Ce ne sugerează Sanda Filat prin această poză!

Săptămâna aceasta persoanele publice îi îndeamnă pe toți cetățenii să meargă la vot. Fiecare vine cu tactica lui de sensibilizare. Sanda Filat a postat o imagine sugestivă pentru cei care nu vor să voteze. În imagine, ea apare cu o mătură în mână și cu o sapă alături.

separator

“Pe 30 noiembrie merg la vot, nu pentru ca m-ar fi convins un politician sau altul, ci pentru ca Moldova este asa cum o construim noi, iar votul este o caramida pe care o punem fiecare la aceasta constructie. Daca stam acasa si nu iesim la vot, aceasta constructie nu se va termina niciodata sau, mai rau, vor veni altii sa o darame.

Poate ca lucrurile nu au evoluat in ultimii ani atat de repede cum ne-am fi dorit si poate unii va simtiti dezamagiti. Dar cu dezamagirea nu ajungi nicaieri, nu solutionezi nimic. Iesiti la vot si indemnati toti prietenii vostri sa iasa la vot, Moldova are nevoie mai mult ca oricand de solidaritatea noastra.

P.S. Pun si o poza sugestiva pentru cei care nu asculta si nu ies la vot”

Poza este una extrasă dintr-o ședință foto în care Sanda Filat a pozat pentru Unica.md în rol de țărăncuță. Stimata doamnă ne sugerează că, dacă nu vom merge la vot, avem șanse să ajungem la sapă de lemn.

Evită să faci aceste lucruri în Noaptea de Înviere

Există anumite lucruri care ar trebui evitate în Noaptea de Înviere. 

  • Cei care înjură sau blestemă în noaptea de Înviere noapte vor fi urmăriţi de ghinioane.
  • Nu e bine să te cerţi în noaptea de Paşte. Se spune că trebuie să primeşti Învierea Domnului cu bucurie şi optimism în suflet.
  • Dacă eşti certat cu cineva ar trebui să faci pace, ca să nu te prindă Învierea supărat pe acea persoană.
  • Ar trebui să evitați băuturile alcoolice în această noapte sfântă.
  • Noaptea Învierii trebuie petrecută în mod spiritual, de aceea nu este bine să participați la petreceri și distracții.
  • Este important să se evite orice alt comportament care ar putea fi inadecvat în cadrul slujbei religioase din noaptea sfântă.

Ce tradiții sunt mâine, de Florii

Sărbătoarea de Florii (Duminica Floriilor) este una dintre cele mai importante sărbători creștine ortodoxe și marchează intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, cu o săptămână înainte de Paște. Este o zi plină de tradiții și obiceiuri frumoase. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:


1. Sfințirea ramurilor de salcie

  • Credincioșii aduc la biserică ramuri de salcie, care sunt sfințite de preot în timpul slujbei.
  • Aceste ramuri simbolizează ramurile de finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim.
  • După slujbă, oamenii duc salcia acasă și o pun la icoane. Se crede că aduce protecție și sănătate întregii familii.

2. Dezlegare la pește

  • Deși este Postul Mare, în Duminica Floriilor se face dezlegare la pește, adică este voie să se consume pește, vin și ulei.
  • Este una dintre cele două dezlegări importante din Postul Paștelui (cealaltă fiind de Buna Vestire).

3. Participarea la slujba de Florii

  • În această zi, bisericile sunt pline, iar slujba este una deosebit de frumoasă, cu cântări speciale.
  • Se citește despre Intrarea Domnului în Ierusalim, când mulțimea l-a întâmpinat cu „Osana!”.

4. Sărbătoarea celor care poartă nume de flori

  • Este și zi de onomastică pentru cei care poartă nume de flori: Florin, Florina, Violeta, Lăcrămioara, Crina, Narcis, etc.
  • Oamenii își urează „La mulți ani!” și își oferă flori sau cadouri simbolice.

5. Credințe și superstiții populare

  • Se spune că salcia sfințită trebuie păstrată tot anul – se pune la grindă, în grădină, la colțul casei sau în pomi fructiferi.
  • Fetele nemăritate pun o crenguță de salcie sub pernă, ca să-și viseze ursitul.
  • Se crede că dacă înfloresc pomii de Florii, anul va fi unul roditor.
  • Oamenii se „urează” simbolic cu ramuri de salcie – se ating ușor pe spate și spun „să fii sănătos ca salcia, sprinten ca peștele și iute ca săgeata!”.

Irina Rîngaci a devenit vicecampioană europeană

Irina Rîngaci a devenit vicecampioană europeană! Moldoveanca a cucerit medalia de argint la competiția continentală din capitala Slovaciei, Bratislava, scrie moldova1.md

Sportiva noastră a pierdut finala categoriei de greutate de până la 65 de kilograme în fața reprezentantei Norvegiei, Grace Bullen.

Irina a fost învinsă cu scorul de 8-11.În drum spre finală, Irina Rîngaci le-a învins pe maghiara Eniko Elekes, iar pe ultimul act al competiției a dispus de ucraineanca Irina Koliadenko.

Irina Rîngaci și-a asigurat medalia de la Europenele pentru seniori pentru al cincilea an consecutiv. În 2021 și 2022, luptătoarea moldoveancă a devenit campioană europeană, iar în 2023 – vicecampioană.

Anul trecut s-a ales cu medalia de bronz.Rîngaci este a doua sportivă din țara noastră a cucerit o medalie la ediția din acest an a Europenelor.

O zi mai devreme, Mariana Drăguțan a cucerit bronzul. Ea a concurat în categoria de greutate de 55 de kilograme, iar în finala mică s-a impus în fața reprezentantei Ungariei, Roza Szenttamasi.

Janna Friske nu se va mai ascunde de presă!
Articolul anterior
Cum arată Maxim după naștere! Colegii au rămas șocați!
Articolul următor
Close menu