Turism penal săvârșit de o gașcă de moldoveni în Italia

Un grup criminal, din care făceau parte cetățeni ai Republicii Moldova, a fost destructurat de oamenii legii din Italia. Precum scrie presa italiană, membrii grupării erau turiști ziua, iar pe timp de noapte infractori.

separator

turisti criminali

Foto:imperiapost.it

Mai exact, patru tineri moldoveni, cu vârste cuprinse între 27 și 29 de ani, ar fi venit într-o mică vacanță în orașul Imperia, din Italia, însă scopul lor nu a fost de a se odihni, ci de a comite mai multe furturi. Totul s-a întâmplat încă vara trecută, în perioada lunilor iulie-august. Însă, oamenii legii au investigat cazul un timp îndelungat, efectuând cercetări, au examinat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, au ascultat telefoanele infractorilor, și au efectuat diverse controale.

Ca urmare, în urma investigațiilor de lungă durată, care au finisat recent, anchetatorii au stabili că tinerii au comis 18 jafuri de amploare, dintre care unele în Veneția, iar altele în Imperia. Ei au jefuit bunuri și bani din mai multe companii, precum: Eisman (Pontedassio), Tigotà (Taggia), Bennet (Pontedassio), Acqua & Sapone (Imperia), Euronics (Taggia), Burger King (Imperia), Ippobet (Imperia), Autosport (Imperia), Blue Moon Bar (Imperia), etc.

 Operațiunea de amploare efectuată de poliție pentru identificarea și reținerea criminalilor a fost numită „Faraone”. Mai mult, potrivit presei italiene, reținerea membrilor grupării criminale a fost una anevoioasă și plină de aventuri.

Unul dintre infractori, a fost reținut după ce forțele de ordine l-au urmărit pe o distanță de 90 de kilometri și s-a terminat în comuna Montebello Vicentino, unde mașina fugarului a derapat și a ajuns într-un șanț. Alți doi complici au fost găsiți și reținuți în Parma.

Prejudiciul adus de infractori se estimează la circa 300 de mii de euro.

Într-un final pe numele lor a fost deschisă o cauză penală, fiind emise mandate de arestare.

Încă o veste tristă în lumea modei din Rusia! Renumit designer Valentin Iudașkin a fost răpus de cancer

O televiziune din Rusia a anunțat moartea designerului de modă Valentin Yudașkin. Avea 59 de ani. Ulterior, vestea morții a fost confirmată de casa de modă a lui Valentin Yudașkin, scrie presa rusă citată de shok.md.

În ultimii ani, Yudașkin a luptat cu cancerul. Acesta a fost diagnosticat cu o boală oncologică în anul 2016.

În ciuda maladiei grave, celebrul creator de modă a muncit până la urmă.

Cum s-a afișat Natalia Gordienko la ziua de naștere a regelui muzicii pop din Rusia, Filipp Kirkorov

Interpeta Natalia Gordienko s-a numărat printre oaspeții invitați de regele showbiz-ului rusesc, Filip Kirkorov, la petrecerea grandioasă pe care a organizat-o cu prilejul zilei sale de naștere, scrie SHOK.md. Ziua de naștere a lui Filip Kirkorov este mereu ca un foc de artificii, o explozie de emoții, sentimente, culori, ținute. Evenimentul din acest an nu a fost o excepție. Un concert regal, pe măsura sărbătoritului”, a scris artista, pe rețele, citată de SHOK.md. În ce ținută s-a afișat interpreta la petrecere vedeți mai jos, scrie shok.md.

Natalia Gordienko și-a ales și o ținută potrivită codului vestimentar anunțat – WILD.

„Cred că ținuta mea a întruchipat bestia regală. Dar despre rochie și am vrut să vă povestesc. Este opera talentatului designer Richard Quinn.

Este demn de remarcat faptul că aceeași colecție a sezonului toamnă-iarnă 2018 a fost dedicată parțial Elisabetei a II-a. Conține mai multe ținute, pe care Quinn le-a numit Balmoral, în cinstea reședinței scoțiene a monarhilor britanici. Regina a făcut cunoscut lumii un nou nume în lumea modei și astăzi ținute marca Richard Quinn poartă Lady Gaga, Beyoncé, Advoa Aboa și Amal Clooney pe covoarele roșii și pe scenă. Și regele nostru, Filip Kirkorov, a făcut cunoscut lumii numele meu, acum 2 ani, pe scena mondială Eurovision”, a menționat artista.

Regele showbiz-ului rusesc, Filipp Kirkorov, și-a sărbătorit ziua de naștere în 30 aprilie.

Cu acest prilej, interpretul a susținut un concert grandios la Marele Palat al Kremlinului, Moscova și desigur, a organizat și o petrecere cu prilejul evenimentului, la care au participat nume mari din industria muzicală, precum și apropiații artistului, mai scrie sursa citată.

Peste 300 de polițiști vor fi scoși în stradă mâine. Află motivul

Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în Republica Moldova, vă informează că mâine, începând cu ora 09:00, Ministerul Afacerilor Interne împreună cu autoritățile din cadrul securității naționale va desfășura un exercițiu de antrenament al polițiștilor de patrulare cu privire la exersarea strategiilor de asigurare a securității în timpul deplasării delegațiilor străine.

Echipajele de poliție vor efectua exercițiul pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei. Acțiunea de simulare care va implica peste 300 de polițiști, are drept scop testarea modului de gestionare a unui asemenea eveniment de anvergură care este în premieră în Republica Moldova, sporirea securității persoanelor oficiale care vor vizita țara noastră și asigurarea securității circulației rutiere din capitală.

Mizăm pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție, parcarea regulamentar și respectarea regulilor în trafic.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.  

GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale. 

Pungi colectoare gratuite pentru pacienții operați pe colon!
Articolul anterior
Nepotism la Casa Albă? Ivanka Trump este angajată pe post de consilier al preşedintelui
Articolul următor