Stela Popa, dezvăluiri sincere de Ziua Radioului: ,,În adolescență m-am complexat fioros din doua motive: vocea și buzele mele”

Stela Popa a făcut mărturisiri inedite despre ea, de Ziua Radioului. Prezentatoarea TV a dezvăluit, într-o postare pe pagina sa de facebook, care erau motivele ce o făceau să se complexeze în adolescență, dar și cum a ajuns să îndrăgească cu multă pasiune vocația de jurnalistă.

,,Despre complexe și succese. La #Radio.

În adolescență m-am complexat fioros din două motive: vocea și buzele mele. Proști mai sunt uneori tinerii! Așadar, acum 100 de ani 😉 când eram adolescentă ascultam Radio Moldova. Să fi fost prin clasa a 8-a. Și aud eu că se face un concurs de poezie la Radio, la o emisiune pentru adolescenți. Pe o anumită temă. Îmi pun talentul în funcțiune, așez niște versuri pe foaie, sun și în câteva minute mă pomenesc în direct. Pentru prima oară la radio! Emoții, cu carul. Dar fac față cu brio și câștig acel concurs. Moderatoarea mă invită să ridic premiul direct de la sediu.

Acolo, când ajung, găsesc o gașcă faină de tineri de vârsta mea. Mă integrez rapid și, în scurt timp, realizatoarea și prezentatoarea emisiunii Zina Izbaș mă invită să intru în direct. Ba chiar să realizez și o rubrică la „Semnal junior”, emisiunea cu pricina. Cum, eu, cu vocea mea atipică la radio? Dar nu ratez această șansă și accept.

Merg săptămânal la emisiune, colaborăm, facem, dregem și aștept clipa când Zina îmi va spune să plec, pentru că eu credeam cu tărie că vocea mea nu e sub nicio formă radiofonică. Dar Zina se pare că a văzut ceva în vocea aceea atipica și a plantat prima sămânță de speranță. Mi-a dat aripi!

Timpul trece și uite așa creștem. Eu însă, tot cu complexul meu. Intru la facultatea de Jurnalism. Mă fac remarcată și acolo, dar de un lucru eram sigură – radio nu voi face niciodată. Mai cu seamă că apăruse vestitul Radio Nova pe atunci și altfel de voci se căutau. Dar vine o zi când îmi fac curaj și îi dezvalui complexul meu profesoarei de `Arta Vorbirii` vestita crainică Tamara Berzoi. La care dânsa zice: „Vocea ta e altfel, e inteligentă, prin voce te poți face remarcată, pentru că e un dar să ai o asemenea voce”.

Știți poveștile acelea în care vine Zâna bună și o transformă pe o tipă în prințesă? Ei bine, asta mi s-a întâmplat mie în acel moment. M-a transformat. Am înflorit. Dovadă sunt colaborările frumoase cu Radio România International, Radio Chișinău și Vocea Basarabiei.

Apoi, cel care a șters cu desăvârșire orice urmă de complex a fost jurnalistul Arcadie Gherasim, cel care m-a și lansat în lumea televiziunii. Vorbe de aur a spus atunci: „Nu contează cum e vocea, dar ce spui cu vocea!”

Au trecut mai bine de două decenii de atunci. Astăzi toți îmi spun că am o voce deosebită, specială. Și eu zâmbesc de fiecare dată când aud aceste complimente. Am ajuns să zâmbesc pentru că de-a lungul timpului am întâlnit oameni care au știut cum să mă încurajeze. Să mă învețe să îmi pun vocea în valoare.

Pe vremurile despre care vă scriu nu erau cursuri motivaționale ca azi. Pe atunci oamenii erau cei care te motivau. Si eu am întâlnit asemenea oameni! Și le mulțumesc! Iată de ce, mama îmi păstrează cu sfințenie primul tricou de la Semnal Junior. Și, din fericire, intru perfect în el și la 40 😉. Aceasta e haina descătușării mele de cel mai mare complex al vieții.

Am scris această postare pentru că astăzi este Ziua Radioului. Facebook îmi arată că cei mai mulți urmăritori ai mei sunt între 18-45 de ani. Pentru ei mi-am deschis sufletul. Cine știe, poate acolo, undeva, într-un colț al internetului stă un viitor profesionist în devenire și care are nevoie de o încurajare.

PS. Cât despre complexul buzelor mari, am scăpat ceva mai repede. Moda, bat-o vina 🙂”.

Jurnalista basarabeancă Stela Popa este căsătorită cu analistul politic român Dan Dungaciu. Acum câțiva ani, Stela Popa s-a mutat la București activând în calitate de prezentatoare TV la postul TVR2.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale. 

Două femei s-au înecat în râul Nistru

În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate.

Primul caz s-a produs ieri, în localitatea Chițcani. Femeia de 29 de ani era pe malul apei împreună cu copilul ei de 3 ani, cu sora sa și mai mulți prieteni și se știe că au consumat alcool. Femeia a intrat în apă împreună cu un prieten și doi minori dar imediat a dat semne că se îneacă. Bărbatul care o însoțea a ajutat copii să ajungă la mal, iar când a revenit, victima dispăruse deja sub apă, potrivit TVR Moldova.

Al doilea caz s-a produs după lăsarea întunericului. Femeia de 19 ani se afla la o aniversare împreună cu mai mulți prieteni și, desi au consumat alcool, au intrat în apă adâncă. Bărbații au fost luati de curenti și au fost salvați de un pescar. Doar tânăra s-a dus sub apă și nu a mai putut fi salvată.

Amenajarea amfiteatrului din sectorul Ciocana este aproape gata. Cum pot locuitorii orașului să-și petreacă timpul aici

Primăria Chișinău anunță că lucrările de construcție ale unicului Amfiteatru din sectorul Ciocana au fost finalizate, urmând a fi instalat sistemul de irigare și amenajat spaţiul verde.

Chișinău: Construcția Amfiteatrului din sectorul Ciocana, finalizatăFoto: chisinau.md

Amfiteatrului din bd. Mircea cel Bătrân 4/3 a fost creat de la zero, iar zona adiacentă a fost amenajată cu două terenuri de joacă și unul de fitness, spațiu unde doritorii pot juca șah, zone de odihnă pentru copii și maturi și a fost instalat mobilier urban. Totodată au fost instalate camere de supraveghere video și sistemul de iluminat public.

Reparate au fost și scările care duc către I.P. L.T. „Gaudeamus” şi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale. Au fost create noi căi de acces spre scuarul cu amfiteatru.

Amfiteatrul deja găzduieşte diferite evenimente culturale în aer liber.

gallery images

Mărturia unei mame care a scăpat din infernul din Turcia: „Am fost îngropată de vie, alături de fiul meu nou-născut”
Articolul anterior
Air Moldova anulează mai multe curse regulate de zbor. Ce pot face pasagerii care au procurat bilete de avion
Articolul următor