Spitalele din țară, arhipline cu pacienți în stare gravă. Medicii îndeamnă cetățenii să se vaccineze

Instituțiile medicale din țară au ajuns în impas, din cauza numărului tot mai mare de infectări cu nou coronavirus. La Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, toate cele 300 de paturi, rezervate bolnavilor de COVID, sunt ocupate, transmite publika.md.

Disperați, medicii din Secția de Terapie Intensivă îndeamnă cetățenii să se vaccineze. Vă atenționam, urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Majoritatea pacienților internați la Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail” sunt în stare gravă sau foarte gravă. Respiră doar cu masca cu oxigen, la fel ca acest bărbat, care, deși s-a vaccinat, s-a infectat din nou cu varianta Delta.

„Eu vreau să le transmit nu doar celor de acasă, dar tuturor – să se vaccineze, nu-i de glumă. Din cauza lor am ajuns noi. Vaccinul ajută, tare mult ajută. Dacă nu aș fi fost vaccinat, nu mai eram aici, deloc.”

„Să înțelegem că dacă nu ar fi fost vaccinat situația ar fi fost mai gravă? Nu era să fie acest pacient, era să fie decedat. Vaccinul foarte mult ajută, ne protejează de formele grave și ne dă o șansă să luptăm cu aceste complicații.”, a declarat Veronica Țugulschi, șef Secție Unitate Primire Urgentă.

Echipați din cap până în picioare, medicii spun că valul patru de COVID este unul chinuitor pentru ei.

„Ne așteaptă niște vremuri foarte grele. Lumea or nu înțelege, or nu știu. Și vreau să fac un apel la tineret, vaccinat-vă părintii, vaccinați-vă buneii, pentru că o să vedeți cum mor, o să vedeți cum mor.”, a relatat Cornelia Voitic, șef Secție  Anestezie și Terapie Intensivă.

Și la Reanimare, toate paturile sunt ocupate. Iar ambulanțele continuă să aducă zeci de bolnavi.

„Îi scoatem masca numai pentru niște secunde, ca să le dăm apă.”

Zilnic, în spital sunt internați în medie 30 de pacienți. În municipiul Chișinău sunt cinci instituții medicale cu secții destinate pacienților bolnavi de COVID. Doar Spitalul „Gheorghe Palade” nu este deocamdată antrenat în lupta cu noul coronavirus.

O artistă celebră pleacă la muncă în străinătate. Pandemia și problemele financiare au determinat-o să ia decizia
Articolul anterior
Mahmureala, declarată boală într-o țară din Europa. Cetățenii pot solicita concediu medical
Articolul următor
Alte articole interesante