Melodiile lui Eugen Doga, în top 200 piese clasice ale lumii!

Piesele maestrului Eugen Doga sunt recunoscute în întreaga lume, iar două dintre ele au fost incluse într-un top al celor mai bune 200 de melodii clasice. Clasamentul este făcut de site-ul HistoryRundown.

separator
Melodiile lui Eugen Doga, în top 200 piese clasice ale lumii!

Piesa „Gramofon” a ocupat poziţia 83 în top, iar valsul „Dulcea şi tandra mea fiară”- locul 94.

Este considerat cel mai mare compozitor român în viață, iar muzica sa a răsunat în importante săli de concerte din lume, a fost coloană sonoră a unor filme de succes sau a putut fi auzită în spectacole de teatru. Talentul incontestabil al lui Eugen Doga este recunoscut de UNESCO, pentru care valsul inclus în coloana sonoră a filmului “Gingaşa şi tandra mea fiară” este numit a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie anul 1937 în satul Mocra, rn Rîbnița. A studiat violoncelul la Colegiu de Muzică „Ştefan Neaga” din Chișinău. A absolvit Conservatorul de Stat „Gavriil Musicescu” din Chișinău. A fost decorat cu înalte distincţii de Stat ale Republicii Moldova precum şi ale Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste: Premiul de Stat al Republicii Moldova (1980) şi al URSS (1986) ) şi titlul onorific Artist al Poporului al URSS (1987) şi Ordinul Republicii (1997).

Stela Popescu: Când eram eu tânără, aveam sânii prea mari pentru vremurile acelea…
Articolul anterior
Care va fi viitorul postului Pro tv România? Un alt om important și-a dat demisia
Articolul următor
Alte articole interesante