StarNet te invită la Festivalul vinului artizanal, al tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare

Concursul vinului de casă „Polobocul de aur”, organizat în Moldova deja de 12 ani, evoluează în acest an în Festivalul vinului artizanal, al tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare. Tot din acest an, festivalul are în calitate de sponsor și compania StarNet.

separator

Evenimentul va avea loc pe 25 aprilie, în satul  Răciula, Călărași, un loc pitoresc și înconjurat de monumente istorice. Pe lângă un program de divertisment extraordinar pregătit de organizatori, ce va cuprinde evoluția ansamblurilor folclorice și a artiștilor autohtoni, StarNet va avea pentru toți vizitatorii surprize speciale.

Festivalul „Polobocul de aur” are drept scop popularizarea vinului artizanal, a tradiţiilor naţionale de fabricare a acestuia şi produselor gastronomice autohtone, dar și a potențialului turistic din zonele în care va fi desfășurat. În cadrul evenimentului din 25 aprilie vor fi expuse vinurile câtorva zeci de producători, iar vizitatorii vor avea ocazia să desemneze, prin degustare, cel mai bun vin la categoria „Preferința consumatorilor”.

De asemenea, vor putea cumpăra produse ale meșterilor populari, participa la ateliere de artizanat, vor avea parte de concursuri specifice meșteșugărești, concursuri gastronomice și tururi la cele patru mănăstiri aflate la doar câțiva kilometri distanță de Răciula.

”StarNet are o istorie de succes în susținerea evenimentelor culturale, unele devenite tradiționale și notorii, apreciate de mii de oameni.  Suntem de câțiva ani parteneri ai Festivalului Gustar, am susținut Târgul Olarilor și o multitudine de evenimente regionale, iar în acest an ne mândrim să fim în lista partenerilor Festivalul vinului artizanal, al tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare ”Polobocul de Aur” și să contribuim astfel la dezvoltarea sustenabilă a comunităților. Ne dorim să-i ajutam pe cei din diferite comunități să creeze valoare pe termen lung și să evolueze continuu”,  spune Aurelia Salicov, Director ”StarNet Soluții”.

Rapperul Magnat se căsătorește! Cine este iubita artistului

Maxim Salcuțan, sportiv și luptător, cunoscut de asemenea în lumea muzicii ca rapperul Magnat, și-a cerut iubita în căsătorie. Gestul romantic a fost făcut în timpul unei călătorii a celor doi, chiar de ziua de naștere a partenerei artistului.

Crina Dulgheru este creatoare de conținut pentru rețele sociale și cofondatoare a unui brand de genți împletite.

Maxim Salcuțan și-a conturat popularitatea în special după ce a lansat, în luna mai anul curent, hitul „Dă-mă, mamă, după Iura”. Textul piesei este scris de Magnat, Feoctist și Sergiu Vetrilă, iar producția muzicală este semnată de Radu Duminică.

Spiridon Vangheli a împlinit 92 de ani. Agenția Națională a Arhivelor a făcut publice mai multe fotografii de arhivă cu îndrăgitul scriitor

Spiridon Vangheli, numit și ,,Tatăl” lui Guguță, a împlinit, pe 14 iunie curent, onorabila vârstă de 92 de ani.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este acd2efe5e53e3c497266ea9c64696952.jpg

Cu această ocazie, Agenția Națională a Arhivelor (ANA) a făcut publice mai multe fotografii de arhivă în care îndrăgitul scriitor pentru copii este surprins în diferite etape ale vieții sale.

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuți, județul Bălți, România. A activat în calitate de profesor şcolar, apoi redactor la editurile „Cartea Moldovenească” şi „Lumina”.

În activitatea sa de peste jumătate de secol, maestrul a scos de sub tipar o serie de volume, printre care „Băieţelul din coliba albastră”, „Isprăvile lui Guguţă”, „Columb în Australia”, „Guguţă – căpitan de corabie”, „Steaua lui Ciuboţel”, „Guguţă şi prietenii săi”, „Copii în cătușele Siberiei”, „Crăița” etc.

A tradus din poezia şi proza universală pentru copii. Spiridon Vangheli este coautor, împreună cu Grigore Vieru, al unui excelent Abecedar, scrie www.ziarulnational.md.

Opera sa a fost tradusă în peste 40 de limbi ale lumii şi a apărut în 68 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale, iar pe strada Kiev din Chișinău, unde este Cetățean de Onoare, a fost inaugurat un scuar care poartă numele Guguță și un monument din bronz, cu o înălțime de 1,5 metri, al cunoscutul personaj creat de Spiridon Vangheli.

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani.

În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv, a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe.

Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc, și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg.

Republica Moldova este reprezentată la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia de 12 sportivi, 8 băieți și 4 fete.

Deplasarea lotului național de haltere la competiția europeană a fost posibilă cu suportul Ministerului Educației și Cercetării.

Rochia unui designer autohton a ajuns la American Idol!
Articolul anterior
Cum arăta un vibrator cu 300 de ani în urmă!
Articolul următor