„Sandhya”, un roman inspirat din călătoria Vioricăi Nagacevschi în India. Învață să fii liber și să accepți schimbările!

Astăzi, mai multe persoane pasionate de lectură și-au dat întâlnire în una dintre librăriile din Chișinău, acolo unde Viorica Nagacevschi a lansat noua sa carte, „Sandhya”, inspirată din călătoria în India.

separator

18402568_10155294681904675_4601246770405007540_n

Autoarea a fost sinceră cu cititorii, le-a spus ce a căutat în această țară cu 7 ani în urmă și de unde a pornit ideea acestei cărți.

“Am avut în viață un moment când mi-a părut că am învățat totul, dar de fapt nu era învățat nimic. Când corabia dragostei mele și-a spart toate speranțele viitorului, mi-am luat bilet în India. Cum am găsit India? Foarte diferită, contrastele mă fascinau, culorile erau extraordinar de frumoase și diferite, gusturile și aromele – multe și deosebite. Am râs, am plâns, am încercat să-mi recapăt încrederea, am încercat să iubesc și asta m-a ajutat foarte mult.”, a declarat Viorica Nagacevschi.

18425507_10155294775649675_2284670619877791398_n

Textiera a introdus în romanul „Sandhya” toate lecțiile de viață pe care le-a învățat în India.

“Cartea este despre experiențele care se învață, este un jurnal de călătorie, însă l-am împletit cu un soi de poveste de dragoste. Ce am înțeles eu? Că nimic nu este întâmplător și asta este destul de relevant. Este foarte important să armonizezi interiorul cu exteriorul tău și atunci când pe acestea două le suprapui, exiști ca un om integru. Am înțeles că suferința este o calitate umană și mă bucur că trăind această experiență, am învățat niște adevăruri. Unul dintre ele ar fi că dragostea se trăiește așa cum îți dictează inima, ea nu depinde nici de vârstă, nici de naționalitate, dragostea se învață fără învățător. Am înțeles că trebuie să acceptăm schimbarea.

De ce „Sandhya”? Am o singură explicație: este un fenomen al naturii în care noaptea se întâlnește cu ziua și ziua se întâlnește cu noaptea, astfel producându-se schimbarea”.

18423822_10155294775709675_1517417563352931942_n

Primul om la care a fugit cu romanul, după ce l-a scos de sub tipar, a fost nimeni altul decât Nicolae Dabija. Pentru că și scriitorul a fost în India, acesta s-a regăsit în unele pasaje ale cărții scrise de Viorica Nagacevschi.

“Am început să citesc această carte de la sfârșit și am rămas intrigat, mi-am dorit să aflu cum se începe. Este un jurnal, iar un jurnal devenit roman este, de fapt, un roman adevărat. Este o carte enciclopedie, o carte despre schimbare. E bine scrisă și conține foarte multe metafore frumoase. O recomand cu încredere”, a menționat Nicolae Dabija.

Scriitorul o apreciază pe Viorica Nagacevschi și pentru faptul că este o persoană deosebită.

“Ea face donații, duce cărți la școala din satul de baștină, mobilier… am fost la părinții ei, care sunt gospodari și au o casă extraordinar de frumoasă, am fost împreună la Mănăstirea Cosăuți. Mai mult, Viorica este și o foarte bună textieră, nu fiecăruia îi reușește să scrie versuri pentru cântece”, a adăugat Nicolae Dabija.

Romanul „Sandhya” poate fi găsit în toate filialele Librarius. 20% din prețul cărților cumpărate vor fi donate pentru caritate.md.

18341781_10155294683704675_4179911659999803615_n

Ion Ceban acuză Guvernul că nu a transferat banii pentru salariile profesorilor din Capitală

O parte din profesorii din capitală ar putea să nu primească salariul pentru luna decembrie, a anunțat edilul capitalei într-un discurs. Ion Ceban acuză Guvernul că nu ar fi transferat municipalității banii pentru salariile și premiile profesorilor, transmite IPN.

„Din 200 de milioane pe care, conform legii, trebuie să fie transferați municipalității pentru achitarea salariilor și premiilor profesorilor – au fost transferași doar 36 de milioane de lei”, a afirmat primarul capitalei. Edilul susține că salarizarea profesorilor este obligația autorităților publice centrale și nu ale celor locale.

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o replică la acuzațiile primarului. „Toate obligațiunile salariale vor fi respectate, procedura de rectificare este una standard și are loc în fiecare an. Îndemnăm primarul să nu dezinformeze și să se asigure de buna gestionare a municipiului”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Reinterpretarea piesei „De ce plâng chitarele” face furori.

Azi, Mark Stam și Alessiah au lansat videoclipul la melodia formației NOROC, „De ce plâng chitarele?”, scrisă de Efim Krimerman și Mihai Dolgan. Tinerii au filmat și un videoclip foarte creativ. La scrierea muzicii a participat și Arsenie Todiraș.

Cum îți pare creația celor doi?

Tragedie la Ștefan Vodă! Un tânăr de 20 de ani a murit electrocutat pe un stâlp

Poliția din raionul Ștefan Vodă a fost sesizată astăzi, 15 noiembrie, precum că un tânăr ar fi fost electrocutat, scrie hn24.net.

Cazul a avut loc în jurul orei 10:40 în centrul orașului. La fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că un tânăr de 20 ani, angajat al unei companii ce prestează lucrări electrice, în timpul efectuării unor lucrări planificate la înălțime, pe un pilon, a fost electrocutat, decedând la fața locului. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, Mariana Didenco.

De menționat că pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Vrei să te căsătorești în 2017? Vezi care sunt cele mai potrivite zile conform horoscopului chinezesc
Articolul anterior
Câți kilometri au parcurs cicliștii la Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM 2017
Articolul următor