Date alarmante. Numărul moldovencelor care fac abuz de alcool este în creștere

Din păcate, tot mai multe femei din Moldova cad în patima alcoolului. Datele Ministerului Sănătăţii arată că anul trecut, numărul acestora a crescut cu aproape 20 la sută faţă de 2015. Anul trecut, peste 600 de cazuri noi au fost luate la evidenţa medicilor. Cele mai multe dintre acestea sunt din centrul ţării, unde în atenţia medicilor au ajuns 245 de femei.

separator
alcol


Potrivit datelor, în sudul şi nordul Moldovei, au fost înregistrate anul trecut 164 şi, respectiv, 102 femei care au căzut în patima alcoolului. Cele mai multe dintre acestea sunt din raioanele Drochia, Sângerei şi Leova. În Găgăuzia, 33 de paciente au ajuns la medic, după ce au consumat în mod regulat cantităţi mari de tărie. Majoritatea dintre ele fiind din Comrat.

A crescut şi numărul femeilor bolnave cronic de această patimă. Numai în centrul a ţării, au fost înregistrate aproape 15 mii de cazuri. Cele mai multe dintre acestea sunt din raioanele Anenii Noi, Orhei şi Ialoveni. În zona de nord a ţării, sunt peste 11 mii de femei care suferă de alcoolism, iar în sud – peste şapte mii.

În Găgăuzia au fost înregistrate peste două mii de cazuri. În total, în ţara noastră sunt peste 35 de mii de femei care suferă de alcoolism.

Sursa: Publika.md

Nicolae Botgros vorbește despre starea sa reală de sănătate
Articolul anterior
Premieră! Irina Rimes și-a făcut cadou de ziua ei un nou videoclip, în colaborare cu trupa Vunk!
Articolul următor
Alte articole interesante