O veste bună! Medicamente compensate pentru cei care suferă de depresie și boala Alzheimer

Persoanele diagnosticate cu depresie și boala Alzheimer vor beneficia în premieră de medicamente compensate. De asemenea, parțial va fi acoperit și costul unui medicament indicat bolnavilor oncologici, pentru atenuarea durerii. Preparatele pentru aceste categorii de pacienți au fost adăugate în lista medicamentelor compensate.

separator
xcv

Ministerul Sănătății a inclus în lista medicamentelor compensate 12 denumiri internaționale comune. Dintre acestea,  5 preparate au fost înlocuite cu alte 5 existente în lista veche, iar  7 au fost adăugate.

,,Preparatele substituite au efecte terapeutice mai bune sau sunt inovatoare. De exemplu,  medicamentul Cetirizinumul, prescris anterior pentru infecți respiratorii acute, a fost înlocuit cu Ibuprofen.  Preparatul  pentru dureri lombare  Tolperisonum a fost substituit cu Tizanidinum, iar medicamentul Dexketoprofenum a fost indicat pentru controlul durerii la maladiile oncologice”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială a ministerului.

,,Dintre aceste 12 denumiri internaționale comune noi de medicamente, trei vor fi eliberate gratuit pacienților. Este vorba despre preparatele utilizate în terapia fibrozei chistice, epidermolizei buloase și infecțiilor respiratorii acute la copii.

Șapte preparate indicate pentru tratamentul maladiilor neurologice, gastrologice și controlul durerii la pacienții oncologici au fost compensate în proporție de 70 la sută.

Totodată, două medicamente recomandate pentru tratamentul depresiei și maladiei Alzheimer au fost compensate în proporție de 30 la sută.

Peste 522 de milioane de lei au fost planificați pentru tratamentele compensate, în anul 2017. Până în prezent, 46 la sută din această sumă a fost valorificată”.

Pe Facebook există patru tipuri de utilizatori. Din ce categorie faci parte?
Articolul anterior
O tânără moldoveancă nu a mai ajuns acasă din Italia, a murit în autocar
Articolul următor
Alte articole interesante