Produse cosmetice contrafăcute au fost depistate la o tarabă din Piața Centrală

Produse cosmetice contrafăcute, cu mărci de talie internațională aplicate pe ele, în valoare totală de 8000 de lei, au fost depistate la o tarabă de pe teritoriul Pieții Centrale. Vânzătoarea, în vârstă de 36 de ani, s-ar fi încurcat în declarații atunci când a fost rugată să prezinte actele de proveniență.

separator
 

1Femeia a fost condusă la Inspectorat pentru documentare. Produsele cosmetice, de parfumerie și de igienă, au fost ridicate conform procedurii.

Forţele de ordine urmează să stabilească circumstanţele privind originea produselor, precum şi persoanele implicate în acest caz. Deocamdată femeia riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 3 000 lei.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor, să procure astfel de produse doar din magazinele autorizate prin lege.

Filarmonica Națională ar putea fi reconstruită după proiectul unei companii germane

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, ar putea fi reconstruită după proiectul unei companii de arhitectură din Germania, care au luat primul loc la concursului internațional de soluții arhitecturale „Renaște Filarmonica”, scrie radiochisinau.md.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a declarat că reprezentanții ministerului și specialiștii în arhitectură au avut de ales între 27 de idei de proiect din 13 țări.

Toate ideile de proiect a construcției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” au fost trimise reprezentanților Ministerului Culturii absolut gratuit, a susținut, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sergiu Prodan. Potrivit acestuia, autoritățile de la Chișinău vor colecta în următoarea etapă fonduri pentru construcția instituției.

„Avem 27 de idei de proiecte din 13 țări, inclusiv Republica Moldova. Urmează negocierea cu câștigătorii să vedem care din aceste proiecte totuși va fi propus spre realizare. Și urmează, cel mai important, adunarea de fonduri pentru construcția acestei Filarmonici”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Filarmonica Națională Serghei Lunchevici a fost avariată în urma unui incendiu la 24 septembrie anul 2020. Flăcările au izbucnit la o anexă, care se afla în reparație. Acestea au distrus ambele săli de concerte, instrumente și biblioteca cu manuscrise.

Filarmonica Națională a fost construită în anii 1912-1913. Pe atunci, clădirea era destinată ca loc pentru spectacole de teatru și circ, având o capacitate de 360 de spectatori.

Călătorii abandonaţi în câmp, după ce trenul s-a defectat

Situație revoltătoare pe căile ferate din România. Zeci de oameni au fost abandonați în câmp, după ce un tren care circula spre Baia Mare s-a defectat, scrie b1tv.ro.

Trenul care circula spre Baia Mare s-a defectat între localităţile Medieșu Aurit și Apa.

Călătorii au fost nevoiţi să coboare din tren şi să se descurce. Fie şi-au sunat apropiaţii să vină după ei, fie au făcut autostopul.

Locomotiva a fost reparată, însă a plecat fără o mare parte dintre pasageri care au rămas în mijlocul pustietăţii.

A rupt tăcerea! Dan Bălan lansează un nou videoclip, filmat la Kiev

Dan Balan își bucură fanii cu o nouă producție muzicală. După o pauză de aproape doi ani, artistul lansează un nou videoclip în rolul personajului său Crazy Loop. Clipul „Love Maria” a fost filmat la Kiev înainte de război.

Молдавский певец Дан Балан презентовал новый клип снятый в мирном Киеве.
Dan Balan lansează un clip filmat la Kiev

„Acest videoclip a fost filmat în Kievul pașnic, înainte de război… Astăzi, când este lansat, ne rugăm pentru copiii afectați de această tragedie”, transmite Dan Bălan.

Dan Balan este fondatorul trupei O-Zone, pentru care a scris multe piese apreciate de public, printre care și hitul internațional „Dragostea Din Tei”, care a ajuns în fruntea topurilor în 32 de țări și a vândut peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume.

Moldova1 are un nou director interimar
Articolul anterior
Astăzi, umoristul Pavel Bechet ar fi împlinit 60 de ani
Articolul următor