Un exportator străin a anunțat că va cumpăra pomușoarele din Moldova!

Un antreprenor din Ucraina compania căruia exportă fructe și legume în întreaga lume a rămas șocat de impactul ninsorilor asupra producătorilor moldoveni de pomușoare și a anunțat că va semna contracte cu agricultorii moldoveni care vor livra mai mult de 1000 de tone.

separator

Acesta a văzut pe pagina de Facebook imaginile unui antreprenor din satul Teleșeu, raionul Orhei, care are o plantație imensă de mure.

mure-2

Antreprenorul Vitalii Zabudiko de la compania VZ Group este gata să cumpere pomușoare din Moldova, dar, în primul rând, de la întreprinderile care au avut de suferit cel mai mult, pentru a le exporta în alte țări.

„Da, el a văzut postarea mea pe Facebook și tare s-a emoționat. El a scris că va cumpăra pomușoare de la membrii Asociației Pomușoarele Moldovei. Compania lui vinde pomușoare în toată lumea – în SUA, Canada, China și alte țări”, spune antreprenorul moldovean Irina Pompuș.
Irina-Mura

Vitalii Zabudiko este gata să semneze contracte cu Asociația Pomușoarele Moldovei pentru a livra pomușoare prin portul Giurgiulești în Europa, Balcani și Orientul Mijlociu.

„Haideți să îi ajutăm pe fermierii din Moldova! Personal sunt gata să semnez un contract pe durata de doi ani de livrare a oricăror fructe de pomușoare de la doamna Irina pe care aceasta le va putea livra din Moldova. Volumele să fie mai mari de 1.000 de tone. Garantez plata în avans 100%! Vă vom ajuta și logistic”, acesta a fost primul mesaj lui Vitalii Zabudiko, însă mai târziu omul de afaceri a specificat că va cumpăra pomușoare de la mai mulți producători ai asociației din Moldova.

Irina Pompuș ne-a spus că plantația proprie de mure de un hectar și jumătate a fost afectată în jur de 30% din cauza zăpezii și vântului care au rupt lăstarii.

Antreprenoarea credea că va culege anul acesta în jur de 5-7 tone de mure, plantația fiind la al treilea an de rod. Aceasta s-a arătat surprinsă de oportunitatea oferită de către antreprenorul din Ucraina și se gândește dacă va putea face față cerințelor acestuia.

Anul trecut Irina Pompuș a vândut mure la preț angro cu 40 de lei kilogramul.

Sursa: www.agrobiznes.md

La 52 de ani, mama unui tânăr mort în Colectiv a născut o fetiță
Articolul anterior
Julia Roberts va juca în primul ei serial
Articolul următor
Alte articole interesante