Șocant! Doctorul psihiatru care îi scăpa pe violatori de pușcărie. Cerea 20.000 de euro pentru o diagnoză de ,,nebun”!

Au ieșit la iveală detalii înfiorătoare din cadrul Spitalului clinic republican de psihiatrie din Republica Moldova. O expertă-psihiatru, angajată a instituției, estorca bani de la violatori și infractori pentru a-i scăpa de pedeapsă, atribuindu-le diagnoze psihiatrice.

separator
ccc

Doctorița a fost reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie. Ea este bănuită de organizarea unei scheme infracţionale prin care scăpa de răspundere penală persoane, acuzate de omoruri şi infracţiuni cu caracter sexual.

Specialista ar fi acţionat în complicitate cu concubinul său care ar fi avut rolul de mijlocitor. Acesta găsea clienţii, persoane acuzate de omoruri şi violuri, care ulterior urmau a fi declarate „iresponsabile” la momentul comiterii infracţiunii, în schimbul unor sume de bani care variau între 4.000 de euro şi 20.000 de euro.

Ofiţerii de urmărire penală au documentat 5 cazuri în care inculpaţi pentru diferite crime au apelat la serviciile psihiatrului.

Astăzi au avut loc mai multe percheziţii în cadrul cauzei, în urma cărora psihiatrul şi unul dintre beneficiari au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă.

Totodată, alte 4 persoane, care au apelat la serviciile expertului judiciar au statut de bănuit.

La finele lunii ianuarie, CNA a anunţat reţinerea unui bărbat din Capitală, cercetat penal de Direcţia generală teritorială Sud şi procurorii anticorupţie pentru pretinderea a 20.000 de euro de la mama unui inculpat pentru omor ca să-l scape de puşcărie.

Bărbatul, care ulterior s-a dovedit a fi concubinul psihiatrei, promitea influenţarea membrilor comisiei din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ca să-l declare pe inculpat iresponsabil.

Acum, acesta este cercetat pentru trafic de influenţă şi riscă amendă de la 3.000 la 4.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani. Psihiatra riscă până la 10 ani de detenţie, iar persoanele care au beneficiat de serviciile acesteia – până la 7 ani.

sursa: www.publika.md

Deputatul Vasile Bolea și-ar fi agresat soția. Unul dintre copii ar fi sunat la 112

Deputatul Vasile Bolea și-ar fi agresat soția. Conform surselor Ziarului de Gardă, unul dintre copiii deputatului ar fi apelat la 112, spunând că „mama este agresată de tata”. Oamenii legii au intervenit. Cazul ar fi avut loc în seara zilei de vineri, 25 aprilie.

Vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman a confirmat, făcând referire la informațiile oferite de IGP, inclysiv că în acest caz a fost emis un ordin de restricție de urgență.

Piața Marii Adunări Naționale, motiv de dispută între guvernare și opoziție de 9 mai

Piața Marii Adunări Naționale este și în acest an mărul discordiei de 9 mai. Centrul capitalei este revendicat simultan de opoziția pro-rusă și de guvernarea pro-europeană, fiecare dorind să organizeze evenimente publice. În timp ce tabăra care sărbătorește Ziua Victoriei vrea să pornească din Piață într-un marș spre memorialul Eternitate, autoritățile spun că locul este ocupat începând cu 8 mai, atunci când încep lucrările de amenajare a tradiționalului „Orășel European”. Mai mult, guvernarea i-a reamintit opoziției că anul trecut, din aceleași motive de logistică, marșul a început din fața Teatrului de Operă și Balet, transmite Moldova1

Reprezentanții opoziției cât și ai autorităților s-au întrunit în ședințe trei zile consecutiv, pentru a ajunge la un consens, dar fără rezultat. Opoziția nu s-a lăsat înduplecată, chiar dacă instituțiile care asigură securitatea au menționat despre riscuri privind ordinea publică.

„Ceea ce ține de pornirea la două evenimente concomitente din PMAN nu este posibil, sunt riscuri de ordine publică, tensiuni, blocări necontrolate, nu veți răspunde voi, dar o să răspundem noi, plus că avem demnitari străini. Dvs. nu veți răspunde pentru ceea ce răspund eu”, a spus directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Gheorghe Josan.

Socialiștii insistă în continuare ca marșul să pornească anume din Piața Marii Adunări Naționale și că atât evenimentele de comemorare cât și cele europene pot fi organizate simultan.

„Intenția noastră este în prima jumătate de a zilei și nici nu ore în șir. Vorbim despre două ore. Și noi sub nici o formă nu încurcăm nimănui. Atâta timp cât nu se discută cu nimeni, noi suntem într-un blocaj. Sper eu că acest blocaj va fi depășit și fiecare să își exercite acel drept de întrunire care este consimțit atât în Constituție cât și în legislația europeană”, a menționat deputatul PSRM, Grigore Novac.

La rândul lor, autoritățile centrale spun că opoziția politizează subiectul.

„Guvernul, Cancelaria de Stat, nu interzice ziua de 9 Mai ca sărbătoare a victoriei asupra nazismului și fascismului. Singura neînțelegere este despre folosirea Pieții Marii Adunări Naționale ca loc de pornire pentru marșul pe care îl organizează Partidul Socialiștilor, la care se alătură grupările Victoria și celelalte care sunt afiliate omului de afaceri, fugarului Ilan Șor. Și unica neînțelegere este despre PMAN”, afirmă consilierul politic al premierului, Cristian Jardan.

Amintim că anul trecut, socialiștii care celebrează Ziua Victoriei – o tradiție păstrată din perioada sovietică – au mărșăluit până la memorialul Eternitate, pornind din fața Teatrului de Operă și Balet.

Program național: 20 de milioane de lei pentru renovarea bisericilor

20 milioane de lei sunt alocați în acest an din bugetul de stat pentru realizarea unui program național de renovare a lăcașelor sfinte, transmite IPN.

Bisericile situate pe traseele turistice naționale vor fi primele care vor beneficia de investiții, cu scopul promovării și valorificării lor.

Lansarea programului a fost anunțată într-un spot video de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„În ultimii ani, am făcut investiții importante la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, un loc emblematic pentru Moldova, am redeschis ușile bisericii Adormirea Maicii Domnului din Căușeni, iar Uniunea Europeană ne-a ajutat să restaurăm mănăstirea rupestră de la Țîpova, Cavoul familiilor Macri-Donici de la Dubăsarii-Vechi sau turnul Clopotniței din Vadul-Rașcov”, a menționat șeful Legislativului.

Toate acestea sunt obiective turistice unice. În același timp, sunt exemple concrete prin care se încearcă valorificarea patrimoniul cultural al Republicii Moldova, a conchis președintele Parlamentului.

De ce nu trebuie să dormi pe canapea
Articolul anterior
Detalii înfiorătoare în cazul bebelușului de 5 luni, ucis în bătaie de tatăl său!
Articolul următor
Close menu