Stela Popa: „Nu mi-am dorit să fiu vedetă”

Stela Popa, prezentatoarea Stirilor TVR 2 de la Bucuresti, apare în ultimul număr al revistei Femeia. Una dintre cele mai vechi reviste de pe piața românească. Frumoasa basarabeancă a acordat și de această dată un interviu de suflet și a pozat frumos. Jurnalista mărturisește că „un om „școlit” de viață e cel care învață cu adevărat ce este sacrificiul, să strângi din dinți, să te ridici și să mergi mai departe”.

separator

Cât despre parcursul carierei sale, Stela Popa spune că nu și-a dorit să fie vedetă și nu pentru asta a ales să facă ceea ce îi place. „Odată cu trecerea timpului, am înțeles și am conștientizat rolul pe care mi l-am asumat. Televiziunea înseamnă public, un public care te evaluează și, în același timp, te încarcă cu energie. Cine afirmă că s-a săturat de celebritate, să se gândească la momentele când s-a expus pentru prima dată în fața publicului, la cum vedea atunci lumea și de unde a pornit, de ce a vrut s-o facă. Atât la Chișinău, cât și la București am avut noroc de oameni extraordinari. Oameni fără de care nu știu dacă aș fi reușit”, precizează vedeta.

 

Întrebată cât de importantă este familia în dezvoltarea sa în carieră, Stela Popa mărturisește: „E greu, e chiar foarte greu să fii mamă, soție și prezentatoare TV. Pe sticlă trebuie să fii impecabilă. Să uiți de tot și toate când zici „Bună seara!”. Să ajungi la inima telespectatorului, iar el să nu-ți știe necazurile. Și aici intervine rolul familiei. În această meserie contează enorm cu cine faci casă. Omul de lângă tine trebuie să te înțeleagă, să te respecte și să te susțină. Au trecut timpurile când femeile erau ținute de bărbați doar la cratițe. Prefer să-mi câștig singură banul meu și să fiu pe propriile picioare”.

La întrebarea ce înseamnă pentru ea acasă, prezentatoare TVR spune că acasă e acolo unde îi este familia. „Acasă e și de o parte și de alta a Prutului. Acasă e unde am oameni frumoși și dragi alături. Acasă acesta atât de mult înseamnă. Și nu neapărat fizic. Acasă e unde e liniște și pace, unde suntem toți sănătoși și împliniți. O parte din acest acasă a rămas, din păcate, în trecut și nu va mai reveni vreodată. Am realizat că viața nu e pe rețelele sociale”

Despre proiectele de viitor, spune că proiectul ei major în acest moment este fiul său Dan Andrei și dacă Dumnezeu va binevoi să îi mai dea un „proiect” de acest fel, se va simți mai mult decât împlinită. „Mă strădui ca ceea ce las în urma mea să spună despre mine mai mult decât toate cuvintele din lume”, a conchis prima prezentatoare basarabeancă de știri din România.

„Chipul uman de pe Marte”. NASA a publicat o fotografie spectaculoasă de pe Planeta Roșie

NASA a publicat o imagine inedită de pe Marte, suprinsă de roverul Mars Perseverance. În fotografie se poate observa o rocă, care seamănă cu un chip uman, transmite Digi24.ro

În imaginea publicată de NASA este surprins un peisaj marțian, însă un detaliu i-ar putea fascina pe oameni, o rocă care seamănă cu un chip uman.

„Un alt exemplu de pareidolie. Perseverance ne-a trimis această imagine capturată în Neretva Vallis”, au spus cei de la NASA.

Potrivit oamenilor de știință, este vorba despre pareidolie, un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o interpretare greșită și constă în perceperea unor stimuli externi (imagini sau sunete) ca fiind semnificativi și interpretați precum obiecte familiare, cunoscute.

Cu alte cuvinte oamenii au tendința de a observa fețe când văd anumite peisaje sau chiar obiecte. De-a lungul timpului, NASA a mai făcut publice astfel de imagini, care s-au viralizat pe internet și au stârnit controverse în rândul pasionaților de astronomie.

Satul basarabean, prezentat într-o expoziție la București

Expoziția de pictură cu genericul „Culorile „dezghețului”. Satul basarabean în pictura anilor 1960” va fi vernisată joi, 18 aprilie 2024, la Muzeul Național al Țăranului Român din București. 

Astfel, vizitatorii vor putea admira creațiile a 14 maeștri din Basarabia, nume sonore care s-au remarcat prin contribuția la înnoirea limbajului plastic al momentului.

Este vorba despre artiștii Mihail Grecu, Valentina Rusu Ciobanu, Ada Zevin, Glebus Sainciuc, Igor Vieru, Gheorghe Jancov, Eleonora Romanescu, Olga Orlova, Elena Bontea, Sergiu Cuciuc, Sergiu Galben, Ludmila Țonceva, Vasile Toma, Victor Tretiacenco.

„Expoziția cuprinde lucrări mai puțin cunoscute, provenite din colecțiile de familie ale artiștilor, din colecții private, completate cu lucrări din patrimoniul Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova și a Muzeului Național de Istorie a Moldovei și prezintă creații plastice cu tematică rurală, prin care maeștrii basarabeni demonstrează o profundă înțelegere a spiritului artei populare”, a informat Ambasada Republicii Moldova la București.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru cultură și arte „Arbor” și Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova la București.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Noua Galerie a Muzeul Național al Țăranului Român din București, până în 19 mai 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00

sursa

Încă trei companii aeriene vor opera zboruri din Chișinău

Trei companii aeriene vor lansa în această primăvară, în premieră, zboruri din Chișinău. 

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Aeroportului din Chișinău, compania Air Anka va opera curse din 30 aprilie, de șapte ori pe săptămână, spre orașul Antalya din Turcia.

De asemenea, compania Mavi Gök Airlines va lansa zboruri din 4 mai, de șase ori pe săptămână spre aceeași destinație din Turcia.

Cea dea treia companiei aeriană, Sky Vision, efectuează curse din 6 aprilie, de două ori pe săptămână pe direcția Hurghada și din 1 aprilie, de șase ori pe săptămână pe direcția Sharm el Sheikh din Egipt.

Menționăm că, în ultima perioadă, mai multe companii aeriene au anunțat că vor efectua zboruri de pe Aeroportul din Chișinău. Printre acestea se numără Wizz Air, Lufthansa și IsrAir.

Inginer chimist român: cancerul este produs de un parazit!
Articolul anterior
Cea mai mare floare din lume, cu miros de cadavru, a înflorit în campusul unei universităţi californiene
Articolul următor