Persoanele publice ajută mamele aflate în dificultate să-şi păstreze copiii alături

Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Moldova 1 şi Moldova 2 a organizat, pe 17 decembrie, Telemaratonul naţional cu genericul „În braţele mamei”, scopul evenimentului fiind colectarea de fonduri pentru susţinerea cuplurilor mamă-copil din cadrul Centrului Maternal cu aceeaşi denumire.

separator

dsc_0017-copy

Studioul televiziunii naționale s-a transformat, pentru o zi, într-un atelier de creație. Zeci de doritori au meșterit jucării pentru pomul de Crăciun, care ulterior vor fi vândute, iar banii vor fi folosiți pentru susținerea mamelor și copiilor din cadrul Centrului.

„La acest atelier au luat parte 63 de participante. Toate jucăriile confecționate aici vor fi comercializate la târgurile de Crăciun din Chișinău. Anterior, 500 de jucării au ajuns la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg, unde au fost comercializate”, a declarat Olesea Russu, moderatoarea Telemaratonului național.
„Poveștile de viață sunt ale mamelor care au acceptat să apară în fața micilor ecrane și să povestească publicului istoria lor. Banii adunați în urma activității de azi, dar și în urma vânzării la târguri de caritate a jucăriilor confecționate, ne vor permite să susținem cuplurile mamă-copil, care sunt asistate zi de zi în centrul maternal, cu o asigurare complexă.”, a adăugat Ana Ceban, reprezentanta Misiunii Sociale „Diaconia”.
dsc_0006-copydsc_0015-copydsc_0021-copy

Mai mulți oameni de afaceri, printre care și Galina Tomaș, susțin această cauză nobilă.

“Misiunea Socială Diaconia este echipa cu care colaborăm de aproximativ 5-6 ani. Dacă fiecare ar face maxim posibil ceea de ce s-a responsabilizat, atunci ne va reuși să ieșim din impas. Și dacă noi ne ocupăm de sănătatea femeilor, atunci Diaconia se ocupă de acele condiții în care copilașii pot să se dezvolte și să crească alături de mamele lor. Sărbătorile de iarnă ne fac să fim mai buni, mai aproape de cei care au o mai mare nevoie decât noi. Trebuie zilnic să ne gândim și să ajutăm persoanele care au mai puțin decât noi.”, a declarat Galina Tomaș în cadrul evenimentului.

dsc_0013-copy

Pe lângă atelierul de creație, programul evenimentului a inclus și un recital de colinde şi muzică uşoară, susţinut de  către artişti autohtoni. Costi Burlacu și Corina Țepeș cu fiica, Maria Iliuț, Roxana cu fiica sunt doar câteva nume care au evoluat pe scenă.

dsc_0026-copy

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire la Chișinău, la Festivalul-Concurs „Prezintă Orchestra Folclor”

Artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire joi, 5 octombrie, la Palatul Republicii în cadrul Festivalului-Concurs Televizat Pentru Tinerii Interpreţi de Muzică Populară „Prezintă Orchestra FOLCLOR”. Concertul începe la ora 18:00 și este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Orchestra de Muzică Populară „FOLCLOR”, Compania Publică TeleRadio Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.

În cadrul celei de-a doua etape, vor evolua patru concurenţi: doi la categoria „Instrumentişti” şi alții doi la categoria „Interpreţi”.

În partea a doua a concertului vor avea loc recitaluri de muzică susţinute de artişti consacraţi şi cunoscuţi pe ambele maluri ale Prutului: interpreta Zinaida Bolboceanu și duetul compus din trompetistul Anatolie Nunu și clarinetistul Sorin Zberea. Toţi concurenţii şi interpreţii vor beneficia de acompaniamentul Orchestrei de Muzică Populară „FOLCLOR”, condusă de maestrul Petre Neamţu.

Ei sunt noii prezentatori Prima Oră! Iată cine va lua locul Liliei Lozan și al lui Eugen Bulgaru

Matinalul ,,Prima Oră” de la Prime TV are noi prezentatori, după ce Lili Lozan și Eugen Bulgaru au anunțat că se despart de emisiune.

În fața spectatorilor, vor apărea Elena Calistru, fostă reporteră în cadrul aceleeași emisiuni, și actorul Cristian Perepeliuc.

Potrivit producătorilor TV, noul sezon va începe pe 9 octombrie, la ora 6 dimineață.

Napoleon de casă! Un desert pentru o ocazie specială
Articolul anterior
Surprize de sărbători de la Shopping MallDova pentru 30 de bătrâni din Rezina
Articolul următor