Rețete împrumutate de la mama sau bunica: plăcințele numai bune de înfulecat, mămăliguță, sarmale și salate vegetale. Moldovencele plecate în Canada pun la cale o zi gastronimică dedicată bucatelor tradiționale.
Restaurant Day à la Moldova este un eveniment pus la cale de Nata Albot și alte câteva gospodine care s-au stabilit cu traiul în Canada. Invitaților li se cere să nu gătească în ziua cu pricina și să-și dea frâu liber la pofte:
”Dacă nu-ți place să gătești o vom face noi în locul tău”, cu acest îndemn a venit gospodina principală, Nata Albot.
Invitația a fost valabilă pentru moldoveni și străini.
Iată lista moldovencelor harnice care nu se vor plictisit să gătească pentru a promova bucatele tradiționale în lume: Diana Bletea-Filat a frământat pentru plăcinte, Viorica Suba a gătit clătite cu brânză, Nata Albot a fost responsabilă de măamăliga-burghers, Victoria Revenco a împletit sarmale, Olga Stiuca a venit cu prăjituri, Dorina Cotuna a adus snak-uri moldo-braziliene, Tatiana Grati a gătit salate.