Fiul lui Iurie Leancă nu lasă aparatul foto din mâini!

Marius își face studiile la Institutul de Drept și Finanțe din Frankfurt, Germania.

Iar mai nou, este pasionat de fotografie, scrie ziarulnațional.md

1485041_673835012660576_867643264_n

Acesta fixează cu aparatul foto fiecare lucru care-i pare interesant.

Marius Leancă este foarte activ și în partidul în care tatăl său este prim-vicepreședinte. Vara trecută, acesta a făcut parte din delegația tineretului liberal-democrat care a plecat în Germania să vadă cum sunt organizate acolo alegerile.

1476916_673835015993909_1099051952_n

Sursa: http://ziarulnational.md/foto-pasiunea-unui-fiu-de-prim-ministru/

Bronz pentru Moldova la Cupa Europei

Alexandra Kiron a cîștigat medalia de bronz la Cupa Europei de judo pentru cadeți care s-a desfășurat în perioada 26-27 aprilie la Berlin (Germania).

Conaționala noastră a învins sportive din Belgia, Germania (de două ori) și Franța, iar în meciul decisiv a fost mai puternică decît ucrainianca Kamila Lavrenkova, cîștigînd astfel locul trei.

sursa: noi.md

Se schimbă pașapoartele moldovenilor 

De la 1 ianuarie 2026 pașapoarte și documente de călătorie modernizate vor respecta cerințele tehnice prevăzute de Organizația Internațională a Aviației Civile și reglementările Uniunii Europene, fiind dotate cu elemente biometrice avansate și coduri de identificare unificate. 

Potrivit documentului, noile documente vor oferi un nivel sporit de securitate, prin integrarea tehnologiilor moderne de identificare, care vor securiza mai bine datele personale și vor previni tentativele de falsificare. Acestea vor putea fi verificate cu ușurință în orice punct de frontieră, datorită standardizării formatului și includerii unor date biometrice, precum imaginea facială și amprentele digitale ale titularului.

O noutate importantă este prezentarea informațiilor în trei limbi – română, engleză și franceză – ceea ce permite recunoașterea și utilizarea acestora în plan internațional. Un alt beneficiu este că verificarea la frontieră va fi mai rapidă datorită conexiunii cu sistemele electronice din alte țări.

Documentele vor fi eliberate pentru perioade diferite, în funcție de vârsta sau statutul persoanei, și pot fi valabile până la 10 ani.

Înghețuri de până la -3 grade în țară

 În perioada 27-29 aprilie, sunt posibile înghețuri de până la -3 grade Celsius. Specialiștii recomandă ca plantele sensibile la îngheț să fie cultivate pe pante cu expoziția sudică sau sud-vestică, care asigură traversarea cu ușurință a aerului rece pe văi.

Potrivit specialiștilor, înghețurile dăunează pomilor în plină floare, distrugând uneori aproape întreaga recoltă. Cei mai expuși pericolului sunt caișii, piersicii, vișinii, cireșii, mărul, nucul și alunul. De asemenea, sunt afectate și plantațiile viticole, îndeosebi soiurile timpurii. Culturile legumicole sunt cele mai pretențioase față de căldură, iar temperaturile de 0 sau – 1 grade Celsius duc la pieirea lor. Probabilitatea vătămării plantelor de floarea soarelui și sfeclei de zahăr, în timpul răsăririi lor, nu este mare și este posibilă doar în raioanele de nord ale țării.

Culturile de câmp sunt afectate într-o proporție mai mică de înghețurile tardive de primăvară. Temperaturile scăzute se datorează unui val de aer rece, care va traversa teritoriul Republicii Moldova timp de câteva zile.

Detaliile unei rochii de mireasă pentru sezonul rece
Articolul anterior
Este mai energizant decât cafeaua!
Articolul următor
Close menu