Ștefan Bănică are o nouă relație

În presa românească se specula cu ceva timp în urmă că Ștefan Bănică jr. ar fi avut o relație cu Lavinia Pârva chiar fiind căsătorit cu Andreea Marin.

separator
stefan-banica-lavinia11

Ieri, artistul a hotărât să facă lumină în această privință și a recunoscut public faptul că el și Lavinia se află la începutul unei povești de iubire.

„Observ că într-o societate plină de frământări social-politice, unii nu pot dormi din cauza vieții mele particulare. Pentru a liniști ‚spiritele’, declar că sunt deocamdată la începutul unei relații cu Lavinia Pârva și nu ascund lucrul acesta. Sunt un om matur, liber și e dreptul fiecăruia dintre noi să-și trăiască viața așa cum consideră, fără a simți nevoia de a da explicații. Este alegerea mea și sper să o respectați. Multumesc!”, este declarația pe care Ștefan Bănică a dat-o ieri agenției de presă Mediafax.

Un cetățean român a fost reținut de FSB în Rusia și este acuzat de spionaj în favoarea Ucrainei

Un cetățean al României, în vârsta de 23 de ani, a fost reținut de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) fiind acuzat de acțiuni de spionaj în favoarea Ucrainei. Potrivit unui comunicat al instituției de la Moscova, acesta a transmis informații cu privire la amplasarea unor instalații de apărare aeriană situate în orașul Soci, regiunea Krasnodar, Rusia. 

Bărbatul a depus deja mărturie, transmite agenția rusp de presă RIA Novosti, și a declarat că a văzut o unitate de apărare aeriană pe drumul de la Soci la Adler. A marcat locația pe o hartă și a trimis-o unui supraveghetor al serviciilor de informații ucrainene, pe nume Volodimir, mai scrie sursa citată.

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse din Soci, regiunea Krasnodar, a reținut un cetățean român, născut în 2002, care a fost implicat în activități de informații în favoarea serviciilor speciale ale Ucrainei. S-a stabilit că, în vara anului 2024, la indicațiile serviciilor de informații ucrainene, acesta a cules și transmis informații cu privire la amplasarea unor instalații de apărare aeriană situate în orașul Soci. În schimb, serviciile speciale ale Ucrainei i-au promis cetățeanului român, la solicitarea acestuia, că îl va ajuta să părăsească în siguranță Rusia și să se alăture formațiunii de voluntari a AFU pentru a participa la ostilitățile împotriva țării noastre”, se arată într-un comunicat al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. 

În document se mai precizează că împotriva persoanei reținute a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la articolul 276 din Codul Penal al Rusiei, „Spionaj”.

Acesta riscă pâna la 20 de închisoare. 

Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE), nu a venit cu un răspuns referitor la acest caz.

O delegație a Comisiei de la Veneția va efectua o vizită de documentare în R. Moldova, cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție

O delegație a Comisiei de la Veneția va efectua, în perioada 29 – 30 aprilie 2025, o vizită de documentare în Republica Moldova. Aceasta este organizată cu scopul pregătirii opiniei de follow-up pe marginea proiectului legii cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative.

Membrii delegației au planificate discuții cu deputații din majoritatea și opoziția parlamentară. De asemenea, agenda conține include întrevederi cu reprezentanții sistemului judecătoresc și ai Procuraturii.

În mod special, discuțiile se vor axa pe amendamentul înregistrat de președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Veronica Roșca, care ajustează prevederile proiectului de lege în conformitate cu avizele recepționate și propunerile expuse în cadrul consultărilor publice. Astfel, se propune instituirea unor instanțe judecătorești specializate – Colegiul specializat anticorupție al Judecătorii Chișinău și completele specializate anticorupție ale Curții de Apel Centru. Potrivit autorilor, constituirea unor complete anticorupție distinse în cadrul colegiilor deja existente necesită eforturi mai mici și este mai puțin costisitoare decât crearea unui colegiu separat.

Judecătorii care vor activa în Colegiul specializat al Judecătorii Chișinău și în completele anticorupție ale Curții de Apel Centru vor examina cauzele care vizează infracțiunile de corupție la nivel înalt și cele conexe actelor de corupție. La fel, vor efectua controlul judiciar al actelor Autorității Naționale de Integritate, prin care se constată diferențăa substanțială între veniturile obținute, cheltuielile realizate și averea dobândită.

Proiectul de lege cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative a fost votat în prima lectură la 30 noiembrie 2023. Anterior, Comisia de la Veneția a mai expus o opinie asupra acestei inițiative legislative.

Un cetățean azer, căutat prin Interpol, a fost găsit în Republica Moldova

Un cetățean azer, anunțat în căutare internațională pe linia Interpol de către Federația Rusă, pentru comiterea infracțiunilor de omor și trafic de armament, a fost găsit în Republica Moldova.

Acesta a fost reținut în punctul de trecere a frontierei de stat Otaci, în timp ce urma să traverseze frontiera spre Ucraina. 

Bărbatul de 43 de ani ar fi participat la un conflict armat între două grupări criminale în februarie 2021, într-o cafenea din Shlisselburg, unde s-ar fi făcut schimb de focuri din automate „Kalașnikov” și pistoale, iscat în urma împărțirii zonelor de influență criminală între etnii de tip caucazian în Federația Rusă. 

Reținerea acestuia a fost posibilă în urma acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală ai INI, cu suportul mascaților din BPDS „Fulger” și angajaților IGPF.

Bărbatul a fost plasat în izolator cu ulterioara inițiere a procedurii de extrădare.

Cum tratezi tusea umedă?
Articolul anterior
Soția lui Stas Mihailov, în bikini
Articolul următor
Close menu