A decedat fiica violonistului Oleg Vitliuc!

Cristina, fiica de 20 de ani a violonistului, a murit

separator
în urma unui accident rutier. Aceasta a fost lovită pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Dacia.

maxresdefault

Colegii de breaslă a instrumentistului, familia, dar și prietenii tinerei sunt distruși de durere.

„Sincere condoleanțe familiei Vitliuc, îndurerate pentru pierderea incomensurabilă pe care au suferit-o. În astfel de momente cuvintele ar fi de prisos… Suntem cu gândul și cu sufletul alături…”, a scris Cristina Scarlat.

10553358_649351128530442_6334021958717244880_n

“Condoleanţe familiei Vitliuc…

Fiica violonistului Oleg Vitliuc a fost strivită mortal pe bulevardul Dacia.

Dacă mai există taţi cărora le pasă, vă chem să facem ceea ce NU face acest stat – ordine în trafic – puneţi la respect pe fiecare ticălos din traficul rutier, opriţi-i, daţi-le la moacă – decât să se ajungă în teribila situaţiei a familiei Vitliuc.

Pe bulevardul Dacia frecvent este lovit cineva pe zebră, cu atât mai mult dincolo de zebră – aşa e tot oraşul.

Dom primar, închideţi odată bulevardele astea – maşini de omorât oameni – blocaţi-le aşa cum s-a procedat în Warszawa, Praga etc – sunt lăsate doar trecerile pentru pietoni – bine luminate, cu limitator de viteză.

Bătrânii, copiii, tinerii sunt tentaţi să treacă neregulamentar bulevardul Dacia, ţâşnind dintre copaci, pentru că aşa a fost mereu – doar că există nebuni care circulă cu 200 km pe oră iar la radar fac 40 – am văzut şi bărbaţi şi femei conducând astfel.

Europa n-o să ne ridice chiloţii şi nici dinţii n-o să ni-i spele – faceţi regulă în jurul vostru – dacă nu vă pasă de voi – fie-vă milă de copiii voştri.

Condoleanţe Oleg…”, a notat Viorel Burlacu.

12246776_1063999210325395_8434280518430542782_n

„Mai mare durere și gol în suflet nu există atunci când îți pierzi propriul copil! Sincere condoleanțe maestrului Oleg Vitliuc și familiei acestuia pentru fiica Cristina, care va fi petrecută astăzi pe ultimul drum. Colegii de breaslă le doresc multă putere și răbdare părinților, să treacă peste acest moment nefast din viața lor. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a spus Corina Țepeș.

“…Această săptămână a început trist de tot. Cristina, fiica de 20 de ani a extraordinarului violonist Oleg Vitliuc s-a stins într-un dramatic accident rutier. E greu să ne imaginăm CE e acum în sufletele părinţilor acestei flori care nu va mai da rod… acestui vis frumos spulberat într-o clipă nefastă… În aceste momente suntem alături cu sufletul de bunul nostru prieten şi coleg, Oleg Vitliuc, de membrii familiei sale distruse de durere… Şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să le dea puteri să treacă peste această cumpănă grea. Iar pe Cristina – Dumnezeu s-o odihnească în Grădina Edenului, unde cei drepţi se odihnesc!”, a scris Andrei Porubin.

Cleopatra Stratan și Edward Sanda cântă ,,Moșule de unde ai bani?”

Cleopatra Stratan și Edward Sanda au lansat, în colaborare cu Codruța Filip și Valentin Sanfira, o piesă extraordinară cu tematica sărbătorilor de iarnă. Două cupluri îndrăgite aduc iubirea și magia în casele tuturor. Piesa ,,Moșule de unde ai bani?” este compusă de Edward Sanda și a adunat o mulțime de aprecieri și comentarii pe youtube.

Codruța Filip și Valentin Safira formează un cuplu, s-au căsătorit în această toamnă, cei doi fiind unii dintre cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară din România.

„Avem nevoie de energie și voie bună în prag de sărbători, iar acest colind pentru voi sperăm să vă aducă aceste stări! L-am compus împreună cu @edwardsandaofficial @codrutaofficial si @valentinsanfira din suflet, pentru voi!”, a scris Cleopatra Stratan pe rețelele sociale.

Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus, pentru prima dată în România

Lidera în exil a opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, va efectua săptămâna viitoare prima sa vizită oficială în România, unde va mulțumi “guvernului și poporului român” pentru sprijinul lor pentru un Belarus democratic.

Lidera opoziției democratice din Belarus vine pentru prima dată în România

Contracandidată a dictatorului Aleksandr Lukaşenko în alegerile prezidenţiale din august 2020, Tihanovskaia, lideră a opoziţiei belaruse, a fost constrânsă să se refugieze în Lituania imediat după scrutin, după ce a fost ameninţată de poliția politică din Belarus, transmite caleaeuropeană.ro.

“Sunt încântată să îmi încep prima vizită oficială în România. Am venit pentru a mulțumi guvernului și poporului român pentru sprijinul lor pentru un Belarus democratic“, a scris ea, pe Twitter.

Conform agendei Ministerului Afacerilor Externe, Svetlana Tihanovskaia este primită duminică de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, cu care a mai purtat discuții în marja reuniunilor miniștrilor de Externe ai UE de la Bruxelles.

La București, Tihanovskaia se va întâlni cu oameni politici, activiști din domeniul societății civile și studenți.

De asemenea, aceasta se adresa Reuniunii Liderilor de la München, organizată de Conferința de Securitate de la München, și găzduită în premieră pentru flancul estic al NATO de România, în perioada 27-29 noiembrie. În aceeași perioadă, tot la București, va avea loc și reuniunea miniștrilor de Externe din NATO.

După reprimarea manifestațiilor democratice din Belarus de către regimul Lukașenko, România s-a numărat printre țările care au susținut opoziția, societatea civilă și parcursul unui Belarus democratic. 

De la cel mai înalt nivel politic, președinții Lituaniei, Poloniei și României au semnat o Declarație Comună pentru sprijinirea unui Belarus democratic, document în care cei trei șefi de stat au solicitat Uniunii Europene să identifice măsuri de sprijin economic pentru Belarusul democratic.

Apelul celor trei președinți a fost materializat în concluziile Consiliului European din 1-2 octombrie 2020, când liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au invitat Comisia Europeană să vină cu propuneri pentru sprijinirea acestei țări.

În cursul anului 2020, România a acordat, prin decizia ministrului Bogdan Aurescu, o primă contribuție de 100.000 de euro pentru finanțarea proiectelor organizației European Endowment for Democracy destinate beneficiarilor din Belarus. De asemenea, în prima parte a lui 2021 a fost transferată o contribuție de 15.000 de euro către Platforma Internațională de Responsabilitate pentru Belarus, în vederea sprijinirii eforturilor de documentare a încălcărilor grave ale drepturilor omului produse în Belarus în urma alegerilor prezidențiale din august 2020.

Tot în anul 2021, România a sprijinit societatea civilă și presa independentă din Belarus cu 100.000 de euro, contribuție financiară voluntară oferită din bugetul destinat cooperării internaționale pentru dezvoltare și asistență umanitară. La această sumă s-au adăugat alți 20.000 de euro, tot sub formă voluntară, destinați Platformei Internaționale de Responsabilitate pentru Belarus, înființată la nivelul OSCE și prin contribuția Bucureștiului.

De asemenea, atât Senatul, cât și Camera Deputaților, au adoptat două declarații referitoare la încălcarea drepturilor fundamentale ale omului în Belarus, documente prin care Parlamentul României îşi manifestă solidaritatea cu poporul belarus, solicită oprirea violenţei împotriva protestelor paşnice din Belarus şi consideră necesară “o reacţie mai articulată” din partea comunităţii internaţionale în eventualitatea în care situaţia nu va cunoaşte o ameliorare de urgenţă.

Teatrul municipal de păpuşi Guguţă a împlinit 30 de ani de la fondare

Teatrul municipal de păpuşi „Guguţă” a împlinit 30 de ani de la fondare. Cu această ocazie, sute de copii au venit în casa eroului din cărţile lui Spiridon Vangheli pentru a-i ura la mulţi ani, dar şi la premiera spectacolului PIKPOK.online@Guguţă.

Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” | Chisinau

Mesajul piesei este impactul reţelelor sociale asupra tinerilor şi despre capcanele mediului online. Micuţii spectatori au fost întâmpinaţi la intrare cu îmbrăţişări şi multă voie bună, transmite Tvr Moldova.

Copii, însoţiţi de părinţi, au venit să-i spună la mulţi ani lui Guguţă şi au mărturisit că aşteaptă cu nerăbdare premiera spectacolului.

„Îmi place să mă uit la spectacole pentru că acolo se întâmplă lucruri amuzante care interesează copiii.”

„Am văzut că este sărbătoare, că este o premieră şi de aia am adus şi copilaşii. Tot ce-i frumos, tot trebuie să cunoască.”

Piesa PIKPOK.online@Guguţă, o poveste despre un lup care postează informaţii false despre vieţuitoarele din pădure, i-a ţinut cu sufletul la gură pe micii spectatori.  

GABRIELA LUNGU, director, Teatrul municipal de păpuşi „Guguţă”: „Ne ciocnim zi de zi de aceste probleme şi e bine să-i pregătim pentru că noi suntem cei care pregătim noua generaţie.”

„Am înţeles că nu trebuie să avem prieteni virtuali, dar trebuie să avem prieteni adevăraţi.”

„Am înţeles că trebuie să nu postăm minciuni, să postăm doar lucruri adevărate.” 

„– Ce îi doreşti lui Guguţă, care împlineşte astăzi 30 de ani? 

– Îi doresc multă sănătate, să facă mişcare multă, să asculte de părinţi și să fie fericit.”

Directorul Teatrului ”Guguţă” povesteşte că, de-a lungul anilor, instituţia a trecut prin multe provocări, însă a rămas dedicată copiilor.

GABRIELA LUNGU, director, Teatrul municipal de păpuşi „Guguţă”: „În 30 de ani, eu cel puţin am reuşit să întâmpin la uşa teatrului mulţi spectatori. Mă bucur când îmi spun: „Dna Gabi, am mai fost la Dvs. când eram copil, acum vin cu copii”. Nu ai ce căuta într-un teatru de păpuşi dacă nu iubeşti copiii, iar atunci când îi iubeşti nu trebuie să-i uimeşti cu nimic, dă-le doar dragostea şi atenţia pe care le merită.”

Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă”

Fiul unui oligarh rus a plecat acasă cu ” золотой граммофон”. Spectatorii l-au şuierat de indignare
Articolul anterior
Ce buze se poartă în această iarnă!
Articolul următor