A murit un coregraf moldovean!

La vârsta de 82 de ani, s-a stins din viață cunoscutul meșter de instrumente populare şi coregraful moldovean, Liubomir Iorga. Artistul a fost g

separator
ăsit mort în fața blocului în care locuia.

Poliţiştii nu au găsit semne de moarte violentă pe corpul artistului. Se presupune că Liubomir Iorga ar fi murit în urma unui atac de cord. Cauza exactă a decesului va fi stabilită de expertiza medico-legală, potrivit http://canal3.md/

Liubomir Iorga a fost solist în ansamblul de dansuri populare „Joc” timp de 25 de ani. În 1971, artistul s-a filmat în celebra peliculă „Lăutarii” . Artistul este cunoscut și pentru meritul de a readuce la viaţă nenumărate instrumente muzicale populare, care sunt păstrate în muzeele din diferite oraşe. Liubomir Iorga a confecţionat fluiere, cimpoaie, drâmbe, tilinci şi cavaluri.

Liubomir Iorga este Maestru Emerit în Artă şi Cavaler al Ordinului Republicii.

 

Elite Decor: Reducere de -15% reducere cu ocazia celor 20 ani de calitate și clienți mulțumiți

Elite Decord, fabrica de mobilă care pe parcursul celor 20 de ani de activitate în Moldova și 2 în România a reușit să demonstreze că este o echipă de încredere, focusată pe calitate și clienți mulțumiți, are aniversare. Cu această ocazie, ei vor să-și premieze viitorii clienți și lansează o promoție grandioasă!

În perioada 21 martie – 30 aprilie, poți profita de -15% reducere la contractarea mobilierului la comandă!

Doar la Elite Decor, mobilierul procurat are cea mai mare garanție de producție și siguranța în metodele inovative de asamblare a mobilierului.

Vă invităm cu drag în showroom-ul Elite Decor, situat pe str. Calea Trușenilor 91, Creator Mall, pentru a sărbători împreună aniversarea celor 20 ani de succes, calitate și clienți fericiți!

Ofertele actuale le afli dacă faci click pe elitedecor.md.

Rezultate remarcabile pentru Apriori Wine – 8 medalii de aur la 2 dintre cele mai prestigioase concursuri din lumea vinurilor

Într-o lume marcată de o continuă evoluție, unde numele și reputația înseamnă foarte mult, este cu adevărat remarcabil când un brand nou reușește să-și facă simțită prezența și să își câștige locul printre cele mai bune vinuri din lume. Și exact asta a reușit brandurile moldovenești Apriori și Maestro în cadrul prestigiosului concurs vinicol Berliner Wein Trophy 2023 Winter Tasting, care a avut loc în perioada 25 februarie – 5 martie 2023.

Vinurile Apriori Empirico Saperavi, Fetească Neagră, precum și vinul spumant Merlot Rosé brut au reușit să impresioneze juriul format din peste 200 de experți internaționali și să se remarce printre cele peste 8000 de vinuri concurente, aducând acasă trei medalii de aur.

La fel de apreciate au fost și vinurile din gama MaestroSecret Blend 2021, Cabernet Sauvignon 2019 și spumantul Maestro Cuvée Rosé care, în doar câțiva ani de la apariția pe piața autohtonă, a reușit să obțină premii importante la concursuri de profil, inclusiv aceste 3 medalii de aur la Berliner Wien Trophy.

Concursul Berliner Wein Trophy este unul dintre cele mai importante concursuri din lumea vinicolă și are loc de două ori pe an (ediția de iarnă și de vară) în Berlin, Germania. Participanții din întreaga lume își prezintă cele mai bune vinuri și concurează pentru recunoașterea calității vinurilor lor. De aceea, câștigul unei medalii de aur la acest concurs reprezintă un adevărat triumf și o recunoaștere a calității excepționale a vinurilor produse.

“La Apriori, suntem dedicați producerii de vinuri de calitate, care să ofere clienților noștri cele mai bune experiențe de degustare posibile. Fiecare medalie pe care o primim ne confirmă că suntem pe drumul cel bun și ne motivează să continuăm să inovăm și să dezvoltăm vinuri noi și interesante, pentru a satisface cele mai exigente gusturi ale consumatorilor noștri.

Ne angajăm să ne străduim în continuare să producem vinuri de cea mai înaltă calitate și să oferim experiențe autentice tuturor celor care apreciază calitatea și valoarea vinului”, au declarat reprezentanții Apriori Wine.

Eforturile celor din spatele brandurilor Apriori și Maestro au fost răsplătite și la celebrul concurs vinicol Mundus Vini. Recent, vinurile Apriori Empirico Rară Neagră & Malbec și Empirico Saperavi au fost distinse cu încă 2 medalii de aur, iar spumantul Apriori Glera Brut și vinul Apriori Fetească Neagră au obținut fiecare câte o medalie de argint la concursul Grand International Wine Award MUNDUS VINI Spring Tasting 2023, care a avut loc în perioada 26-28 februarie în Germania. Menționăm faptul că anul trecut, în cadrul aceluiași concurs – Mundus Vini Spring Tasting 2022,  un alt vin din gama Maestro, și anume Merlot 2019, a fost decernat cu titlul de Best of Show Moldova  Red .

Aceste distincții sunt cu atât mai impresionante cu cât la concursul MUNDUS VINI au participat 7.568 de mostre de vin din întreaga lume, iar juriul a fost format din 242 de experți internaționali din 46 de țări vinicole, iar medaliile sunt acordate doar celor care îndeplinesc cele mai exigente criterii de calitate.

Aceste succese remarcabile nu sunt doar o dovadă a muncii și pasiunii echipei Apriori, ci și a calității incontestabile a vinurilor produse. În plus, aceste premii aduc onoare și recunoaștere pentru vinificatorii moldoveni, care continuă să muncească din greu pentru a produce vinuri capabile să concureze cu succes cu cele mai mari și mai prestigioase țări vinicole din lume.

Sportivul moldovean Vasile Diacon a cucerit medalia de argint la Campionatul European de lupte libere

Luptătorii moldoveni nu au dezamăgit prin evoluţiilor lor la Campionatul European de lupte destinat sportivilor sub 23 de ani. Echipa ţării noastre a obţinut şapte medalii la competiţia ce s-a desfăşurat la Bucureşti.

Sportivul Vasile Diacon a cucerit argintul la Campionatul European de lupte libere (FOTO)

Astfel, în ultima zi a concursului Vasile Diacon a cucerit medalia de argint la lupte libere în cadrul categoriei de greutate de până 74 de kilograme.

În ultimul act, Diacon l-a avut ca adversar pe Turan Bayramov. Lupta dintre cei doi a fost extrem de echilibrată, iar departajarea s-a produs extrem de greu, arbitrii acordatu-i victoria sportivului din Azerbaidjan.

Pe podium, la Europenele ce s-au desfăşurat în perioada 13-19 martie au mai urcat Alexandrin Guţu care luat „aurul” la lupte greco-romane iar Vitalie Eriomenco s-a învrednicit de medalia de bronz.

La feminin, Irina Rîngaci şi Mariana Drăguţan, la fel, au obţinut medalia de bronz. Aceiaşi distincţie au obţinut-o Eugeniu Mihalcean şi Radu Lefter la lupte libere.

Care este adevărata diferență între ouăle albe și cele maro
Articolul anterior
Lilu: „Moartea fratelui meu m-a învăţat că…”
Articolul următor