Lilu: “Trăiesc într-o țară unde mamele fumează și aruncă mucurile pe terenul de joacă al copiilor, dar…”

Pentru că este adevărată, sinceră și plină de optimism, Lilu este sorbită din priviri la fiecare seminar. Prezentatoarea tv a umplut sala și de această dată. Toate femeile lipsite de curaj și dornice de schimbări au venit la cel de-al doilea seminar motivațional:

separator
“Curajul de a fi tu însuți”.

Doamnele prezente la eveniment au spus că cel mai des nu au avut curajul să accepte unele provocări în viață și să ierte.

 “Aș putea spune că sunt o persoană lipsită de curaj. Am avut mai multe posibilități de a pleca peste hotare, dar nu le-am acceptat și regret. Copiii îmi sunt mici și nu vreau să le creez dificultăți. Îmi părea că ei sunt cauza, iar acum îmi dau seama că este vina mea… și copiii au fost doar o scuză. Ei au crescut, iar eu am rămas cu acest gol în suflet… că nu am acceptat provocarea. Am venit la seminar însoțită de fiica mea, aș vrea ca măcar ea să învețe să fie curajoasă în toate situațiile.“, a spus Maria, o femeie din sală.

“Nu am avut curajul să le spun părinților ce vreau să devin, mai târziu nu am avut curajul să le spun șefilor ce mă nemulțumește, după asta să-mi schimb locul de muncă pentru unul mai bine plătit. Acum, după ce am ascultat sfaturile lui Lilu, îmi dau seama în cât de multe situații mi-a lipsit curajul. Cred că trebuie să fac o schimbare de mâine… trebuie să-i zic șefului că merit o majorare de salariu! (zâmbește)”, a declarat Lilia.

“Suntem un popor fără curaj. Să fi avut curaj și încredere, am fi trăit într-o societate mult mai frumoasă. Cred că fiecare din noi măcar o dată-n viață nu a avut curaj să facă ceva. Eu toată viața am amânat studiile, ca acum, când copiii îmi sunt mari să fac o facultate. Mult depinde de omenii care ne înconjoară… dacă ei ne susțin, avem și noi încredere în vise. Mi-a plăcut fraza Liliei, că dacă nu avem oameni care să ne încurajere, să o facem singuri… doar că este cam complicat”, a mărturisit Galina.

_MG_1024 _MG_1025 _MG_1026 _MG_1027
_MG_1028

Dacă nu ai fost prezentă la seminar, îți prezentăm câteva idei și recomandări făcute de Lilu!

Pacea este starea noastră naturală de care am uitat. În societate, fiecare încearcă să fie mai bun și asta este normal. Însă, concurența ne transformă în niște animale de cursă. Și atunci când ajungem sus, uităm cum am fost la început. Atunci când evoluăm, trebuie să rămână în noi sămânța omului adevărat. Gândiți-vă la lucruri mari, dar nu uitați, că până la urmă, tot ce lăsăm e doar corpul și nimic altceva. Opriți-vă pentru o clipă și întrebați-vă: De ce trăiesc? Cine sunt eu?”

Cuvântul “curaj” provine din latinescul cor, care înseamnă inimă, așadar a fi curajos înseamnă a trăi cu inima. Trebuie să facem ceea ce simțim.

Cel mai greu lucru pe care trebuie să-l analizăm în fiecare zi e să gândim pozitiv. De ce? Pentru că atunci ne creăm în jur o lume frumoasă. Eu fac așa. Îmi dau seama că trăiesc în Republica Moldova, acolo unde mamele fumează și aruncă mucurile de la țigară pe terenul de joacă al copiilor. Eu trăiesc în țara în care vecinul meu urinează pe scara blocului. Dar încerc să-mi fac o oază de liniște în casă, să-mi fac prieteni valoroși, să-mi adun oameni frumoși, de la care am ce învăța. Vreau să vă inspir, să trăiți și voi aceleași emoții!

Nu mai folosiți negație în discuții. Nu utilizați cuvintele “nu pot”, „nu-mi va reuși”,” nu știu” ce va zice lumea. Trebuie întotdeauna să spuneți sus și tare „DA” tuturor ofertelor care vin în viața voastră. Încercați să ieșiți din zona de confort.

aveți mereu curajul să iertați pentru că altfel vă veți otrăvi… pentru că emoțiile negative sunt ca un șuvoi de toxine. După fiecare dispută, să rămâneți calmi pentru că în liniște se gândește. Atunci când ierți, te menții pe frecvența iubirii… primești mai mult din ceea ce viața îți pune la dispoziție.

Trebuie să aveți grijă de potențialul din voi. Pentru că, de multe ori, ne uităm la cei care au ajuns sus și nu luăm exemplu, ci suntem invidioși… că ei au făcut ceva… s-au culcat cu cineva… au dat bani cuiva… sau au furat.

Curajul de a cere iertare. Totul depinde doar de noi. Dacă vom cere iertare, totul se va schimba. Atunci când ai sufletul deschis, vei vedea mult mai multe uși deschise. Toată viața e plină de șanse. Cu fiecare alegere făcută vă puteți schimba viața. Aveți grijă să încurajați oamenii de lângă voi, să-i iertați și să vă faceți prieteni.

La capitolul încredere în sine” stăm foarte prost. De asta avem conducerea, drumurile, școlile de care nu suntem mulțumiți. Nuștiu dacă am fost vreodată liberi în adevăratul sens al cuvântului, dar numai din libertate pornește încrederea în sine.

Trebuie să aveți curaj de a acționa. Puneți-vă visele pe hârtie și agățați-le undeva. În fiecare zi rezervați-vă măcar 10 minute pentru realizarea visului. Nu amânați niciodată.

_MG_1130 _MG_1134 _MG_1147 _MG_1154 _MG_1155
_MG_1158

Un spectacol în memoria artistei Lidia Bejenaru va avea loc, marți, la Palatul Național

La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală va avea loc mâine, la ora 18.00, spectacolul cu genericul ”M-a cuprins un dor…”, in memoriam Lidia Bejenaru.

Decorată post-mortem: Artista Lidia Bejenaru-Botgros va deveni cetățean de  onoare al raionului Sîngerei | Unica.md

Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de invitații săi: Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Nicușor Iordan, Valentina Cojocaru, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Nicolae Ciubotaru, Ion Paladi, Lilia Roșca, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu, Cristian și Corneliu Botgros.

Svetlana Loboda vine cu un concert la Chișinău! Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Ucrainei

Artista ucraineană Svetlana Loboda va susține un concert la Chișinău. Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie 2022, la Palatul National „Nicolae Sulac”.

Svetlana Loboda este o cântăreață, prezentatoare TV și compozitoare ucraineană, cunoscută și sub numele de LOBODA. Este artistă de onoare a Ucrainei din anul 2013.

Toți banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați Ucrainei.

Cei care își doresc să achiziționeze bilete pot afla detalii AICI.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri în sudul țării pe ritmuri de muzică tradiţională

Au cules roada din acest an pe ritmuri de muzică tradiţională la Festivalul de recoltare a strugurilor din sudul ţării.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri pe ritmuri de muzică tradiţională

Mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova, dar şi locuitori din oraşul Comrat au participat la procesul de recoltare a strugurilor, la una dintre plantaţiile de viţă-de-vie, transmite trm.md.

După ce au adunat roada, musafirii au fost invitaţi să o strivească strugurii, ca să vadă cum se obţine sucul mustos.

Evenimentul a fost organizat la una dintre plantaţiile de lângă Comrat, iar printre invitaţi au fost reprezentanţii misiunilor diplomatice din Letonia, Turcia, Polonia sau Bulgaria, care au rămas surprinşi de frumuseţea tradiţiilor din Republica Moldova.

„Suntem foarte bucuroşi că am venit aici pentru a culege struguri. Aceasta este prima noastră vizită, dar credem că nu va fi ultima. Este o atmosferă foarte frumoasă”, spune reprezentantul Ambasadei Poloniei, Jaho Jahalinski.

„Este prima mea experienţă, primesc o plăcere aflându-mă aici. Este o atmosferă foarte bună. Voi gusta şi vinul de aici”.

„Am mai fost la Comrat cu 10 ani în urmă şi am cules struguri, iar acum am venit din nou. Am venit împreună cu toată familia. Este o sărbătoare foarte frumoasă”.

„În primul rând, strugurii sunt stocaţi, după care sunt puşi într-un butoi, iar produsul final îl vedeţi, este o reţetă deosebită”.

În sudul ţării, viţa-de-vie este plantată pe 2,5 mii de hectare de teren şi se produce peste 50.000 de tone de struguri.

„Noi suntem diferiţi, vorbim mai multe limbi, dar ne uneşte faptul că ne iubim ţara: Republica Moldova. Sărbătoarea de astăzi este aşteptată de fiecare locuitor, iar în septembrie fiecare familie se pregăteşte pentru culesul strugurilor”, a declarat başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

„Este o tradiţie foarte frumoasă ca în fiecare an să avem oaspeţi din diferite ţări pentru a recolta strugurii. Acest proces este o tradiţie foarte frumoasă”, spune primarul oraşului Comrat, Serghei Atanasov.

Festivalul de recoltare a strugurilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia este organizat de mai mulţi ani pentru promovarea sectorului vitivinicol din regiune.

Galina Tomaș: Câte calorii pierzi la un antrenament!
Articolul anterior
De ce ai poftă nestăpânită de ciocolată în perioada menstruaţiei?
Articolul următor