Cadouri pentru 8 martie la un click distanță. Sortiment bogat și livrare rapidă

Pe 8 martie, vrei să le faci fericite pe femeile dragi din viața ta? Serviciul CadouriOnline este gata să-ți sară în ajutor. Doar aici poți găsi cadouri pentru toate vârstele și pentru orice gust. Accesează pagina și fă cunoștință cu varietatea de cadouri.

separator

101 (1)

În zilele noastre, pentru a alege un cadou nu trebuie să-ți pierzi timpul prețios prin centrele comerciale. Cele mai frumoase daruri sunt deja adunate în CadouriOnline – primul serviciu profesionist de cadouri în Moldova.


Este ușor și plăcut! Intră pe pagina cu daruri dedicate sărbătorii de 8 Martie sau alege paginile pe categorii. Florarii experimentați îți vor face un buchet cu adevărat original. Un astfel de buchet niciodată nu-l vei găsi în piețele obișnuite cu flori. Vrei să faci un cadou luxos? Alege un coș cu flori. În magazinul CadouriOnline sunt zeci de coșuri cu flori care includ dulciuri, jucării moi și alte cadouri.

IMG_8393

Magazinul CadouriOnline este plin de jucării moi handmade, bibelouri, articole de modă, accesorii stilate și alte lucruri. Pentru a face o surpriză care niciodată nu va fi uitată, poți alege produse sofisticate de patiserie stilizate special pentru sărbătoarea de 8 martie.

Magazinul CadouriOnline este deschis nonstop și asigură livrarea în capitală și în afara ei. Cadoul tău va fi livrat la orice adresă: acasă, la birou, la restaurant și în multe alte locuri. Clienții pot folosi orice formă de servicii de plată – în numerar, carduri de credit, sisteme bănești online etc.

Avioane de luptă pentru Ucraina, cumpărate de un miliardar pakistanez. Soția lui este ucraineană

Miliardarul pakistanez Mohammad Zahoor a dăruit Ucrainei avioane de lupta pentru a o ajută în lupta pe care o duce împotriva Rusiei, a dezvăluit soția sa, care este de origine ucraineană.

Soția lui Zahoor, cântăreața ucraineană Kamaliya Zahoor (cunoscută profesional că fiind pur și simplu Kamaliya), a declarat că soțul ei și alți prieteni bogați au ajutat, fără tamtam, Ucraina în lupta să împotriva Rusiei, a relatat miercuri postul ucrainean TSN, citat de Newsweek UȘA.

„[Mohammad] mi-a dat undă verde să spun acest lucru. Pentru că ei au ascuns aceste [acțiuni]. Ei au dat două avioane de lupta Ucrainei și ajută Ucraina”, a spus ea în timpul emisiunii „Dimineața cu Ucraina”.

De când a izbucnit războiul dintre Rusia și Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, Zahoor, care a locuit în Ucraina și a fost fost proprietarul ziarului ucrainean Kyiv Post, a făcut presiuni pentru a asigura evacuarea în siguranță a cetățenilor ucraineni, potrivit unor informații publicate de Khaleej Times.

Ziarul a precizat că miliardarul născut în Karachi a încercat să mobilizeze fonduri și să ajute la evacuarea refugiaților în Regatul Unit și în alte părți ale Europei. Zahoor a continuat să se întâlnească cu șefi de stat și cu alte persoane influențe pentru a asigura trecerea în siguranță a ucrainenilor.

De asemenea, el a făcut apel la oamenii din întreagă lume să sprijine și să fie alături de Ucraina.

„Este momentul, de fapt, că noi să nu tăcem. Trebuie să luăm atitudine”, a declarat Zahoor pentru Arab News în martie. „Eu iau deschis partea Ucrainei, deoarece, după ce am văzut [informațiile din] mass-media occidentală, ucraineană și rusă, pot să văd și să decid cine spune adevărul. Acesta este momentul, de fapt, că toată lumea să ia apărarea Ucrainei, altfel fiecare țară mare își va înghiți vecinul de alături.”

El a continuat: „Cred că ne aflăm în cea mai gravă criză din lume de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace. Suntem în mijlocul Europei, de fapt. Dacă se întâmplă ceva cu aceste centrale nucleare, iar Ucraina are 15 astfel de centrale… Centrală nucleară care a fost bombardată este de șase ori mai puternică decât centrală de la Cernobîl.”

„Echipamentele rusești, trebuie să spun, nu sunt foarte precise. Așa că trimit 10 rachete pentru că una să ajungă la destinație”, a adăugat el.

sursa

Indemnizația pentru creșterea copilului: perioadă mai scurtă, dar cu un ajutor mai mare

Noi opțiuni de acordare a indemnizației pentru creșterea copilului ar putea fi introduse în legislație. În Parlament a fost înregistrată o inișiativă legislativă care propune mai multe măsuri de susținere a persoanelor angajate cu copii și îngrijitori.

Inițiativa vine în sprijinul familiilor și mediului de afaceri. Iată ce vor prevedea noile opțiuni:

  • Posibilitatea de partajare a concediul de îngrijire a copilului – până când copilul va împlini trei ani, atât tata, cât și mama vor putea împărți pe rând concediul de îngrijire, în perioade de cel puțin 4 luni;
  • Perioadă extinsă de solicitare a concediului paternal (de la 56 de zile la 12 luni) – proaspeții tătici angajați în câmpul muncii vor putea solicita concediul paternal în primul an de la nașterea copilului;
  • Termen mai scurt, venit mai mare în baza noii opțiuni de solicitare a indemnizației de creștere a copilului – pe lângă cele două opțiuni existente, părinții vor putea solicita indemnizația conform unei noi opțiuni, până când copilul va împlini 1 an și 2 luni, mărimea acesteia fiind de 90% din venitul unuia dintre părinți;
  • Reglementarea programului flexibil de muncă în Codul Muncii prin introducerea unor opțiuni noi: program de muncă mai scurt, începerea și încheierea zilei de muncă mai devreme/mai târziu etc.

Inițiativa legislativă a fost realizată cu suportul Fondului ONU pentru Populație (UNFPA).

sursa: www.bizlaw.md

Ce este variola maimuței, noul virus de temut care se răspândește în America și Europa. Care sunt simptomele și cum se transmite

O boală extrem de rară numită variola maimuței a apărut în Europa și în Statele Unite. Un caz a fost raportat miercuri la un pacient internat în Massachusetts, care a călătorit recent în Canada, unde au fost de asemenea detectate cazuri, relatează CNN. În Europa, au fost raportate cazuri în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia și Suedia.

Iniţial identificată la maimuţe, această boală virală se răspândeşte de obicei prin contact direct şi se manifestă în general în Africa Centrală şi de Vest. Rareori s-a răspândit în altă parte şi de aceea valul recent de cazuri identificate în afara acestui continent a stârnit îngrijorare.

Care sunt simptomele variolei maimuței

Virusul are o perioadă de incubație de 7-14 zile, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) din SUA. Simptomele inițiale sunt de obicei asemănătoare gripei – febră, frisoane, epuizare, dureri de cap și slăbiciune musculară – urmate de umflarea ganglionilor limfatici, care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

„O caracteristică ce deosebește infecția cu variola maimuței de cea cu variolă este umflarea ganglionilor limfatici”, a spus CDC.

Urmează o erupție larg răspândită pe față și pe corp, inclusiv în interiorul gurii și pe palme și tălpi. Pustulele sunt dureroase, sidefate și pline de lichid, adesea înconjurate de cercuri roșii. În cele din urmă, acestea se usucă și trec într-o perioadă de două până la trei săptămâni, a spus CDC.

„Tratamentul este, în general, de susținere, deoarece nu există medicamente specifice disponibile. Cu toate acestea, este disponibil un vaccin care poate fi administrat pentru a preveni dezvoltarea bolii”, a spus Jimmy Whitworth, profesor de sănătate publică la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Cum se răspândește variola maimuței

Virusul variolei maimuței se răspândește prin contact apropiat cu o persoană infectată, spun experții. Infecția se poate dezvolta după expunerea la „piele ruptă, membrane mucoase, picături de respirație, fluid corporal infectat sau chiar contact cu lenjerie contaminată”, a spus Neil Mabbott, profesor de imunopatologie la Facultatea de medicină veterinară a Universității din Edinburgh din Scoția.

„Când leziunile s-au vindecat, crustele care pot transporta virusul infecțios se pot dezintegra ca praf, care ar putea fi inhalat”, a spus dr. Michael Skinner, de la Facultatea de medicină a Imperial College London.

Transmiterea între oameni are loc în principal prin picături respiratorii mari, așa că e nevoie de „un contact prelungit față în față”, potrivit CDC.

„Variola maimuței poate fi o infecție gravă, ratele mortalității cauzate de acest tip de virus fiind de aproximativ 1% în focare detectate anterior. Focarele apar adesea în medii cu venituri mai mici, cu acces limitat la asistență medicală”, a spus Michael Head, cercetător principal în sănătate globală la Universitatea din Southampton din Marea Britanie.

Totuși, în lumea dezvoltată, „ar fi foarte neobișnuit să vedem ceva mai mult decât o mână de cazuri într-un focar și nu vom avea niveluri de transmitere în stil COVID”, a spus Head.

Dezinfectanții obișnuiți de uz casnic pot ucide virusul variolei maimuțelor, potrivit CDC.

Alexandra Soshnikova și Serghei Golovnea, coregrafii care au câștigat 10 festivaluri internaționale!
Articolul anterior
Urări, felicitări, SMS-uri pentru femeile din viaţa ta: mame, iubite, colege sau profesoare
Articolul următor