Sanda Filat a rămas marcată de o călugăriță hindu! Ce a urmat…

Sanda Diviricean, fostă Filat, după prima căsnicie, te invită la un nou seminar. De astă dată vrea să-ți facă cunoștință cu un psiholog, care, acum 17 ani, a ales calea spirituală, acceptând să fie călugăriță hindu. Află mai multe detalii din mesajul Sandei:

separator
12200630_1032696440107763_241139518_n

”Vă invit să descoperim împreună “Puterea gândului”

În urmă cu câteva luni, la un seminar în afara țării, am cunoscut om frumos. Ce înseamnă pentru mine “om frumos”? Înseamnă un om care luminează din interior, care trăiește așa cum propovăduiește, care nu judecă și este deschis pentru orice experiență ce poate face această lume mai bună, iar oamenii mai fericiți. E mare noroc să întâlnești în viață măcar un singur om care pur și simplu 12207779_1032696443441096_1075649152_nESTE așa, de aceea l-am invitat în Moldova, să-l cunoașteți si voi.

Este vorba de Swamini Supriyananda, care mai întâi a fost psiholog, apoi a devenit călugăriță hindu, a ales calea spirituală 17 ani în urmă, îndreptându-și căutările dincolo de limitele rațiunii. S-a născut în Africa de Sud, a crescut și s-a educat în Australia, iar în prezent trăiește în Hong-Kong.

Swamini Supriyananda m-a cucerit prin abilitatea sa de a transmite cunoștințe foarte vechi și profunde, într-un limbaj accesibil și într-o manieră plină de iubire pentru oameni. Am ascultat-o ore în șir și am avut senzația că vorbește pentru noi, pentru moldoveni, vorbește despre problemele foarte actuale ale oamenilor noștri, despre multele capcane în care ne lăsăm atrași zi de zi, despre cât de necesar este să nu ne mai judecăm unii pe alții, cât de important este să învațăm să trăim în dragoste și armonie, să ne controlăm mai bine emoțiile și gândurile.

Vă invit cu drag să o cunoașteți și ascultați pe Swamini Supriyananda, marți, 24 noiembrie, de la ora 18, la Sala cu Orgă, la seminarul “Puterea gândului”, care ne va ajuta să înțelegem mai bine ce se întamplă zi de zi în interiorul nostru:
– Cum să ne cunoaștem mai bine
– Cum să ne controlăm gândurile și emoțiile
– Cum să nu ne pierdem în judecăți și stereotipuri
– Cum să ne regăsim calmul și liniștea interioară
– Cum să trăim în dragoste și armonie cu noi înșine și cu cei din jur”

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Cine de la cine a furat? Dominik Joker cântă piesa lui Randi!
Articolul anterior
Rusoaica care a intrat în gura lumii după ce și-a retușat poza!
Articolul următor