Unic! Fă cunoștință cu prima echipă feminină care a cucerit Everestul

Deja este lucru cunoscut că anual o organizație din Moscova numită „Clubul 7 vârfuri” adună doritorii de senzații tari. În pofida riscurilor, frigului și a unui preț simțitor, în anul 2016 s-a strâns un număr record de femei doritoare de a participa în această expediție.

separator

ev-5

Astfel au fost selectate 10 fete, fiind și prima echipă formată exclusiv din femei. Iar în vârf au ajuns doar cinci participante.

„De la început m-am speriat când am fost propusă ca lider al grupului. Cu femeile este complicat de lucrat în special cu cele care s-au decis la așa un pas important. În viața obișnuită majoritatea din ele sunt foarte hotărâte, au poziții clare, conduc cu oamenii și sunt lidere, respectiv nu întotdeauna merg la compromis, însă în munți asta este foarte periculos”, spune alpinista Lyudmila Korobeshko liderul grupului.
ev-3ev-4

Organizarea unei astfel de expediții costă în jur de 55.000 $, cu excepția zborurilor și a echipamentelor personale. Contra plată fiecare participant primește șase butelii de oxigen, suport profesional la partea de sus și convingerea că tabăra de asalt pe drumul spre Everest nu va fi ultimul său loc de reședință.

ev-2

Supa pentru detoxifiere, o nouă metoda anti-toxine
Articolul anterior
4 cele mai inteligente femei în funcție de zodie!
Articolul următor
Alte articole interesante