Prezentatoarele tv și mamele lor!

Sunt frumoase,

separator
telegenice, apar în fața reflectarelor cu machiajul și coafura asortate perfect, iar noi, cei din fața televizorului, nu putem decât să le admirăm. Și cum surcelele nu sar departe de trunchi, am fost curioase să vedem cum arată mamele prezentatoarelor de la noi.

Cristina Gheiceanu

Pe mama Cristinei o cheamă Galina Gheiceanu, are 50 de ani și este de meserie  contabil.

“Lumea zice că la exterior semănăm foarte mult, dar de multe ori mă surprind că și anumite gesturi le fac deja la fel, ceea ce nu poate decât să mă bucure pentru că mama e feminitatea întruchipată.”

gheiceanu

Marcela Dedin

Pe mama o cheamă Maria și are 69 de ani.Prezentatoarea tv are o relație foarte strânsă cu ea.

Eu sunt copil făcut aproape de bătrânețe, m-a născut când avea 37 de ani. O iubesc enorm și sper s-o țină Dumnezeu sănătoasă încă mulți, mulți ani”

 

Veronica Ghimp

Pe mama Veronicăi Ghimp o cheamă Rita, are 47 de ani, a făcut studiile în agricultură, însă  nu a lucrat în acest domeniu. A fost și educatoare, și contabil, și director al unei firme. Prezentatoarea tv are trăsături comune și cu mama, dar și cu tatăl ei.

Elena Băncilă

Natalia Băncilă arată la fel de bine ca și fiica, iar din această cauză toți le spun că sunt surori. Are 51 de ani, dar înfățișarea nu-i trădează vârsta din buletin. Este economist de profesie și mai are o fiică.

Dorina Gherganov

Pe mama Dorinei Gherganov o cheamă Maria și are 54 de ani. Prezentatoarea tv a moștenit de la ea cele mai frumoase trăsături.

Doina Popa

Mama Doinei Popa este Luminița Popa. Aceasta lucrează la același post de televiziune ca și fiica sa. Este producător la show-ul matinal ”Prima Oră”

Lilu

Mamei lui Lilu îi zice Iulia pentru că e născută în luna iulie. Și chiar dacă a trecut de 40 de ani, are pielea fină și o siluetă frumoasă.

„Nu  a făcut colegii și facultăți, a învățat doar 11 clase, probabil simțea… rolul ei pe lumea asta este să aducă pe lume copii, și să le ofere tot ce are mai bun și să crească OAMENI – cea mai responsabilă carieră în lume”, scrie Lilu pe blogul personal despre mama ei.

Olga Fedosenko

Pe mama Olgăi o cheamă Valentina și are 59 de ani. Aceasta s-a dedicat jurnalismului ca și fiica ei. Acum, este şef al direcţiei comunicare a CNAS, iar în tinerețe a fost profesoară.

“Mama a lucrat învăţătoare la clasele primare şi chiar a fost prima mea învăţătoare. Ea este cel mai apropiat om pe lume! Este bună, cu un acut simţ al dreptăţii, dar şi tare muncitoare. Mama îmi este cea mai bună prietenă şi cea mai mare admiratoare. Vreau să-i spun scumpei mele mame mulţumesc pentru efortul depus în formarea mea, pentru faptul că crede în mine, pentru dragostea necondiţionată în cele mai complicate situaţii, pentru răbdare şi înţelegere.”

Stela Mikșanski

Valentina Mikșanski, mama Stelei, are 65 de ani, a terminat Facultatea Pegagogică de Educație Fizică și Sport de la Kiev și a lucrat ca pedagog sportiv. S-a pensionat, este bunică și are grijă de nepoței. Din adolescență, Stela și-a dat seama cât de mult seamănă cu mama ei.

Stela Popa

Prezentatoarea tv a declarat într-o emisiune că mama îi face concurență în familie deoarece este mereu îngrijită. Nu a cântărit  niciodată mai mult de 57 kilograme. Stela Popa și mama ei seamănă ca două picături de apă.

Anastasia Nichita a dezvăluit data nunții și a cununiei, dar și când vor anunța sexul bebelușului!

Zile numărate până la evenimentul care a primit în avans titlul de „nunta anului”. Sportiva de aur a Moldovei, Anastasia Nichita, însărcinată în 22 de săptămâni, va îmbrăca rochia de mireasă, ba chiar mai multe rochii, peste nouă zile. Luptătoarea olimpică și viitorul ei soț, campion mondial la arte marțiale, au ales să se cunune înainte de nuntă și tot atunci vor afla și sexul bebelușului.

Pe pagina sa de Instagram, Anastasia scrie că ceremonia religioasă și gender reveal vor avea loc la 30 aprilie, iar marea petrecere se va desfășura pe data de 3 mai, într-un restaurant din Capitală. Sportiva va schimba câteva rochii de mireasă, la care încă se lucrează în atelier, transmite Știri.md cu referire la cancan.md.

„Nunta anului” urma să aibă loc în august, atunci când cuplul de sportivi își sărbătorește aniversarea relației. Însă așa cum Anastasia urmează să devină mamă la finalul verii, s-a decis desfășurarea nunții în mai.

Nașii lor sunt Valeriu și Efrosinia Guzun, fondatorii prestigiosului liceu din Capitală „DaVinci”.

Kaja Kallas: Aderarea R. Moldova în 2028 depinde de reforme „dure, dar necesare pentru prosperitatea cetățenilor” și sprijinul celor 27 de state UE

Posibilitatea ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană până în anul 2028 depinde în mare parte de ritmul reformelor implementate de autoritățile de la Chișinău, dar și de consensul tuturor celor 27 de state membre ale blocului comunitar. Uniunea Europeană nu va face concesii în acest proces, iar reformele cerute sunt „dure, dar necesare pentru prosperitatea cetățenilor”. Declarațiile au fost făcute, în exclusivitate pentru Radio Moldova, de către Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, vicepreședinta Comisiei Europene (CE), Kaja Kallas, invitată la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”.

Potrivit Înaltului Reprezentant al UE, statutul de țară candidată presupune responsabilități clare și un efort susținut de reformare. Reformele cerute de UE nu sunt impuse formal, ci urmăresc rezultate concrete pentru cetățeni.

Cu adevărat, acest statut de țară candidată impune anumite obligații și anume realizarea reformelor. Noi, de asemenea, solicităm ca țările candidate să îndeplinească reforme. Acestea nu sunt niște reforme pe care le dorim îndeplinite doar de dragul reformelor. Noi dorim ca aceste reforme să fie implementate pentru prosperitatea cetățenilor.

Vorbind din experiența Estoniei, Kallas a menționat că un sistem judiciar funcțional și un stat de drept credibil pot să atragă investiții și să genereze bunăstare.

Dați-mi voie să vă aduc un singur exemplu. În cazul în care investitorii vor avea încredere în sistemul judiciar că funcționează, vor avea încredere în statul de drept, la sigur vor investi în economie. Ceea ce înseamnă locuri de muncă, ceea ce înseamnă condiții mai bune de viață pentru cetățeni.

Kaja Kallas a reiterat că Uniunea Europeană nu va face excepții de la regulile stabilite pentru aderare. „Aceste reforme sunt dure, sunt dificile, însă noi suntem alături ca să sprijinim Republica Moldova.”

Referindu-se la obiectivul anului 2028 privind aderarea R. Moldova la blocul comunitar, Kaja Kallas a explicat că parcursul depinde în primul rând de autoritățile de la Chișinău. „Desigur, primul lucru pe care trebuie să-l îndeplinească Republica Moldova sunt toate reformele și toți pașii pe care trebuie să-i întreprindeți în procesul de aderare. Acest lucru depinde foarte mult de dumneavoastră, de guvernul vostru, în ce mod se vor desfășura aceste reforme.” În plus, vicepreședinta CE a dat de înțeles că procesul de aderare rămâne dictat și de poziția celor 27 de țări membre, dar la final progresele țării vor fi cele care vor decide dacă termenul 2028 rămâne fezabil.

Știu că există un sprijin enorm pentru Republica Moldova. Din acest motiv, ca să revin la întrebarea dumneavoastră, pe cât este de fezabil acest obiectiv către anul 2028 – acest lucru depinde foarte mult de progresul înregistrat de dumneavoastră.

Termenul de 2028 este tot mai frecvent invocat în discursul oficialilor de la Chișinău ca obiectiv de politică externă. Premierul Dorin Recean a reiterat recent că Republica Moldova își propune să semneze tratatul de aderare până la sfârșitul acestui deceniu.

Șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a remarcat faptul că țara a finalizat deja screeningul pentru mai bine de jumătate din capitolele acquis-ului comunitar, iar negocierile avansează. Totodată, surse de la Bruxelles au confirmat pentru Teleradio-Moldova că Uniunea Europeană pregătește noi pași pentru aprofundarea integrării economice, precum liberalizarea comerțului și adoptarea sistemului vamal unic comunitar, măsuri care ar facilita transportul și relațiile comerciale la frontiera R. Moldova cu UE.

Zeci de străini nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova în ultimele 24 de ore

Peste 61 294 traversări la trecerea frontierei au fost în ultimele 24 de ore, anunță Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 15 522 traversări persoane;
PTF Leușeni – 10 845 traversări persoane;
PTF Sculeni – 7 301 traversări persoane;
PTF Costești – 3 949 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 3 883 traversări persoane.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 43 persoane străine.

Încălcări înregistrate:

– Traversarea ilegală a FS de către persoane – 2;

– Tentativa trecerii ilegale a FS de către persoane – 0;

– Folosirea documentului fals – 1;

– Nerespectarea regulilor de ședere și intrare în RM – 5;

– Încălcarea regimului frontierei de stat, a regimului zonei de frontieră, a regimului punctelor de trecere a frontierei de stat și a regulilor de trecere a frontierei de stat – 6. 

Poliția de Frontieră vă recomandă:

Pentru evitarea aglomerației:

– PTFS „Leușeni-Albița”: Alternativa – PTFS „Leova-Bumbăta” (08:00-20:00) sau PTFS „Cahul-Oancea”.
– PTFS „Sculeni-Sculeni”: Optați pentru PTFS „Costești-Stânca” sau PTFS „Lipcani-Rădăuți Prut”.
– PTF comun „Palanca-Maiaki-Udobnoe”: Alternativa – PTFS „Tudora-Starokazacie”.

Pentru situația în timp real a punctelor de trecere a frontierei, accesați: https://border.gov.md/camere-web 

Pentru întrebări suplimentare, contactați: Linia Verde a Poliției de Frontieră: 022 259 717 

Odată ajunși la frontieră, vă rugăm să manifestați răbdare, înțelegere și respect față de personalul aflat la datorie și ceilalți participanți la trafic.

Cum faci faţă asteniei de primăvară
Articolul anterior
Galina Pălitu: Femeia care le gătește președinților
Articolul următor
Close menu