Maestre Iurie Sadovnic Orheianu, ce pensie are un artist şi cât costă o pereche de strune?

Compozitorul și interpretul Viorel Burlacu este indignat de faptul că în Moldova personalitățile sunt apreciate și prețuite doar după moartea lor. Oamenii de artă primesc un salariu de nimic și trăiesc în condiții mizere, iar pe cei de la conducere-i doare-n cot că aceștia și-au consacrat viața pentru imaginea țării.

separator
maxresdefault (2)

“Preţuieşte omul cât e în viaţă.

Pierderea Personalităţilor începe încă din momentul când ele sunt în viaţă.

Prin ignoranţă.

Ignoranţa, care bizar vine din partea statului (şi acolo-s oameni) în raport cu Personalităţile.

Se face câte o paradă prin care se demonstrează „că uite, i-am dat ordinul cutare, sau o sumă de bani…”

Da` în celelalte zile???

Există fiecare cum poate.

Vorbesc despre Personalităţi, Oameni care şi-au consacrat viaţa necondiţionat pentru cultura şi imaginea ţării.

Oameni care mor umiliţi, refugiaţi în propriile gânduri tulburi de crunta realitate.

Nu bat în nimeni, dar atâtea Personalităţi au plecat dintre noi că abia de-şi ţineau zilele sau erau lăsate undeva în umbră.

Acest „masacru” continuă.

Vedeţi profesori, actori, regizori, compozitori, interpreţi, sportivi, doctori, scriitori etc. care nu au cu ce-şi plăti facturile, în timp ce „responsabilii” pe ei şi pe noi sunt asiguraţi cu salarii, privelegii, imunitate, pensii etc..

Vă spun că nu vreau să lovesc în cineva, dar oare nu e timpul ca să se creeze un mecanism de monitorizare a Personalităţilor???

Că nu mai sunt aşa multe.

Omul inteligent este cel mai vulnerabil, pentru că înţelege.

Dar „a înţelege” este o povară.

Mai ales în cazul RM, unde „fraiereala” e la modă.

Domnilor şi Doamnelor de la conducere, creaţi un mecanism de monitorizare a Personalităţilor, mai ales a celor în etate.

„…Dacă lemne şi-au luat, dacă oasele-i dor…”

Să se simtă şi aceşti Oameni cumva „necesari”.

Consacrarea Personalităţilor nu este o afacere – este un destin.

Personalitatea dedicată domeniului său nu are timp să vândă petrol, grâu, medicamente, produse alimentare, valută, ţigări.

Dar o ţară este formată, este reprezentată şi există în primul rând datorită Personalităţilor.

Maestre Iurie Sadovnic Orheianu, ce pensie are un artist şi cât costă o pereche de strune?

O ţară se cunoaşte după veceuri şi bătrâni, dar mite după viaţa Personalităţilor.”

Copila ucisă de troleibuz va fi înmormântată mâine. Mama fetei: ,,Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine”

Copila de 12 ani, ucisă de un troleibuz, la Ciocana va fi înmormântată mâine, 26 martie. Mama fetei a lăsat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare.

 Fetița, ucisă de un troleibuz la Ciocana va fi înmormântată mâine. Mama copilei: Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Nastenika 26.03.23 la ora 13:30 fata noastră va fi în curte. Fetița mea cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine….”, a scris mama copilei.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, drum şi text care spune „кто имеет желание попрощаться снастенькой 26.03.23 13:30 наша девочка будет дворе. доченька на кого ты меня оставила не смогу жить без тебя..... BONJOU”

Maia Sandu a plantat copaci în Găgăuzia

Președinta Maia Sandu a marcat Ora Pământului plantând copaci în satul Avdarma din UTA Găgăuzia, împreună cu colegii de la Președinție, un grup de studenți de la Universitatea din Comrat și oameni din localitate. Au fost sădiți peste 5000 puieți de frasin, paltin și mălin, care vor crea o perdea forestieră de protecție a câmpurilor agricole.

„Împădurirea țării este o prioritate pentru noi pentru următorii ani. Schimbările climatice reprezintă o problemă majoră la nivel global, iar fiecare dintre noi poate contribui la îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin gesturi simple, dar importante”, a spus șefa statului. 

Președinta Maia Sandu a menționat că azi seara, în intervalul 20.30-21.30, clădirile guvernamentale vor deconecta energia electrică pentru a se alătura mișcării globale Ora Pământului. „Vrem astfel să sensibilizăm societatea cu privire la impactul negativ al emisiilor de CO2. Împreună putem reduce aceste daune, utilizând econom și cu chibzuință resursele energetice, dar și prin creșterea suprafețelor de păduri care să ne asigure un mediu mai sănătos”, a precizat șefa statului.

Pasha Parfeni, turneu internațional de promovare a piesei „Soarele și Luna”: Concerte în Barcelona, Tel Aviv, Madrid, Amsterdam, Olanda

Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, a început turneul de promovare a piesei „Soarele și Luna”. Interpretul susține un concert la Barcelona, Spania.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

„Wow, ce bucurie să ne întâlnim cu moldovenii noștri din Barcelona! A fost literalmente un spectacol pop-up și un adevărat efort comunitar(…). Am simțit atît de mult sprijin din partea comunității noastre moldovenești care locuiește în Barcelona. Vreau doar să-mi exprim recunoștința pentru această primire care mi-a topit inima”, a scris interpretul pe rețelele de socializare.

După Barcelona urmează Varșovia, unde Pasha Parfeni va cânta pe 1 aprilie. În perioada 3- 4 aprilie, în Tel Aviv, Israel va avea loc al treilea eveniment din cadrul turneului. Alte concerte pre-Eurovision vor avea loc în: Madrid, Spania – 6-9 aprilie; Amsterdam, Olanda – 14-15 aprilie; Londra, Marea Britanie – 16-17 aprilie.

Pe ultima sută de metri fetele din Slăbește Sănătos și-au făcut o schimbare de look! Toate arată bestial
Articolul anterior
Alimente sănătoase care îţi cresc pofta de mâncare
Articolul următor