Video. O femeie însărcinată este căutată de poliție după ce i-a sustras unei tinere 10 mii de lei

Necunoscuta care apare în imagini este căutată de Ofiţerii de Investigaţii ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind suspectată de escrocherie. Potrivit informaţiilor documentate şi înregistrate de către organul de urmărire penală, aceasta ar fi însușit prin înşelăciune şi abuz de încredere bani în sumă de 10 000 lei şi un telefon mobil în valoare de 7 320 lei, de la o femeie în vârstă de 33 ani, originară din raionul Hânceşti.

separator


Conform declaraţiilor victimei, anterior ea ar fi făcut cunoştinţă şi ar fi comunicat cu un tânăr pe reţelele de socializare, care ar fi rugat-o să-l ajute cu bani, pentru a perfecta actele de deplasare după hotarele ţării.

Respectiv victima s-a oferit să-l ajute cu bani, luând un credit de împrumut în acest scop. Ulterior, inculpata s-a întâlnit cu necunoscuta din imagini, prezentându-se ruda tânărului, căreia i-a oferit suma de 10 000 lei şi un telefon mobil pentru legătură, întrucât individul i-ar fi spus că nu are posibilitate să se întâlnească personal cu ea.

În acest context a fost iniţiată o cauză o penală pentru escrocherie, iar cetăţenii sunt rugaţi să informeze Poliţia Capitalei, în cazul în care au recunoscut femeia îmbrăcată în rochie de culoare roşie.

Informaţiile pot fi comunicate la numerele de contact: 0 69619999 / 069150993. Confidenţialitatea surselor de informare este garantată.

Conform legislației penale în vigoare, persoana pasibilă de comiterea infracțiunii de escrocherie riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 17 000 lei la 27 000 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Sursa: politiacapitalei.md

Un moldovean este bănuit că a ucis cu brutalitate o fetiţă în Germania! Tatăl copilei luptă pe frontul din Ucraina

Doi bărbați, între care şi un cetăţean moldovean, sunt suspectați de uciderea unei fetițe din Ucraina, în vârstă de 9 ani, al cărei cadavru a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea orașului Döbeln din Germania, relatează Bild, citând informații ale autorităţilor locale.

Se știe că, în dimineața zilei în care a fost săvârșită crima, i-a scris mamei fetei și i-a cerut să o sune. Potrivit Bild, el se afla în acea zi în Döbeln, scrie stiripesurse.md.

Al doilea suspect este un refugiat în vârstă de 50 de ani din Ucraina, fostul marinar Ghenadie L, care era vecin cu familia fetei. Potrivit publicației, Ghenadie a vrut o relație cu mama Valeriei, dar a fost refuzat. După aceea, ca răzbunare, el a promis că îi va „distruge viața”.

Poliția germană nu a reușit încă să-l găsească. Cu puțin timp înainte de moartea ei, Valeria a raportat că a fost urmărită de un bărbat adult, conform sursei citate.

Uciderea Valeriei, în vârstă de 9 ani, în Germania

Valeria a locuit în Ucraina până în 2022. Apoi s-a mutat în Germania împreună cu mama, sora și bunica ei. Tatăl a rămas să servească în Forțele Armate ale Ucrainei. Separarea a dus la divorțul părinților săi.

Fata a dispărut pe 3 iunie în drum spre școală. Timp de nouă zile, sute de polițiști și zeci de voluntari au căutat copila. Dar pe 12 iunie, cadavrul fetiței a fost găsit într-o pădure din apropierea orașului Döbeln din Saxonia.

Poliția a remarcat că, după anchetă și autopsie, nu există semne ale unei infracțiuni sexuale.

Dorești să deschizi o creșă de tip familial? Programul nostru îți oferă mentoratul și finanțarea de care ai nevoie – până la 50 000 MDL

Termen de aplicare extins: 24 iunie 2024, ora 23:59.

Ai visat vreodată să ai propriul mic univers de bucurie și zâmbete copilărești, un loc unde fiecare zi aduce o nouă aventură în învățarea și creșterea celor mici? Ei bine, visul tău poate deveni realitate. Centrul pentru Dezvoltare Personală (CPD) în parteneriat cu Street Child și UBS Optimus Foundation lansează Programul de Mentorat pentru Prestatorii de Servicii Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial (creșe de tip familial).

Acest program ambițios este gândit să te ghideze pas cu pas în parcursul de la vis la realitate, începând cu informarea completă privind legislația în vigoare și până la lansarea propriu-zisă a creșei. Vei primi instruirea necesară pentru a naviga prin procesul de înregistrare, pentru a organiza și echipa corespunzător spațiul de îngrijire și pentru a te asigura că facilitățile oferite de tine sunt la standardele dorite.

Iar pentru că dorim să te susținem nu doar cu informații, programul nostru include și un suport financiar considerabil. Fiecare participant/ă selectat/ă va primi echipamente esențiale, de la paturi confortabile și scaune de masă, până la truse medicale, jucării educative și cărți, toate în valoare de până la 50 000 MDL pentru a deschide una dintre cele 19 creșe de tip familial pe care le vizăm.

Nu îți face griji pentru cheltuielile suplimentare – toate costurile legate de instruiri, deplasări și actele necesare pentru înregistrarea serviciului de îngrijire vor fi rambursate. Ceea ce cerem în schimb este timpul și dedicarea ta. Urmează 6 luni intensive în care împreună cu tine vom lucra la realizarea visului tău. Mai jos vezi etapele programului nostru de suport. 
Serviciile alternative de îngrijire de tip familial sunt concepute să fie acordate într-un cadru intim și personalizat, direct la domiciliul îngrijitorilor, limitate la un număr maxim de cinci copii. Acest aspect asigură o îngrijire focalizată și o atenție sporită pentru fiecare micuț, creând un mediu familial, sigur și stimulativ pentru dezvoltarea lor.

Pentru cei/cele interesați/te să contribuie la acest efort și să se alăture programului nostru, vă încurajăm să vă înregistrați utilizând linkul de înregistrare AICI (Ro) formularul în limba rusă AICI) și să începeți drumul către a deveni un prestator/prestatoare de servicii de îngrijire de excepție. Termen extins: 24 iunie

Dacă ai visat vreodată să contribui activ la comunitatea ta prin deschiderea unei creșe, aceasta este ocazia ta. Nu rata această oportunitate unică de a aduce schimbare și de a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Te așteptăm în program!

Pentru detalii, contactează-ne: cpd@progen.md

_____________________

Acest apel are loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie pentru populația de refugiați ucraineni”, implementat de către #CPD, cu susținerea Street Child și UBS Optimus Foundation.

Un fulger a lovit o conductă de gaz la Slobozia

La un pas de nenorocire. În timpul furtunilor din ultimele zile, un fulger a lovit într-o conductă de gaz dintr-o gospodărie din Slobozia, scrie stiripesurse.md.

Norocul gospodarilor a fost că o vecină a văzut totul  și a anunțat repede serviciile responsabile din regiune. Femeia le-a spus salvatorilor că văzut o lumină puternică în timpul furtunii după care – gazul arzând din conductă. Flacăra a ajuns la acoperișul casei, care s-a aprins.

Din fericire, în acel moment, stăpânii nu erau acasă și nimeni nu a avut de suferit. Conducta avariată a fost sigilată, iar incendiul – stins în timp util.

10 trucuri care vor face fondul de ten să reziste mai mult timp
Articolul anterior
Trucuri eficiente! Cum oferi volum unui păr subțire și moale
Articolul următor