Un moldovean a decorat cu flori pianul interpretei Lady Gaga!

Dmitrii Țurcan este un tânăr născut la Chișinău, care a îndrăgit florile din fașă datorită părinților, care erau grădinari. Acesta a  început să practice floristica de la vârsta de 15 ani și a ajuns unul dintre cei mai renumiți florari din lume.

separator

Dmitrii a împodobit cu flori pianul artistei Lady Gaga, și a creat, împreună cu floriștii pe care i-a instruit de la zero, buchetele pentru cei 250 de premiați ai Jocurilor Europene de la Baku.

A fost invitat să ornamentez pianul cu mai puțin de două zile înainte de marele eveniment. Condițiile puse erau o provocare: “florile trebuiau să reziste un timp îndelungat sub razele directe ale soarelui, nu era posibil să se folosească apă pentru că trebuia evitat la maximum riscul de a cădea vreo picătură în interiorul instrumentului muzical” .

Citește mai multe detalii din viața lui Dmitrii Țurcan pe bani.md.

Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, condusă de maestrul Petre Neamțu, a sărbătorit aniversarea a 55 de ani de la fondare

Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, condusă de maestrul Petre Neamțu, a sărbătorit aniversarea a 55 de ani de la fondare.

Cu această ocazie, în data de 2 martie, la Palatul Republicii, a avut loc un concert festiv cu participarea soliștilor orchestrei, a celor care au activat cândva în acest faimos colectiv și desigur invitații speciali din România – Alina Mavrodin Vasiliu și Pugna Alexandru.

În numele Primarului General, Ion Ceban, cu un mesaj de felicitare a venit viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, care a urat orchestrei mulți ani rodnici și inspirați în continuare, public devotat care să aprecieze talentul soliștilor și instrumentiștilor, dar și multă sănătate pentru a crea în continuare.

În semn de înaltă apreciere, viceprimarul municipiului a înmânat orchestrei o diplomă de gratitudine din partea Primăriei Chișinău, pentru anii rodnici de activitate și promovarea tradițiilor neamului nostru, transmite www.alerta.md.


Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, a fost fondat în anul 1968 cu scopul de a păstra şi a propaga folclorul moldovenesc – tezaurul culturii naţionale.
Pe parcursul deceniilor această orchestră şi-a ocupat locul bine meritat în şirul colectivelor de frunte ale Republicii Moldova, realizând un număr impunător de înregistrări audio şi video, care au îmbogăţit considerabil fondurile radioului şi ale televiziunii moldoveneşti.

Orchestra „Folclor” se deosebeşte printr-un colorit special, prin stilul inedit, autentic al interpretării instrumentale. Este remarcabil faptul că orchestra „Folclor” contribuie la susţinerea şi promovarea tinerilor talentaţi. Mulţi solişti – vocali și instrumentişti, care şi-au început cariera artistică cu acest colectiv, au devenit ulterior laureaţi ai prestigioaselor concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale.

Orchestra de Muzică Populară „Folclor” este formată din muzicieni profesionişti care, prin măiestria lor, au cucerit publicul din Moldova şi de peste hotarele ei, evoluând în România, Ucraina, Rusia, Belarus, Austria, Germania, India, Nepal, SUA etc. Prin urmare, este semnificativ faptul că majoritatea artiştilor colectivului au fost dinstinşi cu înalte titluri onorifice.

Moldoveanul Andrei Cobeț a câștigat Supercupa Belarusului

Internaționalul moldovean, Andrei Cobeț, a devenit ieri, 2 martie, câștigător al Supercupei Belarusului. Echipa la care s-a transferat recent, Torpedo BelAZ Jodino a învins la lovituri de departajare campioana Dinamo Minsk cu 4-3 și și-a adjudecat în premieră trofeul, informează Federația Moldovenească de Fotbal.

Potrivit FMF, scorul a rămas alb, 0-0, până la finalul celor 120 de minute de joc. Atacantul nostru a intrat pe teren în minutul 64, dar nu s-a aflat printre executanții loviturilor de departajare.

Andrei Cobeț a semnat cu formația Torpedo BelAZ Jodino pe 13 ianuarie 2024. Formația din Jodino s-a clasat pe locul 3 în campionatul din Belarus în sezonul încheiat la sfârșitul anului 2023. Atacantul nostru s-a transferat de la o altă formație belarusă, Slavia Mozîr pentru care a evoluat în ultimii 2 ani. Cobeț a făcut parte din lotul Moldovei la ultimele 2 meciuri din preliminariile pentru EURO 2024, însă nu a jucat niciun minut. Andrei Cobeț are 27 de ani și 2 meciuri pentru Naționala Moldovei. 

Bloggerița Katy Black, mamă a patru băieți, împlinește astăzi 25 de ani: „Am primit de la viață mai multe decât am cerut”

Bloggerița Katy Black este astăzi sărbătorită, mama a patru băieți împlinește 25 de ani. De ziua ei, bloggerița este activă pe pagina sa de Instagram, unde împărtășește cu urmăritorii săi cele mai frumoase momente din această zi.

Katy a publicat un video în care apare cu tortul de sărbătoare pe care se află lumânări care schimbă cifra ,,24” în ,,25”.

„Astăzi este despre mine + un an. Am primit de la viață mai multe decât am cerut, ce poate fi mai frumos și mai împlinit decât o viață așa cum nu ți-ai fi imaginat”, a scris Katy Black.

Katy Black se poate considera o norocoasă, deoarece a primit numeroase cadouri de la prieteni, inclusiv toată atenția și afecțiunea din partea acestora.

Bloggerița a publicat o poză rară cu tatăl ei, alături de care a scris: ,,Un mare mulțumesc că mi-ai arătat toată viața ce înseamnă bărbat adevărat și iubitor”.

În luna ianuarie 2024, Katy Black și soțul său Cristian Cebotari au devenit părinți pentru a 4-a oară.

Katy și Cristian Cebotari educă împreună patru copii: Eugen, Simon, Luca și Matei.

Un elev român a inventat un program de detectare a cancerului. Nu mai e nevoie de biopsie!
Articolul anterior
Învață de la o bloggeriță cum să porți rochia-cămașă!
Articolul următor