Ce spun interpreții despre starea de sănătate a lui Anatol Dumitraș!

Aseară, interpreții de-acasă și-au unit forțele și au cântat pentru a-l susține pe colegul lor de breaslă, Anatol Dumitraș. Potrivit acestora, compozitorul era o persoană tăcută, mai ales, după ce a primit diagnosticul. Probabil, din această cauză, artistul nici nu a spus nimănui despre situația în care se află.

separator
_MG_4510

Vedetele au interpretat piesele cunoscutului compozitor și l-au susținut atât financiar, cât și cu o vorbă bună.

“Ne cunoaștem de-o viață. Eu îl țin minte de când era un băiețel tânăr, când a venit pentru prima dată la Filarmonică. Pe parcursul anilor, am lucrat foarte mult împreună, a scris și câteva piese pentru mine. Ultimul concert l-am avut în România. Era foarte viguros și, probabil, nici el nu știa de boala lui.

Dar după ce a aflat vestea, s-a retras și a căzut într-o depresie foarte urâtă, era imposibil să-l scoți din casă. Chiar și Alexandru Vdovicenco povestea că l-a convins cu greu să meargă la medic. S-a bucurat foarte tare când a aflat că facem un concert. Noi toți suntem muritori, dar este de datoria noastră să luptăm până în ultima clipă a vieții. Să nu lase mâinile în jos, eu cred că el va trece peste acest pas.”, a declarat Olga Ciolacu.

 “Cântam împreună la concerte. Este unul dintre cei mai buni muzicieni de la noi. Amândoi suntem de la nord și suntem prieteni. El mereu era băiat serios. Mi-a plăcut stăpânirea asta a lui. Să dea Dumnezeu să revină cât mai curând și vom face aici un concert și _MG_4440un “guleai”…așa cum scrie cartea!„, a spus Alexandru Lozanciuc.

„Îl cunosc pe Anatol de când eram student la Ștefan Neaga. Mergeam la spectacole la formația Plai. El era solist și avea o muzică deosebită. Nimeni nu a prelungit felul ăsta de a trata muzica. E un compozitor foarte bun, piesele lui le cântă mulți din colegii noștri, îi doresc numai sănătate.„, a adăugat Gheorghe Țopa.

“Îl cunosc din anii tinereții, de când trăiam în același cămin, prin 1980. Ne întâlneam întotdeauna la sărbătorile de iarnă. Nu era un om foarte deschis, de aceea comunicam mai mult cu soția lui. Creația lui mergea foarte bine și ne bucuram pentru el. Îi urez să se facă bine și să creeze mai departe. Să-l vedem sănătos alături de noi!”, a declarat Ioana Căpraru.

„Eram în relații foarte bune, chiar dacă am avut puține spectacole împreună. Îmi pare rău și regret mult că s-a întâmplat așa cum s-a întâmplat. El este un băiat dârz, curajos și va reveni din nou în scenă.”, a spus Nicolae Glib._MG_4543

“Sunt convinsă că este un obstacol peste care Anatol va trece ușor. Noi doar am venit să-l susținem financiar pentru că un artist nu câștigă atât de mult. Puterea gândului face minuni și dacă  ne vom ruga cu toții, el cu siguranță se va face bine.”, a zis Anastasia Lazariuc.

_MG_4435 _MG_4443 _MG_4445
  
_MG_4447 _MG_4449 _MG_4456 _MG_4457 _MG_4463
_MG_4469 _MG_4470 _MG_4478 _MG_4481 _MG_4482
_MG_4493 _MG_4495 _MG_4504 _MG_4506 _MG_4508
_MG_4515 _MG_4521 _MG_4522 _MG_4523 _MG_4527
_MG_4529 _MG_4531 _MG_4532 _MG_4533 _MG_4446
_MG_4537 _MG_4539 _MG_4543

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Statul ne otrăvește! Fructele și legumele îmbâcsite cu nitrați dețin certificate de inofensivitate
Articolul anterior
Incredibil! Ce face această fetiță din bețișoarele de la înghețată!
Articolul următor