De ce crede Viorica Nagacevschi în dragoste! Lansarea romanului ”Grădinarul din Rai”!

Ieri seara, o chitară, o mână de oameni buni, Viorica Nagacevschi și romanul ei ”Grădinarul din Rai” au șters  orice urmă de forfotă a unei zile de lucru. Poetesa și-a scos de sub tipar primul roman de autor.

separator
STR_5761

Lansarea cărții a avut loc într-o atmosferă extrem de relaxantă,  sub strunele unei chitări. Invitații la eveniment, oameni  care merită să iubească și să  fie iubiți, au răsfoit primii romanul ”Grădinarul din Rai”. Concluzia recenziilor făcute la carte:

  • În secolul XXI oamenii nu trebuie să renunțe la romane.
  • E cazul să citești ”Grădinarul din Rai” din scoarță-n scoarță ca să descoperi enigma. Ea nu apare nici măcar la mijlocul romanului, așa că istoria personajele te va ține în suspans.
STR_5518

Autoarea romanului a ținut să menționeze, din start, că în această carte nu și-a pus pe tavă propria viață, dar personajele sunt luate din viață. I-au apărut în cale la un salon de frumusețe, într-un super market…

STR_5592 STR_5655

Nu l-a scris dintr-o suflare. Primele capitole le-a pus pe foaie acum doi ani. După care schițele au stat în maculator ceva vreme. S-a blocat în momentul în care și-a adus unul dintre personaje la manăstire, și n-a avut curajul să-l scoată de acolo.

STR_5636 STR_5643

Sunetul unui prieten de suflet din Moscova i-a deschis ochii. Așa Viorica Nagacevschi și-a finalizat primul, și deloc ultimul roman.

_MG_9526
 
_MG_9535 STR_5521 STR_5522 STR_5523 STR_5524
STR_5525 STR_5532 STR_5534 STR_5539 STR_5540
STR_5544 (1) STR_5545 STR_5547 STR_5548 STR_5550
STR_5558 STR_5566 STR_5568 STR_5582 STR_5584
STR_5585 STR_5589 STR_5590
  
STR_5594 STR_5600 STR_5602 STR_5603 STR_5607
STR_5611 STR_5617 STR_5624 STR_5636 STR_5643
  
STR_5659 STR_5664 STR_5665 STR_5670 STR_5671
STR_5672 STR_5674 STR_5679 STR_5683 STR_5689
STR_5695 STR_5701 STR_5705 STR_5712 STR_5713
STR_5728 STR_5730 STR_5735 STR_5738 STR_5744
STR_5746 STR_5752 STR_5757 STR_5760 STR_5774

Clujul are necazuri cu trotinetele electrice parcate haotic în spațiul public

La Cluj-Napoca încă tronează „legea junglei” în ceea ce privește trotinetele electrice închiriate prin platforme online. Autoritățile au ridicat doar anul acesta peste 1.200 de trotinete parcate haotic pe spațiul public.

De la începutul anului 2022 și până în decembrie, 1.273 de trotinete electrice parcate ilegal au fost ridicate de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) în baza HCL 790/2020 – Regulamentul privind utilizarea trotinetelor electrice închiriate prin platforme online în regim self-service, adoptat de Consiliul Local Cluj-Napoca.

„Au fost ridicate 1.273 trotinete electrice, în baza art. 20 alin. (2) coroborat cu art. 18 din Regulamentul privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, aprobat prin HCL nr. 790/2020, pentru staționare în loc interzis”, a comunicat biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca, miercuri, 7 decembrie.

sursa: www.gandul.ro

Tradiție sau goană după profit? Colindătorii cu boxa vor fi amendați într-un oraș din România: ”Ei fac orice altceva, numai nu colindă!”

Cu boxa atârnată de gât și îmbrăcați în costume de Moș Crăciun. Așa aleg unii indivizi să promoveze tradiția colindatului prin marile orașe din țară. Scopul artiștilor de ocazie este să facă profit cu orice preț. Așa zișii colindători devin extrem de agasanți cu oamenii care le ies în cale, iar ca să scape de insistențe cei care devin spectatori fără voia lor le dau bani acestor indivizi. De câteva zile, cartierele din Brașov, dar și străzile din zona centrală au fost împânzite de cete de colindători care umblă cu boxa după ei.

Trei bărbați îmbrăcați în costume de Moș Crăciun umblă pe străzile din Brașov cu o boxă atârnată de gât, o tobă, clopoței și o goarnă cu care fac un zgomot asurzitor. Lângă ei se perindă doi indivizi care poartă haine cu motive tradiționale românești. Ei sunt casierii cetei de colindători care au ca scop doar obținerea unui profit cât mai mare. Oamenii care le apar în cale nu scapă până nu le dau câțiva lei.

Tradiția este ultimul lucru la care se gândesc acești așa ziși colindători. Nici de costumația lor nu le pasă prea mult. Unul dintre bărbații îmbrăcați în Moș Crăciun umlbă pe străzi cu pantalonii rupți între picioare. Cartierele din oraș, dar și zona centrului istoric au devenit scena acestor artiști de ocazie. Brașovenii și turiștii spun că nu sunt deloc încântați de spectacolul grotesc.

„Ei nu sunt autentici. Dacă erau din Maramureș sau altă zonă și cântau colinde, nu aveam o problemă. Dar la trebuie ei să fie tare, să spargă urechile și să te tragă de mână să-i dai bani. Pe mine mă bucură un colind autentic, civilizat, frumos, nu așa ce fac ei, că asta nu e colind”, spune o brașoveancă.

„Nu mi se pare ceva tradițional. Ei fac orice altceva, numai nu colindă. Pur și simplu vin, bat de două ori o tobă, atâta a fost. Și umblă cu boxa prin oraș. De mici copii suntem învățați că dacă te duci cu colinda, te duci și cânți tu, nu îți pui o boxă de gât. Deranjează puțin mai mult”, a spus o altă brașoveancă.

În această perioadă, la Poliția Locală din Brașov curg reclamațiile cu privire la gălăgia pe care o fac aceste presupuse cete de colindători. Cei care vor să cânte pe domeniul public trebuie să ceară aprobare de la primărie, însă acest lucru se întâmplă rar. Oamenii legii pot să îi sancționeze doar dacă îi prind în fapt.

„Instituția noastră este pregătită să intervină în astfel de situații. Conform legii 61, tulburarea liniștii și ordinii publice, se sancționează constravențional cu amendă între 200 și 1.000 de lei. Sunt și grupuri de colindători care în baza unui acord eliberat de Primăria Municipiului Brașov pot să desfășoare astfel de activități pe domeniul public. Nu cred că acei colindători cu boxe protabile, capre, urși ar fi autorizați. Îi legitimăm, verificăm dacă au acord sau abonamente care să îi împuternicească să desfășoare astfel de activități, în caz contrar, individual sunt sancționați contravențional”, a declarat Dragoș Ioniță, din cadrul Biroului Operațiuni Operative al Poliției Locale Brașov.

Astfel de cazuri au apărut în toate orașele din țară, iar pe rețelele de socializare curg zeci de videoclipuri cu indivizi care colindă cu boxa după ei. Pentru a obține și mai mulți bani, unii umblă cu ursul sau capra pe străzi ori prin cartiere și așteaptă ca de la ferestre oamenii să le arunce bani. Autoritățile îi îndeamnă pe români să nu încurajeze astfel de cete de colindători și să recompenseze doar artiștii autentici care promovează tradiția colindatului.

sursa

Cât a costat petrecerea aniversară a lui Cătălin Botezatu? Designerul a împlinit 56 de ani și a sărbătorit cu vedetele și milionarii României

Cătălin Botezatu a împlinit 56 de ani și a marcat evenimentul printr-o petrecere faraonică, alături de cei mai importanți oameni din viața lui. Pe lângă nume mari din showbiz-ul românesc, de la eveniment nu avea cum să lipsească Loredana Groza, care a făcut show la petrecerea prietenului ei de ani de zile.

Cătălin Botezatu și-a sărbătorit ziua de naștere în stil grandios. Vineri seara, Bote a organizat o masă mare pentru prieteni, iar sâmbătă noapte a petrecut într-un un club de fițe din București.

Cătălin Botezatu a împlinit 56 de ani și a făcut petrecere de lux În exclusivitate pentru UNICA.RO, Cătălin Botezatu a dezvăluit că petrecerea nu l-a costat niciun ban. Chiar dacă a petrecut cu spuma României, creatorul de modă nu a scos nici leu din buzunar și s-a bucurat de cadoul primit.

„Petrecerea nu a costat pentru că am făcut-o în Oxya, la mine acasă cum ar veni. Melodia mea preferată pe care a cântat-o Loredana este „Bună seara, iubite!”. Bineînțeles că tot repertoriul Loredanei îmi place și o ador ca și interpretă, dar nu m-a costat nimic. Ea era oricum invitată și mi-a făcut o surpriză în acest sens.

Lumea s-a simțit bine, au fost oameni din toate domeniile posibile, fashion, artistic, politic, oameni cu foarte mulți bani, cu un statut social extraordinar. Nu știu pe cine să enumăr mai repede, au fost foarte mulți. Nu știu dacă era cineva care să nu fie cunoscut la nivel de România. Am fost cel mai fericit om de ziua mea!”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Unica.ro. „Au fost cele mai multe vedete pe metru pătrat la o petrecere și la un eveniment” Designerul român a fost foarte încântat că cele mai importane persoane din viața lui au fost prezente la eveniment. Loredana Groza, Ana Maria Prodan, Denise Rifai, Raluca Bădulescu, Cristi Boureanu, milionarul Nicolae Badea și soția sa, Livia, sau Andreea Tonciu sunt doar o mică parte din vedetele autohtone prezente la petrecere.

„Au lipsit câteva persoane pentru că au lipsit din București. În schimb, au fost foarte multe care au venit mai devreme, și-au schimbat bilete de avion, din străinătate, din orașele din țară. Au fost toate vedetele posibile și imposibile, au fost cele mai multe vedete pe metru pătrat la o petrecere și la un eveniment”, a mai spus acesta. Loredana a făcut show la petrecerea lui Cătălin Botezatu Dezmățul adevărat a început în momentul în care a urcat pe scenă Loredana. Aceasta i-a cântat la ureche lui Bote melodia preferată, iar cei doi au fost protagoniștii unui moment incendiar. Lori și Bote s-au sărutat chiar pe scenă, în văzul tuturor. Momentul a fost surprins de Cristina Șișcanu și a fost urcat pe contul ei de Tik Tok.

Cel mai emoționant mesaj primit de Cătălin Botezatu de ziua lui Deși a petrecut de pomină alături de cei mai buni prieteni, Cătălin Botezatu spune că este mereu emoționat atunci când mama sa îl sună ca să îl felicite de ziua lui.

„Mama m-a sunat de două ori, dimineața și la 8 și un sfert seara. M-am născut într-o sâmbătă la 8 și un sfert seara și mi-a spus că se bucură, că și-a adus aminte cu emoție de acum 50 de ani când m-am născut. Din punctul meu de vedere, urările de la părinți sunt standard, legate de iubire și de tot ce este mai bun pe lumea asta”, a mai spus designerul. Cum a fost îmbrăcat Cătălin Botezatu la petrecere Și, ca de fiecare dată, designerul român s-a făcut remarcat printr-o ținută creație proprie, la care a asortat o pereche de ghete negre de la Valentino Garavani, care costă peste o mie de euro.

„Ținuta mea este o ținută făcută tot de mine. Este Vigo, by Cătălin Botezatu, asociată cu ghete din ultima colecție de la Valentino. Asta e ținuta pe care am purtat-o. Nu s-a întâmplat nimic special, lumea s-a simțit foarte bine și a fost extraordinar”, a mai spus Cătălin Botezatu. Cătălin Botezatu a lucrat în celebrele Ateliere Versace Și-a început cariera în modă ca manechin al casei de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu. În anul 1985, a primit, la Frankfurt, titlul de Cel mai bun manechin al anului în Europa. Potrivit Wikipedia, a urmat cursurile Institutului European de Modă din Milano, unde l-a avut ca profesor pe celebrul Gianni Versace, care și-a lăsat amprenta pe multe din viitoarele sale creații. Creatorul italian l-a ales să lucreze timp de șase luni în celebrele Ateliere Versace de la Milano. La scurt timp după reîntoarcerea în țară, Cătălin Botezatu și-a înființat propria casă de modă.

sursa: www.unica.ro

Primul film documentar despre viața Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici!
Articolul anterior
Așa arăta Anna Sedacova înainte de primele operații plastice!
Articolul următor