de lei într-o singură tranșă. Știm că mai rămân multe de făcut pentru sistemul de sănătate, dar pas cu pas vom reuși să parcurgem drumul ambițios pe care am pornit împreună.”, scrie președintele într-o postare.

Telenovelă politică în România: un primar și-a ”zdrobit” nevasta la alegerile locale

Locuitorii comunei Gogoşu, judeţul Mehedinţi, au fost martorii unor alegeri locale neobișnuite, în care pentru funcția de primar s-au confruntat actualul edil, Jean Rogoveanu, și fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu, aflați în plin proces de divorț pe parcursul campaniei electorale.

Învingător a fost Jean Rogoveanu (PSD), care și-a menținut funcția cu 71,4% din voturi, adică 859 de voturi. Pe locul al doilea s-a clasat fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu (PNL), cu 27,93% din voturi, reprezentând 336 de alegători. Un al treilea candidat, Gheorghe Haneş (PMP), a obținut 8 voturi (0,67%).La alegerile locale din comuna Gogoşu au fost înscriși 3.272 de alegători pe listele electorale permanente, dintre care 1.822 s-au prezentat la urne.

Primarul Jean Rogoveanu a declarat pentru presa locală că fosta sa soție și-a depus candidatura din răzbunare. Cei doi s-au căsătorit în 2009, iar divorțul a fost pronunțat în luna mai a acestui an.

Jean Rogoveanu a fost implicat anterior într-un scandal după ce a achiziționat, din fonduri publice, trei telefoane mobile în valoare de 6.000 de euro, aparatele fiind folosite de el, viceprimar și o angajată a Primăriei Gogoşu.

sursa

O veste bună! Medicamente compensate pentru cei care suferă de depresie și boala Alzheimer
Articolul anterior
Ministerul Educației: Din toamnă 20 de școli vor fi lichidate
Articolul următor