Ei s-au ales cu trofee marca „Vip Premiul Anual”

Pe 16 decembrie, într-un local select din Capitală, s-a desfăşurat un eveniment care a devenit deja tradiţie – Decernarea Premiilor Vip 2016, Ediția a XVI-a.

separator

Scopul acestui proiect a fost şi este de a susţine cele mai importante personalităţi din Republica Moldova, dar şi din afara ţării, care au reuşit să se facă remarcate în domeniile de activitate pe care le reprezintă. De-a lungul celor şaisprezece ediţii de până acum, de trofeul VIP s-au învredncit personalităţi marcante din diferite branşe şi de pe ambele maluri ale Prutului.

img_8752-copyimg_8755-copyimg_8760-copyimg_8764-copy
img_8767-copyimg_8776-copyimg_8782-copyimg_8785-copy
img_8789-copyimg_8804-copyimg_8812-copyimg_8815-copy

De această data, oaspeții au avut parte de o seară plină de surprize şi bun gust. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de cei mai de seamă artişti ai folclorului şi muzicii uşoare autohtone: Tro Vatra Neamului, Valentin Uzun, Aura, Mihai Ciobanu,  Olesea Olteanu, Ioana Căpraru, Sergiu Braga, Laurențiu Popescu, Costi Burlacu și Lenuța Gheorghiță.

img_8823-copyimg_8829-copyimg_8836-copyimg_8841-copyimg_8844-copy
img_8846-copyimg_8855-copyimg_8877-copyimg_8886-copyimg_8901-copy
img_8906-copyimg_8911-copyimg_8919-copyimg_8929-copyimg_8931-copy

Iată care au fost cele mai de succes personalităţi ale anului 2016, meritele cărora au fost răsplătite prin înmânarea trofeului ’’VIP’’.

 1. VIP în finanţe – MAIB la 25 de ani de activitate, Președinte Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari
 2. VIP business man – Nicolae Tricolici / Director Supraten
 3. VIP în muzică – Valentin Uzun /Orchestra Tharmis
 4. VIP în diplomație – Ambasadorul României în Republica Molodva, Excelenţa sa Daniel Ioniţă
 5. VIP Femeia anului – Nadejda Herţa
 6. VIP în muzică “10 ani de nota 10”/  Cea mai bună orchestră/ – Orchestra municipală condusă de fraţii Vasile şi Vitalie Advahov
 7. VIP în mass media – Cea mai bună campanie socială “Dăruieşti şi Câştigi”, pentru cele mai bune reportaje sociale, Sorina Obreja, PRO TV Chişinău
 8. VIP designerul anului – Cătălin Botezatu
 9. VIP în medicină –  Boris Gâlcă/ Director Laboratorul medical performant INVITRO
 10. VIP manageriat cu succes –  Valentin Balan/ Compania Horus
 11. VIP în sport Impresariat fotbalistic – Arcadie Zaporojan
 12. VIP promovarea portului naţional – Maria Cristea
 13. VIP în muzică/ dirijorul anului / – Andriano Marian, Moldova Yoth Orchestra
 14. VIP cuplul anului – Andrei și Lucia Locoman
 15. VIP blogherul anului – Veaceslav Balacci
 16. VIP premiul de excelenţă – Mihai Ciobanu
img_9522-copyimg_9526-copyimg_9529-copyimg_9535-copyimg_9574-copy
img_9339-copyimg_9401-copyimg_9462-copyimg_9473-copyimg_9520-copy
img_9139-copyimg_9248-copyimg_9257-copyimg_9284-copyimg_9312-copy
img_8940-copyimg_8948-copyimg_8978-copyimg_8986-copyimg_9165-copy
img_9191-copyimg_9198-copyimg_9208-copyimg_9230-copyimg_9395-copy

Povestea moldoveanului care face furori la Românii au Talent: ,,De la 13 ani îmi întrețin familia”

La doar 15 ani a reușit să-și facă auzită vocea în toată țara, dar și peste hotarele ei. Oleg Spînu din s. Corlăteni, r. Rîșcani știe cum să facă evenimentele mai vesele, iar de curând a cucerit și inimile juraților la unul dintre cele mai importante concursuri de talente din România.

,,Nu mă uitam. Mă gândeam cum să trăiesc mai bine piesa. Cum să arăt mai multe emoții. Cum să trăiesc mai bine cântecul„, a spus Oleg Spînu, interpret, transmite nordnews.md.

Primii bani i-a câștigat în stradă cântând în piața municipală „Vasile Alecsandri” din Bălți. La scurt timp a devenit popular. A urcat deja pe numeroase scene din țară și din afară.

,,Pe scenă eu sunt pe altă planetă. Nu văd pe nimeni, cânt ceea ce știu. Mă gândesc bine la ce cânt. La mine totul e foarte bine pus în rădăcini. De mic am început cu canto. Mama dădea ultimii bani să plec să învăț să îmi șlefuiesc vocea.”

Scena și evenimentele private sunt pentru el principala sursă de venit.

,,De la 13 îmi întrețin familia și mă întrețin pe mine. Primii mei bani au fost câștigați pe stradă, în centrul Bălțiului. Am ieșit cu o boxă, cu o fată din sat, o prietenă de-a mea. Am ieșit și i-am spus mamei să îmi dea voie să cânt pe stradă„, a mai povestit tânărul interpret.

După absolvirea casei a XI-a dorește să-și continuie studiile în domeniul muzicii, iar visul lui cel mare este să cânte pe cele mai mari scene din lume.

,,În viitor planific să am foarte multe piese, piese proprii, să merg la ceremonii, pe scene foarte mari ale lumii, în România, Moldova, peste tot. Îmi doresc să absolvesc un colegiu de muzică„, a mai spus Oleg.

Muzica, faima și agenda încărcată nu l-au făcut să se lase de carte. O spun profesorii de la gimnaziul din sat care se mândresc cu elevul lor.

,,În primul rând numele Corlăteni a sunat pentru noi ca o victorie. M-am simțit mândră de aceasta. M-am simțit mândră că sunt profesoara lui Oleg„, a menționat Ana Bologa, profesoară de limba română.

,,Am avut o senzație de lacrimi de bucurie pentru el. E o persoană cu verticalitate. Obține prin muncă ceea ce-și dorește„, a comunicat  Zinaida Parea, directorul gimnaziului ,,Victor Dumbrăveanu”.

,,Foarte mult este implicat în activități. Cântă la foarte multe instrumente, părinții l-au inițiat în tot ca să nu aibă timp pentru năzbâtii și șotii„, a spus Stela Baciu, diriginta de clasă a lui Oleg Spînu.

Colegii de clasă spun că Oleg Spînu este un băiat sârguincios și săritor la nevoie.

,,Sunt bucuroasă pentru el. Sunt bucuroasă că sunt colega lui de clasă.  Este un coleg bun, fidel, ajută la nevoie.”

,,Este vesel, amuzant și săritor la nevoie. Te face mereu să zâmbești. Este foarte talentat în ceea ce face. Chiar este o vedetă„, au spus colegii de clasă.

La mijlocul acestei luni, Oleg Spînu va evolua în finala concursului Românii au talent, iar dacă va câștiga premiul de 120 de mii de euro, spune că îi va investi tot în muzică, dar și activități de binefacere. Deja în toamnă, Oleg Spînu va cânta alături de renumita interpretă Andra Anunțul l-a emoționat până la lacrimi. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Foto! Un ,,pian” va apărea pe Aleea Pietonală Eugen Doga

Pe Aleea Pietonală Eugen Doga din capitală va apărea un proiect realizat de Primărie împreună cu Agenția de Cooperare Turcească TIKA. Proiectul este dedicat marelui compozitor Eugen Doga.

 Proiectul presupune amenajarea unui segment de drum care imită alternarea clapelor unui pian.

Acest segment de drum amenajat va fi comod pentru deplasare tuturor cetățenilor.

Marcela Paladi, după sentința de condamnare a șoferului care a lăsat-o fără picioare: ,,Am iertat. Fără iertare nu pot merge mai departe. Dar doresc foarte mult să merg”

Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără picioare în urma unui accident produs în luna februarie pe viaductul din Chișinău, a adresat un mesaj video după ce instanța de judecată l-a condamnat la doi ani de închisoare pe șoferul vinovat și l-a obligat să achite prejudicii de peste două milioane de lei.

„Decizia judecății de astăzi m-a prins în sala de forță, acolo unde zilnic mă antrenez pentru a-mi restabili puterile și a-mi recăpăta cel puțin parțial mobilitatea. Faptul că domnul Begu va sta doi ani la închisoare într-adevăr nu-mi va aduce picioarele la loc. Dar decizia luată de judecată sperăm că va aduce o echitate în societate și îl va face pe domnul Begu să înțeleagă câtă durere a adus familiei mele și mie. Durerea asta a putut fi văzută chiar și astăzi, după ședință, în ochii tatălui meu. Atât eu, cât și mama, cât și tata – noi nu vom mai avea o viață normală după ce întâmplate. Și e absolut normal, din cauza emoțiilor, să mai răbufnim uneori.

Eu am iertat. Fără iertare eu nu pot merge mai departe. Dar eu doresc foarte mult să merg. Iar pentru asta este nevoie și de o sumă foarte mare de bani, iar aici eu nu pot să nu remarc faptul că instanța a admis solicitările noastre de încasare a prejudiciului moral și biologic. Iar la final doresc să mulțumesc tuturor… niciodată nu mă voi opri din a mulțumi tuturor celor care au fost și continuă să fie alături de mine și familia mea”, a spus Marcela într-o înregistrare, pe internet.

Olga Buzova a fost premiată la Fashion TV
Articolul anterior
Nu vrea să mai arate așa! Motiv sensibil pentru care a apelat la ajutor
Articolul următor