Turism penal săvârșit de o gașcă de moldoveni în Italia

Un grup criminal, din care făceau parte cetățeni ai Republicii Moldova, a fost destructurat de oamenii legii din Italia. Precum scrie presa italiană, membrii grupării erau turiști ziua, iar pe timp de noapte infractori.

separator

turisti criminali

Foto:imperiapost.it

Mai exact, patru tineri moldoveni, cu vârste cuprinse între 27 și 29 de ani, ar fi venit într-o mică vacanță în orașul Imperia, din Italia, însă scopul lor nu a fost de a se odihni, ci de a comite mai multe furturi. Totul s-a întâmplat încă vara trecută, în perioada lunilor iulie-august. Însă, oamenii legii au investigat cazul un timp îndelungat, efectuând cercetări, au examinat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, au ascultat telefoanele infractorilor, și au efectuat diverse controale.

Ca urmare, în urma investigațiilor de lungă durată, care au finisat recent, anchetatorii au stabili că tinerii au comis 18 jafuri de amploare, dintre care unele în Veneția, iar altele în Imperia. Ei au jefuit bunuri și bani din mai multe companii, precum: Eisman (Pontedassio), Tigotà (Taggia), Bennet (Pontedassio), Acqua & Sapone (Imperia), Euronics (Taggia), Burger King (Imperia), Ippobet (Imperia), Autosport (Imperia), Blue Moon Bar (Imperia), etc.

 Operațiunea de amploare efectuată de poliție pentru identificarea și reținerea criminalilor a fost numită „Faraone”. Mai mult, potrivit presei italiene, reținerea membrilor grupării criminale a fost una anevoioasă și plină de aventuri.

Unul dintre infractori, a fost reținut după ce forțele de ordine l-au urmărit pe o distanță de 90 de kilometri și s-a terminat în comuna Montebello Vicentino, unde mașina fugarului a derapat și a ajuns într-un șanț. Alți doi complici au fost găsiți și reținuți în Parma.

Prejudiciul adus de infractori se estimează la circa 300 de mii de euro.

Într-un final pe numele lor a fost deschisă o cauză penală, fiind emise mandate de arestare.

Imagini video cu momentul accidentului de la Măgdăcești, soldat cu 16 răniți

În spațiul public au apărut imagini video cu momentul în care s-a produs tragicul accident de la Măgdăcești, în care se poate observa cum camionul lovește cu putere microbuzul.

Momentul accidentului de la Măgdăcești: Șoferul camionului va fi reținutImagine simbol

Potrivit imaginilor, lovitura a fost atât de puternică încât microbuzul cu pasageri a fost proiectat într-un gard de beton. În acest sens, scrie TV8, șoferul camionului implicat în accidentul de la Măgdăcești urmează a fi reținut.

Amintim că, în această dimineață, un grav accident rutier s-a produs în apropiere de Măgdăcești, raionul Criuleni. Un microbuz a fost lovit de un camion. La fața locului au intervenit Poliția, pompierii și mai multe echipaje de medici.

Astfel, trei minori de 16 ani au ajuns la spital, iar o minoră s-a ales cu o contuzie cranio-cerebrală și se află în Secția de Neurochirurgie, un băiat a suferit mai multe leziuni și urmează să fie internat într-o secție chirurgicală, iar cel de-al treilea minor nu a avut nevoie de internare.

Accident la Măgdăcești: 3 copii răniți preluați de ambulanțe. Care este stare de sănătate a acestora

Trei minori de 16 ani au ajuns la spital după ce au avut de suferit într-un grav accident, produs astăzi dimineața la Măgdăcești, raionul Criuleni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului (IMC), Maxim Cazacu, o minoră s-a ales cu o contuzie cranio cerebrală și se află în Secția de Neurochirurgie, un băiat s-a ales cu mai multe leziuni și urmează să fie internat într-o secție chirurgicală, iar cel de-al treilea minor nu a avut nevoie de internare, transmite Realitatea

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, viața celor doi minori se află în afara oricărui pericol.

De menționat, că în urma accidentului grav, 16 persoane s-au ales cu traumatisme, 13 dintre acești au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă.

Pe parcursul zilei, Dorina Arsene, purtătoarea de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, va reveni cu mai multe detalii despre starea de sănătate a pacienților.

Ministerul Educației a aprobat lista Centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2024

Candidații la bacalaureat vor susține probele de examen în 93 de centre, dintre care 31 se află în municipiul Chișinău. Lista centrelor de bacalaureat pentru sesiunea de examene 2024 a fost aprobată în ședința Comisiei Naționale de Examene.

Instituirea centrelor de bacalaureat și desemnarea președinților și secretarilor acestora  a fost decisă urmare a propunerilor transmise de Organele locale de specialitate în domeniul învăţământului din fiecare raion/municipiu, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul naţional de bacalaureat.

Reieșind din numărul total de candidați în fiecare raion/municipiu, în 15 dintre raioane sunt instituite câte un singur centru de bacalaureat. 

În sesiunea de examen 2024 sunt înscriși circa 18800 candidați, dintre care 2514 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare. În sesiunea 2023 au fost înscriși la examenul național de bacalaureat 19064 de candidați, în 2022 – 18603, iar în sesiunea 2021 – 16773.  

În anul curent, la profilul real au depus cereri pentru a susține examenul național de bacalaureatul 8609 candidați, la profilul umanist – 9299 de candidați, la profilul arte – 551 de candidați și la profilul sport – 293 de candidați. 

Conform limbii de instruire candidații înscriși la sesiune sunt repartizați după cum urmează: limba de instruire română – 15064 de candidați, limba de instruire rusă/engleză/bulgară/ucraineană/găgăuză – 3688 de candidați. 

Din numărul total de candidați care s-au înscris pentru susținerea examenului național de bacalaureat, 12007 sunt din licee teoretice (261 din liceu seral), 6003 din colegii/centre de excelență, 338 din instituții de învățământ superior, iar 143 vor susține examenul fiind înscriși în regim de externat.  

Testele rezolvate vor fi verificate în patru centre republicane de evaluare din mun. Chișinău începând cu data de 4 iunie. Pe data de 27 iunie, în centrele de bacalaureat, vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază. Programul de desfășurare a sesiunii de examene 2024 poate fi accesat aici

Reamintim că sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 04 – 21 iunie 2024. Orarul probelor de examen sesiunea 2024 poate fi găsit aici.

În context, Ministerul Educației și Cercetării îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească temeinic și conștiincios pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2024.

Pungi colectoare gratuite pentru pacienții operați pe colon!
Articolul anterior
Nepotism la Casa Albă? Ivanka Trump este angajată pe post de consilier al preşedintelui
Articolul următor