Stela Popa, Nona Marian și alte vedete de-acasă, despre schimbările din viața lor de când au devenit mame!

Să devină mamă este visul oricărei femei. E adevărat că odată ce apar copilașii, grijile, fricile și responsabilitățile par să nu mai dispară, însă, cu toate acestea, viața este mult mai frumoasă atunci când are cine să te strige: “Mamă”!

separator

f

Stela Popa, Tatiana Heghea, Mariana Mihăilă ,Veronica Ghimp-Deineco și Nona Marian vă vor confirma acest lucru cu argumente din plin.

Stela Popa

Dan-Andrei mi-a schimbat viața de cum a apărut pe lume. Și asta pentru că a trezit în mine sentimente pe care nici nu mi le imaginam înainte. Am simțit asta din prima clipă. I-am dat primul pupic de cum l-am luat în brațe și a încetat imediat să plângă. Știa că sunt mama lui și că e pe mâini sigure. Știa că mami a lui e leoaică și pentru puiul ei va răsturna munții. El m-a schimbat și tot el m-a inspirat să fac lucruri bune și frumoase. În trei ani, am reușit cât nu făcusem în zece! În primul rând, m-a inspirat să scriu cărți cu povești.

Secretul poveștilor noastre? Sunt ascultate întâi de Dănuț și apoi publicate. E ca o rețetă pe care o încerci și dacă place celor dragi, cu siguranță va prinde și la public. Colecția „Povești pentru Dănuț” apărută la Editura Cartier, arată transformarea prin care am trecut. Arată sensibilitatea și copilul din mine.

Și da, se poate combina cariera și familia. Nici copilul, nici familia, nu m-au împiedicat să ajung la Televiziunea Română, la București. TVR a devenit a doua mea familie. Deci, se poate.

E de-a dreptul minunat să fii mamă, iar dacă mai ai și un copil frumos și inteligent, nu există termeni de comparație. De când a venit îngerul acesta în casa noastră, ne merge de minune. Simt că Cerul e mai aproape de noi.


17392727_710803925754548_1409178827_n

Tatiana Heghea

S-au schimbat multe chiar din momentul când am aflat despre sarcină, e ca o binecuvântare și un sărut pe creștet dat de Dumnezeu! Însă, atunci când mi-am ținut pentru prima oară puiul în brațe, este cert că totul s-a transformat la propriu. A fi mamă e o mare fericire, să fii martir clipă de clipă, zi de zi la evoluția unui îngeraș este cel mai frumos lucru. Bucuria cea mai mare este conștientizarea faptului că pentru copilul tău, tu ca mamă reprezinți întreg universul și categoric pentru noi mamele, copiii înseamnă întregul univers. De când am devenit mamă sunt împlintă, în armonie cu tot, sunt puternică și frumoasă. DA, cea mai frumoasă femeie, este femeia- Mamă!

17309125_10154467563968786_7880194172035475347_n

Mariana Mihailă

Viața mea e altfel de când am devenit mămică. Am mai multe responsabilități, multe nopți albe și nu este loc de plictiseală. Ritmul meu de viață este chiar mai activ decât până a avea un copilaș, iar asta pentru că vreau să reușesc și pe plan profesional, pe lângă rolul important de mamă. Încă alaptez și nu am dădacă, din acest motiv îmi vine un pic mai greu să mă descurc cu toate, dar depun tot efortul ca să reușesc. Nu îmi imaginez să-mi las copilul pe mâini străine, poate mai târziu îmi schimb părerea. Atunci când trebuie să merg la filmări, concerte sau la evenimente, rămâne soțul cu odorașul, ori mamele noastre dacă dispun de timp. Dacă nu, atunci micuțul merge cu mine. Am fost cu el la radio, la tv, la repetiții pentru concert, la shopping și chiar la salonul de frumusețe când trebuia să-mi fac coafura pentru un eveniment. Am noroc de faptul că puiul e foarte sociabil, amabil cu toată lumea, zâmbăreț și adoră plimbările. A fi mamă e sentimentul care încă mă face să mă descopăr, e o mare bucurie și o adevărată binecuvântare de la Dumnezeu.

17439873_710808359087438_1356823291_n

Veronica Ghimp-Deineco

De când am devenit mamă, viața mea a început să aibă sens. Cred că toate mămicile pot să declare acest lucru și tații la fel. Cel puțin pentru mine și soțul meu viața a început să aibă substanță. Dragoste, fericire era și până acum, totuși de la apariția fetiței noastre totul e la puterea a zecea, clipele au o altă intensitate, repet, totul are sens acum. În rest, nopți nedormite, mâncare pe fugă, ca la toți de altfel. Mai des sunt obosită decât odihnită, dar toate acestea sunt mici nuanțe trecătoare, deoarece așa epuizată sunt fericită și împlintă. Învăț zi de zi să mă organizez mai bine, în așa fel încât să reușesc mai multe și probabil mi-am schimbat un pic atitudinea față de ceea ce mă înconjoară. Acum sunt mai puternică decât eram înainte și mai responsabilă. Rolul de mamă e prea serios ca să fie doar un rol. Este un vers de-al lui Grogore Vieru în cântecul de leagăn cu care îmi adorm micuța și care sună astfel: “dormi în tihnă dulcele meu chin”. Păi iată acest rol de mamă e un chin, dacă e să fim sincere, atunci e tare, tare dulce acest chin. Nu-s suficiente toate cuvintele din lume, ca să redau cât sunt de fericită și recunoscătoare Domnului că am ajuns să fiu și eu mamă.

133A0431

Nona Marian

De când sunt mămică s-a schimbat totul, ca la oricare femeie care devine părinte. Cea mai mare schimbare este că dorințele și orarul copiilor a devenit cel mai important, iar ce vreau eu sau să îmi las ceva timp pentru mine, sincer nu prea încap în cele 24 de ore. Dar în timp am înțeles că rolul de mamă nu se rezumă total copiilor, deoarce am ajuns în perioada în care fetițele mele mă motivează și îmi cer să fiu o mamă iubitoare, dar și una de succes. O mamă cu care ele ar putea să se mândrească, așa cum procedez și eu cu fiecare din ele. Drept urmare, dacă vrem un viitor frumos pentru copiii noștri, ar trebui să le fim un exemplu elocvent, un exemplu demn de urmat.

17392223_710808649087409_781541870_n

 

Ministrul Apărării, despre drona rusească care a speriat Chișinăul după ce a căzut lângă Port Mall

Republica Moldova. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spulberă misterul în cazul dronei rusești depistată în Chișinău. Oficialul menționează că modelul găsit în capitală este similar celor care au căzut pe teritoriul Republicii Moldova în ultimele săptămâni, scrie evz.ro.

Nosatîi: Toate dronele sunt de același model

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spune că toate dronele depistate în Republica Moldova sunt de același model. Primele aparate de zbor au rătăcit ținta în timpul raidului rusesc masiv, care a avut loc pe 10 noiembrie în Ucraina.

În ceea ce privește drona depistată lângă un mall din capitală, oficialul a explicat că „dronele de modelul respectiv pot parcurge în jur de 1300 km”. Respectiv, nu există impedimente tehnice ca acestea să traverseze teritoriul Ucrainei pentru a ajunge în Republica Moldova.

Fără a da prea multe detalii, Nosatîi a anunțat că autoritățile planifică procurarea a două sisteme de detectare și distrugere a dronelor.

„Examinăm posibilitatea achiziţionării de noi sisteme care să ne permită să identificăm dronele şi să avertizăm în timp util populaţia. Când va fi posibil, voi da mai multe informaţii, dar fără multe detalii, întrucât inamicul le poate folosi împotriva noastră”, a spus ministrul.

Pentru a-şi proteja spaţiul aerian și teritoriul, Republica Moldova are nevoie de trei radare autopropulsate, dar și trei radare capabile să detecteze ţinte balistice, a completat Nosatîi.

Premierul Recean calmează spiritele

Premierul Dorin Recean a comentat subiectul pentru TV8. Oficialul a subliniat că dronele rusești nu sunt periculoase pentru că ar putea exploda. Acestea sunt periculoase pentru că ar putea cădea peste locuințe sau oameni.

„Dronele rusești care cad sunt de tipul celor care însoțesc dronele cu explozibil, cum ar fi dronele Shahed. Menirea lor este să fie acolo și să inducă în eroare mijloacele de apărare antiaeriană”, a menționat premierul,

Recean susține că populația nu trebuie să intre în panică, dar să-și păstreze vigilența.

„Republica Moldova a început să-și crească capacitatea de apărare. Noi am început să ne dezvoltăm sistemul de apărare împotriva celor mai periculoase mijloace aeriene: rachetele balistice, rachetele de croazieră, avioanele, alte tipuri de bombe și muniții care au o masă de explozibil mult mai mare”, a conchis Recean.

80 de copii din 22 de familii din programele CCF Moldova vor primi lemne de foc pentru perioada rece a anului

CCF Moldova în parteneriat cu EBA – Asociația Businessului European lansează campania ”Dăruiește căldură”, ce are drept scop sprijinirea a 80 de copii din 22 de familii.

Campania este lansată în cadrul Săptămânii Naționale a Bunătății, desfășurată pentru al patrulea an consecutiv de Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, din care fac parte peste 50 de ONG-uri, printre care și CCF Moldova. 

Mesajul organizației noastre – Copil, Comunitate, Familie duce în prim-plan o idee esențială: binele, bunătatea și implicarea socială nu sunt doar alegeri frumoase, ci acțiuni necesare pentru viitorul nostru comun. 

„Săptămâna aceasta, ne dorim să aducem mai aproape de fiecare cetățean conștientizarea importanței responsabilității sociale. Este momentul să reflectăm asupra angajamentului nostru față de mediu, față de comunitate și față de oamenii din jurul nostru. Responsabilitatea socială nu este doar o opțiune, ci o datorie a fiecăruia dintre noi, pentru că de ea depinde o societate mai echitabilă și mai unită”, a menționat Tatiana Codreanu, director fundraising CCF Moldova.

Campania “Dăruiește Căldură” este demarată în parteneriat cu Asociația Businessului European. Această campanie își propune să ofere sprijin concret pentru cei care au cea mai mare nevoie în această iarnă. Vom ajuta 80 de copii din familiile cu posibilități reduse, oferindu-le lemne pentru a trece mai ușor prin frigul de afară. Împreună, putem strânge resursele necesare pentru a aduce căldură nu doar în casele celor care au nevoie, ci și în sufletele lor, oferindu-le un Crăciun mai bun și mai sigur! Apelul nostru este adresat tuturor agenților economici, precum și persoanelor fizice.

Haideți în această săptămână să răspândim spiritul filantropiei în întreaga țara, pentru că: Bunătatea începe cu tine!

Teodor Cârnaț nu mai e avocat! Și-a suspendat oficial licența

Teodor Cârnaț s-a reprofilat oficial, de la avocat la businessman. În cadrul unui interviu recent a declarat că s-a dezis de licența de avocat, a ieșit în concediu de îngrijire a copilului și în paralel dezvoltă o afacere bănoasă. Nu asta însă e motivul pentru care a renunțat la avocatură, scrie cancan.md.

După ce am fost membrul Consiliului Superior al Magistraturii, am considerat că eu ca și avocat, dacă mă voi duce în instanța de judecată ar putea exista un subiectivism din partea judecătorilor, pentru că i-am numit în funcție pe vreo 170 de judecători când eram membru CSM. Am luat linia asta de business, dezvolt o afacere, construiesc și dau în chirie garsoniere. Am vreo 5 blocuri, condițiile nu sunt de VIP, chiar și așa Cârnaț spune că afacerea e foarte profitabilă și nu duce lipsă de chiriași. În mare parte sunt cetățeni străini sau persoane care caută locuință cu minim condiții, la un preț mic.

Întrebat dacă a ridicat și el peste noapte prețurile la chirie, ex-avocatul Cârnaț zice că le menține pe cele vechi, dar nu a dat vreo cifră.

Decis! Ea va fi noua prezentatoare de la „Dom 2”
Articolul anterior
Aura Revenco: Suntem nişte părinți mai nonconformişti!
Articolul următor