Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

Zilele acestea, colegii de breasl

separator
ă l-au susținut pe Anatol Gherman,  prin cântec.

Maestrul suferă de diabet zaharat de gradul 2, în stare avansată și are nevoie de suport material ca să-și recapete sănătatea.  Banii adunați de pe urma vânzării biletelor la concert îi vor fi de ajutor compozitorului. Mai mult, organizatorul evenimentului, Alexandru Vdovicenco, intenționează din anul viitor să organizeze cu regularitate evenimente menite să ajute oamenii de creație, bolnavi de diabet zaharat.

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!_MG_3336_MG_3331_MG_3321_MG_3311
Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

E trist,  dar adevărat, o mare parte din oamenii de cultură își neglijează sănătatea. Puțini dintre ei sunt în stare să-și afișeze, public,  bolile din cartea medicală.

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!_MG_3260_MG_3273_MG_3275_MG_3282
_MG_3286_MG_3287_MG_3293Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

Ion Suruceanu suferă de diabet, dar asta nu îl împiedică să ducă o viață normală.Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

“La mine zahărul e mărit în sânge, dar mă descurc cu 2 pastile pe zi: una dimineața și alta seara. Pentru vârsta mea e un lucru normal.”

Medicii i-au indicat și o dietă, dar interpretul  nu se prea poate abține de la bucate. “Trebuie să scot din alimentație pâinea albă, grăsimea, dulciurile, dar nu îmi reușește. Vreau să trăiesc și eu în rând cu lumea și să mănânc ce-mi place.”

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!Ana Barbu nu trebuie să exagereze cu alimentele care ridică colesterolul în sânge.

“Încerc să evit bucatele ce conțin multe grăsimi. Dulciurile  le înlocuiesc cu fructe sau legume. Alimentația echilibrată este rețeta mea. Pentru odihnă nu prea am timp. Foarte rar îmi permit să merg undeva pentru a mă relaxa. “

Arsenie Botnaru are probleme cardiace, deaceea trebuie să fie mereu în mișcare.

“Mușchii inimii au fost forțați cândva și din această cauză am mici probleme cu inima. Noaptea, bătăile inimii scad până la 38 pe minut, dar eu deja știu că, dacă fac mai multă mișcare, lucrurile revin la normal.”

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

Alexandru Lozanciuc nu are probleme de sănătate: îl doare inima doar când vede multe fete frumoase în jur.

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!
 

Text: Sorina Țurcanu

SUA anulează un sprijin financiar de 22 milioane de dolari pentru R. Moldova

Departamentul de Eficiență Guvernamentală al SUA, condus de Elon Musk, anulează alocarea a 22 milioane de dolari pentru Republica Moldova. Anunţul a fost făcut pe o reţea socială.

Asistenţa financiară făcea parte din programul intitulat „Consorțiul pentru Alegeri și Consolidarea Procesului Politic”, în valoare de 486 de milioane de dolari, adresat mai multor ţări printre care şi Republica Moldova. Fondurile erau destinate susținerii unui proces politic incluziv și participativ.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că aceşti bani urmau să ajungă la societatea civilă pentru diverse programe.

Miliardarul Elon Musk, pe care noul lider american Donald Trump l-a numit în fruntea Departamentului de Eficiență Guvernamentală, a declarat „că fără tăieri bugetare, Statele Unite riscă să ajungă la faliment”.

Ministerul Justiției neagă sabotajul în cazul extrădării lui Ilan Șor din Israel

Ministerul Justiției respinge acuzațiile privind presupusa tergiversare a procedurii de solicitare a extrădării lui Ilan Șor și dă asigurări că au fost întreprinse toate acțiunile necesare, conform competențelor legale și în termenele stabilite, în interesul statului. Comentariul Ministerului Justiției vine ca urmare a declarației șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, precum că Ministerul Justiției a sabotat procedura de extrădare a lui Ilan Șor din Israel, transmite IPN.

„Ministerul apreciază eforturile instituțiilor de drept în asigurarea transparenței, însă subliniază că orice comunicare publică trebuie să fie obiectivă și bazată pe documente oficiale”, se arată în comentariul ministerului.

Ministerul Justiției precizează că la 14 februarie 2020 a transmis autorităților israeliene cererea oficială de extrădare, după confirmarea intrării lui Ilan Șor pe teritoriul Israelului, iar în august 2021 Ministerul Justiției a răspuns solicitărilor părții israeliene, furnizând informațiile și documentele suplimentare necesare.

În perioada noiembrie 2021 – noiembrie 2022 au fost transmise două solicitări suplimentare către Israel privind stadiul examinării cererii de extrădare. La 19 aprilie 2023, după pronunțarea deciziei definitive a Curții de Apel Chișinău privind condamnarea lui Ilan Șor, Ministerul Justiției a informat autoritățile israeliene și a solicitat urgentarea desfășurării procedurii.

La 3 iulie 2023, odată cu recepționarea deciziei motivate a Curți de Apel, Ministerul Justiției a asigurat traducerea actului în engleză. Decizia a fost expediată oficial către autoritățile israeliene, iar cererea de extrădare inițială a fost actualizată și completată cu noi circumstanțe, inclusiv cu recomandări primite de la Procuratura Anticorupție. În decembrie 2023, Ministerul Justiției a transmis încă o solicitare către autoritățile israeliene, pentru a clarifica stadiul de examinare a cererii.

Ulterior, Ministerul Justiției a fost informat despre intrarea lui Ilan Șor pe teritoriul Federației Ruse. Astfel, la 16 februarie 2024, a fost transmisă cererea oficială de extrădare către Procuratura Generală a Federației Ruse. Totodată, Ministerul Justiției și-a exprimat disponibilitatea de a furniza orice documente suplimentare necesare pentru facilitarea procesului de extrădare.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că Ministerul Justiției sabotează procedura de extrădare a oligarhului fugar Ilan Șor. Ea a spus că a pregătit cererea conform formularului Comisiei Europene și ar fi agreat-o cu procurorii israelieni, însă Ministerul Justiției ar fi refuzat să trimită această versiune.

Alexandru Solovei a obținut bronzul la turneul Zagreb Open

Luptătorul de stil greco-roman Alexandru Solovei (77 kg) a cucerit medalia de bronz la turneul Zagreb Open.

Alexandru a obținut patru victorii, cu rușii Maksim Shedz și Ilia Valeuski, azerul Davud Mammadov și uzbekul Aram Vardanyan, fiind învins în semifinale de ungurul Zotlan Levai, vicecampion mondial în 2022.Tot la 77 kg, Alexandrin Guțu a obținut două victorii.

Gimnastică pentru mami și bebe
Articolul anterior
Un pahar de suc de grapefruit conţine un nivel de zahăr echivalent cu patru gogoşi glazurate
Articolul următor