Primarul orașului Sângera este condus pe ultimul drum de un sat întreg

Mihail Lari, cel care a fost găsit mort în dimineața de 30 de iulie, este înmormântat astăzi. Să-l petreacă pe ultimul drum au venit rudele, dar și sătenii care l-au cunoscut ca un om credincios şi prietenos cu toată lumea.

separator
20562610_10155646844771204_930378500_n_40331300


Potrivit poliţiştilor, acesta s-ar fi împuşcat în cap cu o armă pe care o deţinea legal.

„Dimineaţa venea la primărie, are candeluţă, aprindea lumnărica, bea agheazmă, îşi făcea semnul crucii. Eu nu ştiu, cum aşa un om cu atâta credinţă să îşi pună capăt zilelor, asta e păcat mare”, a spus Nina Răducan, verişoară.

Oamenii din localitate spun că era un om bun, însă în ultima perioadă părea deprimat.

20613985_10155646844686204_194044698_n_10735500


„Îl cunosc bine, suntem veri. Ce s-a întâmplat, idee nu am. În ultima perioadă părea trist. –De ce? –Nu pot să vă spun. Om bun, gospodar, familist”.

În acest caz a fost deschisă o cauză penală.

„O versiune de bază este preconfigurată, nu avem semne că ar fi fost comisă o infracţiune de omor. Toate versiunile vor fi verificate în cadrul urmăririi penale”, a declarat Igor Popa, adjunctul procurorului general.

20614039_10155646844676204_1277703815_n_28700000
Mihail Lari avea 55 de ani şi a fost ales în funcţia de primar în anul 2015. Anterior, el a mai condus oraşul Sângera din 1993 până în 1999, iar în 2009 a deţinut interimatul aceleaşi funcţii.

Sursa: publika.md

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit Ecuadorul. Sunt victime

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit, sâmbătă, regiunea de coastă a Ecuadorului și nordului Peru, relatează Reuters. Patru oameni au murit în urma acestui seism, iar mai multe clădiri au suferit avarii structurale sau s-au prăbușit, scrie digi24.ro.

„Fac apel la calm și le cer oamenilor să se informeze doar din surse oficiale”, a spus președintele ecuadorian, Guillero Lasso, într-un mesaj pe Twitter. Cutremurul a fost măsurat de Agenția Geologică Americană ca având o magnitudine de 6,8 și a avut o adâncime de 66,4 kilometri, la 10 kilometri de orașul Balao, în provincia Guayas.

Până acum, nu sunt informații că acest cutremur a provocat un tsunami. Autoritățile ecuadoriene au raportat că un zid s-a prăbușit peste o mașină, iar persoana dinăuntru a fost ucisă, în orașul Cuenca.

În comunitatea Machala, alte trei persoane au fost ucise, iar mai multe clădiri s-au prăbușit. Cutremurul a putut fi simțit în jumătate dintre cele 24 de provincii ale țării. „Am fugit cu toții pe străzi, ne-am speriat foarte tare”, a spus Ernesto Alvarado, locuitor al Isla Puna, o insulă foarte aproape de epicentrul cutremurului. Conform experților din Ecuadoar, cutremurul a fost urmat de două replici mai slabe în ora de după.

Cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi în urma atacurilor ruse asupra oraşului ucrainean Kramatorsk

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în urma unor bombardamente ruse efectuate sâmbătă asupra oraşului Kramatorsk, situat în estul Ucrainei, anunţă autorităţile locale, citate de cotidianul Le Monde și Mediafax.

Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi în urma atacurilor ruse asupra oraşului ucrainean Kramatorsk

„Rusia continuă să genereze teroare. Consecinţele bombardamentelor cu armament având submuniţie asupra oraşului Kramatorsk: două persoane au fost ucise, iar opt au fost rănite, trei fiind în stare gravă”, a declarat primarul oraşului, Oleksandr Goncearenko.

Cel puţin 12 clădiri rezidenţiale şi 14 imobile administrative au fost avariate în urma bombardamentelor ruse.

În urmă cu câteva zile, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite în bombardamente ruse efectuate în Kramatorsk.

Gemeni de 18 luni au murit, după ce s-au înecat în piscina casei. Străbunica bolnavă de Alzheimer a uitat uşa deschisă

Gemenii Locklyn și Loreli Callazzo au fost găsiți fără viaţă în piscina exterioară a casei părinţilor lor, în valoare de 565.000 de dolari, din Oklahoma. Mama lor, Jenny Callazzo, în vârstă de 37 de ani, a făcut descoperirea îngrozitoare. Tot ea a fost cea care a încercat să îi resusciteze până la sosirea salvatorilor, transmite Observator.

„Acești copii frumoși ne-au fost luați prea devreme”

În conac locuiau părinţii, cei şase copii ai lor şi bunica femeii. O rudă a familiei susține că bunica lui Jenny, care suferă de Alzheimer, a lăsat ușa din spate deschisă, ceea ce le-a permis gemenilor să aibă acces la piscină.

Poliția a deschis o anchetă cu privire la decese. Cu doar câteva zile înainte de tragicul incident, mama posta imagini cu gemenii în afara proprietății cu legenda „vreau doar să mă joc afară”.

S-a lansat o strângere de fonduri pentru a ajuta familia. „Acești copii frumoși ne-au fost luați prea devreme”.

Povestea tinerei care trăia pe străzi și care a fost admisă la Universitatea Stanford!
Articolul anterior
Ce spun medicii despre efectele adverse ale vaccinurilor
Articolul următor