A decedat fiica violonistului Oleg Vitliuc!

Cristina, fiica de 20 de ani a violonistului, a murit

separator
în urma unui accident rutier. Aceasta a fost lovită pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Dacia.

maxresdefault

Colegii de breaslă a instrumentistului, familia, dar și prietenii tinerei sunt distruși de durere.

„Sincere condoleanțe familiei Vitliuc, îndurerate pentru pierderea incomensurabilă pe care au suferit-o. În astfel de momente cuvintele ar fi de prisos… Suntem cu gândul și cu sufletul alături…”, a scris Cristina Scarlat.

10553358_649351128530442_6334021958717244880_n

“Condoleanţe familiei Vitliuc…

Fiica violonistului Oleg Vitliuc a fost strivită mortal pe bulevardul Dacia.

Dacă mai există taţi cărora le pasă, vă chem să facem ceea ce NU face acest stat – ordine în trafic – puneţi la respect pe fiecare ticălos din traficul rutier, opriţi-i, daţi-le la moacă – decât să se ajungă în teribila situaţiei a familiei Vitliuc.

Pe bulevardul Dacia frecvent este lovit cineva pe zebră, cu atât mai mult dincolo de zebră – aşa e tot oraşul.

Dom primar, închideţi odată bulevardele astea – maşini de omorât oameni – blocaţi-le aşa cum s-a procedat în Warszawa, Praga etc – sunt lăsate doar trecerile pentru pietoni – bine luminate, cu limitator de viteză.

Bătrânii, copiii, tinerii sunt tentaţi să treacă neregulamentar bulevardul Dacia, ţâşnind dintre copaci, pentru că aşa a fost mereu – doar că există nebuni care circulă cu 200 km pe oră iar la radar fac 40 – am văzut şi bărbaţi şi femei conducând astfel.

Europa n-o să ne ridice chiloţii şi nici dinţii n-o să ni-i spele – faceţi regulă în jurul vostru – dacă nu vă pasă de voi – fie-vă milă de copiii voştri.

Condoleanţe Oleg…”, a notat Viorel Burlacu.

12246776_1063999210325395_8434280518430542782_n

„Mai mare durere și gol în suflet nu există atunci când îți pierzi propriul copil! Sincere condoleanțe maestrului Oleg Vitliuc și familiei acestuia pentru fiica Cristina, care va fi petrecută astăzi pe ultimul drum. Colegii de breaslă le doresc multă putere și răbdare părinților, să treacă peste acest moment nefast din viața lor. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a spus Corina Țepeș.

“…Această săptămână a început trist de tot. Cristina, fiica de 20 de ani a extraordinarului violonist Oleg Vitliuc s-a stins într-un dramatic accident rutier. E greu să ne imaginăm CE e acum în sufletele părinţilor acestei flori care nu va mai da rod… acestui vis frumos spulberat într-o clipă nefastă… În aceste momente suntem alături cu sufletul de bunul nostru prieten şi coleg, Oleg Vitliuc, de membrii familiei sale distruse de durere… Şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să le dea puteri să treacă peste această cumpănă grea. Iar pe Cristina – Dumnezeu s-o odihnească în Grădina Edenului, unde cei drepţi se odihnesc!”, a scris Andrei Porubin.

Rapperul Magnat se căsătorește! Cine este iubita artistului

Maxim Salcuțan, sportiv și luptător, cunoscut de asemenea în lumea muzicii ca rapperul Magnat, și-a cerut iubita în căsătorie. Gestul romantic a fost făcut în timpul unei călătorii a celor doi, chiar de ziua de naștere a partenerei artistului.

Crina Dulgheru este creatoare de conținut pentru rețele sociale și cofondatoare a unui brand de genți împletite.

Maxim Salcuțan și-a conturat popularitatea în special după ce a lansat, în luna mai anul curent, hitul „Dă-mă, mamă, după Iura”. Textul piesei este scris de Magnat, Feoctist și Sergiu Vetrilă, iar producția muzicală este semnată de Radu Duminică.

Spiridon Vangheli a împlinit 92 de ani. Agenția Națională a Arhivelor a făcut publice mai multe fotografii de arhivă cu îndrăgitul scriitor

Spiridon Vangheli, numit și ,,Tatăl” lui Guguță, a împlinit, pe 14 iunie curent, onorabila vârstă de 92 de ani.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este acd2efe5e53e3c497266ea9c64696952.jpg

Cu această ocazie, Agenția Națională a Arhivelor (ANA) a făcut publice mai multe fotografii de arhivă în care îndrăgitul scriitor pentru copii este surprins în diferite etape ale vieții sale.

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuți, județul Bălți, România. A activat în calitate de profesor şcolar, apoi redactor la editurile „Cartea Moldovenească” şi „Lumina”.

În activitatea sa de peste jumătate de secol, maestrul a scos de sub tipar o serie de volume, printre care „Băieţelul din coliba albastră”, „Isprăvile lui Guguţă”, „Columb în Australia”, „Guguţă – căpitan de corabie”, „Steaua lui Ciuboţel”, „Guguţă şi prietenii săi”, „Copii în cătușele Siberiei”, „Crăița” etc.

A tradus din poezia şi proza universală pentru copii. Spiridon Vangheli este coautor, împreună cu Grigore Vieru, al unui excelent Abecedar, scrie www.ziarulnational.md.

Opera sa a fost tradusă în peste 40 de limbi ale lumii şi a apărut în 68 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale, iar pe strada Kiev din Chișinău, unde este Cetățean de Onoare, a fost inaugurat un scuar care poartă numele Guguță și un monument din bronz, cu o înălțime de 1,5 metri, al cunoscutul personaj creat de Spiridon Vangheli.

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani.

În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv, a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe.

Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc, și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg.

Republica Moldova este reprezentată la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia de 12 sportivi, 8 băieți și 4 fete.

Deplasarea lotului național de haltere la competiția europeană a fost posibilă cu suportul Ministerului Educației și Cercetării.

Fiul unui oligarh rus a plecat acasă cu ” золотой граммофон”. Spectatorii l-au şuierat de indignare
Articolul anterior
Ce buze se poartă în această iarnă!
Articolul următor