Paștele în familia Corinei Țepeș. „Bărbații merg la Biserică, femeile pregătesc bucate”

De Paște, Corina Țepeș și Costi Burlacu au de vizitat două localități: orașele Ialoveni și Telenești, unde locuiesc părinții interpreților. Corina nu gătește deoarece părinții fac de toate, dar cumpără de la Chișinău un “sac”de legume și verdețuri.

separator

“De obicei, ne ducem la țară în ajun de Paște. Pentru că pregătirile sunt cele mai interesante. Smaranda o ajută pe bunica să vopsească ouăle. Femeile pregătesc bucate. Soacra mea face și cozonac, și pască, și miel la cuptor, și piftie. Iar eu îi aduc ridiche, frunze de salată, varză pentru că acolo unde este carne trebuie să fie și verdețuri. Bărbații, Costi și tata, se duc la Biserică pe la 2-3 noaptea.

În acest an am ținut post o săptămână deoarece deplasările și evenimentele nu ne-au permis să-l ținem pe tot. Dar în ultima săptămână, ținem post negru și miercurea, și vinerea.

Pentru că am o bunică decedată, plecăm în fiecare an la cimitir, la țară. Mai am 3 bunici în viață pe care îi vizitez. Ne întâlnim cu rudele.

Nu-mi place că de Paștele Blajinilor se face abuz de pomene. În loc de un colăcel și un ou roșu, oamenii aduc pahare de cristal sau căldări. Nu mi se pare normal nici faptul că ne dăm pomene unul altuia, trebuie să ajutăm oamenii sărmani, dar nu să ne facem cadouri între rude.

Tot o tradiție inventată este moda prin cimitire: cu tocuri de 15 cm, machiaj de seară și fuste scurte.„

Rapperul Magnat se căsătorește! Cine este iubita artistului

Maxim Salcuțan, sportiv și luptător, cunoscut de asemenea în lumea muzicii ca rapperul Magnat, și-a cerut iubita în căsătorie. Gestul romantic a fost făcut în timpul unei călătorii a celor doi, chiar de ziua de naștere a partenerei artistului.

Crina Dulgheru este creatoare de conținut pentru rețele sociale și cofondatoare a unui brand de genți împletite.

Maxim Salcuțan și-a conturat popularitatea în special după ce a lansat, în luna mai anul curent, hitul „Dă-mă, mamă, după Iura”. Textul piesei este scris de Magnat, Feoctist și Sergiu Vetrilă, iar producția muzicală este semnată de Radu Duminică.

Spiridon Vangheli a împlinit 92 de ani. Agenția Națională a Arhivelor a făcut publice mai multe fotografii de arhivă cu îndrăgitul scriitor

Spiridon Vangheli, numit și ,,Tatăl” lui Guguță, a împlinit, pe 14 iunie curent, onorabila vârstă de 92 de ani.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este acd2efe5e53e3c497266ea9c64696952.jpg

Cu această ocazie, Agenția Națională a Arhivelor (ANA) a făcut publice mai multe fotografii de arhivă în care îndrăgitul scriitor pentru copii este surprins în diferite etape ale vieții sale.

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuți, județul Bălți, România. A activat în calitate de profesor şcolar, apoi redactor la editurile „Cartea Moldovenească” şi „Lumina”.

În activitatea sa de peste jumătate de secol, maestrul a scos de sub tipar o serie de volume, printre care „Băieţelul din coliba albastră”, „Isprăvile lui Guguţă”, „Columb în Australia”, „Guguţă – căpitan de corabie”, „Steaua lui Ciuboţel”, „Guguţă şi prietenii săi”, „Copii în cătușele Siberiei”, „Crăița” etc.

A tradus din poezia şi proza universală pentru copii. Spiridon Vangheli este coautor, împreună cu Grigore Vieru, al unui excelent Abecedar, scrie www.ziarulnational.md.

Opera sa a fost tradusă în peste 40 de limbi ale lumii şi a apărut în 68 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale, iar pe strada Kiev din Chișinău, unde este Cetățean de Onoare, a fost inaugurat un scuar care poartă numele Guguță și un monument din bronz, cu o înălțime de 1,5 metri, al cunoscutul personaj creat de Spiridon Vangheli.

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani.

În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv, a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe.

Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc, și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg.

Republica Moldova este reprezentată la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia de 12 sportivi, 8 băieți și 4 fete.

Deplasarea lotului național de haltere la competiția europeană a fost posibilă cu suportul Ministerului Educației și Cercetării.

“Își bate joc de noi?” Târgul Olgăi Blanc a pus pe jar mai multe tinere!
Articolul anterior
Nicu Țărnă și Mevv au lansat „E Ea”!
Articolul următor