Video. Se caută un bărbat care a furat o geantă cu bani dintr-un automobil. Cine îl recunoaște este rugat să anunțe imediat poliția

Ofiţerii de investigaţie ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău întreprind măsuri speciale de identificare şi localizare a individului ce apare în imagini. Acesta este căutat pentru faptul sustragerii unei genți cu bani dintr-un automobil parcat pe o stradă din sectorul Centru al Capitalei.

separator


Potrivit proprietarului, în geantă se aflau bani în sumă de aproximativ 4 500 lei, iar automobilul l-ar fi lăsat descuiat şi se afla prin preajmă, întrucât activează în calitate de distribuitor de mărfuri.

Acţiunile făptaşului au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate la un local. Conform legii suspectul riscă o pedeapsă cu mărime de pînă la 13 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Persoanele care l-au recunoscut, sunt rugate să comunice informaţiile la: 0603 600 55 / 0691 50 993. Confidenţialitatea surselor de informare este garantată.

Totodată Poliţia Capitalei solicită conducătorilor auto:

• DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;

• VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;

• Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;

• Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;

• UTILIZAŢI sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;

• NU păstraţi dublura cheii de contact în lăcaşul din bordul autoturismului;

• NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);

• Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Sursa: politiacapitalei.md

Fratele lui Aleksei Navalnii, în lista celor mai cautate persoane din Rusia

Fratele lui Aleksei Navalnii a fost plasat pe lista celor mai cautate persoane din Rusia, dupa ce impotriva lui Oleg Navalnii a fost deschis un nou dosar penal, potrivit presei de stat ruse, citate de SkyNews.

Ministerul rus de Interne l-a pus din nou pe Oleg Navalnîi pe lista persoanelor căutate în legătură cu noi acuzaţii penale împotriva sa. „Oleg Anatolevici Navalnîi. Căutat în temeiul unui articol din Codul Penal”, indică baza de date a ministerului, fără a preciza în baza cărui articol este căutat fratele lui Aleksei Navalnîi.

Agenţiile de aplicare a legii au declarat pentru TASS că au fost depuse noi acuzaţii împotriva lui Oleg Navalnîi, fără a oferi detalii, scrie TASS.

În 2021, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru încălcarea restricţiilor COVID, după ce a fost acuzat că cerut ruşilor să participe la un miting pentru fratele său. În februarie 2022, el a fost condamnat în absenţă la un an de închisoare pentru încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare.

În prezent, nu se ştie unde se află acesta. El a călătorit în Cipru în 2021 şi de atunci nu s-ar mai fi întors în Rusia, potrivit unor documente judiciare citate de agenţiile ruse de presă.

Caz șocant la Ciocana. Un tânăr drogat și înarmat cu un cuțit, s-a baricadat în apartament, după ce și-a luat la pumni mama și bunicul

Un tânăr a fost încătușat de oamenii legii, după ce s-ar fi baricadat într-un apartament, în care se afla mama a, bunelul acestuia, dar și copilul său minor. Tânărul era în stare de ebrietate și înarmat cu un cuțit. Cazul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 18:00, pe bulevardul Mircea cel Bătrîn, din sectorul Ciocana al capitalei, scrie PulsMedia.MD.

Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a confirmat pentru  PulsMedia.MD existența unui asemenea caz, dar a evitat să ofere mai multe detalii făcând trimitere la secretul anchetei.

De altă parte, sursele PulsMedia.MD menționează că este vorba despre un tânăr în vârstă de 27 de ani. Acesta ar fi manifestat un comportament agresiv fiind în stare de ebrietate, se presupune că ar fi consumat droguri, iar mama acestuia a solicitat intervenția oamenilor legii.

Femeia în vârstă de 50 de ani, le-ar fi declarat polițiștilor că individul ar fi bătut-o, inclusiv pe tatăl ei, un bătrân în vârstă de 80 de ani. 

La fața locului au intervenit angajații Sectorului Nr.3 de Poliție din cadrul IP Ciocana pentru a-i aduce la cunoștință prevederile unui ordin de restricție emis pe numele său ca agresor în familie, iar individul s-a baricadat în apartament, împreună cu cele două victime, dar și copilul său minor.

Oamenii legii au solicitat la fața locului și un echipaj de salvatori care au deblocat geamul apartamentului pentru ca polițiștii să ajungă în interior.

Individul era înarmat cu un cuțit și a încercat să opună rezistență, însă a fost imobilizat și încătușat de către angajații IP Ciocana, după care a fost escortat la inspectoratul de poliție unde a fost reținut pentru 72 de ore, pe numele său fiind intentat un dosar penal.

Mii de utilizatori ai camerelor video Wyze au avut acces la imagini din casele vecinilor. Reacția companiei

Incident revoltător. Mii de utilizatori ai camerelor video Wyze au văzut unii în casele altora. Compania susţine că totul a pornit de la o problemă de funcţionare a soluţiei de stocare cloud Amazon Web Services.

O problemă tehnică, pentru care Wyze dă vina pe Amazon, a făcut ca utilizatorii camerelor video vândute de companie să ajungă să-şi vadă filmările unii altora, relatează News.ro.

13.000 de posesori de camere video Wyze, nu doar 14, cât anunţase compania iniţial, au avut acces la secţiunea de înregistrări video ale altor utilizatori, anunţă acum producătorul.

Compania explică cum totul a pornit de la o problemă de funcţionare a soluţiei de stocare cloud Amazon Web Services, care a făcut ca filmările live să nu poată fi folosite vreme de mai multe ore.

Apoi, după ce problema cu AWS s-a rezolvat, pentru că au revenit simultan online un mare număr de camere, s-a ajuns să se amestece ID-urile dispozitivelor şi ale utilizatorilor.

Din această cauză, utilizatorii au ajuns să vadă în secţiunea cu înregistrări capturi ale altor utilizatori. Conform companiei, 13.000 de utilizatori au fost afectaţi, însă doar puţin peste 1.500 s-au şi uitat în casele altor utilizatori.

Evident că mulţi utilizatori s-au arătat revoltaţi de acest incident şi spun că nu mai au încredere să dea drumul camerelor, ştiind că ar putea fi văzuţi de necunoscuţi.

De cealaltă parte, Wyze spune că va introduce un strat suplimentar de securitate pentru accesul la tab-ul Events din aplicaţie, acolo unde apar filmările înregistrate.

Donează pentru Cristina! Fetița are mare nevoie de ajutor după ce, în urma unui incendiu, a suferit arsuri grave pe față și pe mâini
Articolul anterior
Mai mulți locuitori ai Capitalei vor rămâne mâine fără apă la robinet
Articolul următor