+18 O prezentatoare tv a apărut goală pe internet! Ăsta da curaj

O prezentatoare tv din Rusia a simțit că în curând hackerii care “fură” poze din telefoanele vedetelor de la Hollywood, vor căuta imagini indecente și în mobilul ei. Sau, cum presupun și jurnaliștii, fotografiile sunt o invenție de-a Kseniei Borodina pentru a-și face PR.

separator

Doar că spre deosebire de vedetele de peste ocean, Ksenia nu și-a blurat cele mai intime părți ale corpului. Astfel, sânii ei pot fi admirați în toată splendoarea.

1412766662 1404298430
1404298436

Primul stat american care dă guvernul SUA în judecată din cauza tarifelor „ilegale ale președintelui Trump”

Statul american California urmează să acționeze guvernul SUA în instanță, miercuri, contestând autoritatea președintelui Donald Trump de a folosi puterile de urgență ca să introducă tarife vamale împotriva Mexicului, Chinei și Canadei, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții guvernatorului democrat Gavin Newsom, potrivit Bloomberg.

Gavin Newsom

Procesul intentat de Newsom, anunțat miercuri dimineață alături de procurorul general al Californiei, este prima contestație formulată de un stat american împotriva tarifelor lui Trump, o măsură-semnătură pentru politica-externă a actualului președinte, notează și Politico.

California, a cincea economie ca mărime din lume, riscă să piardă miliarde de dolari din cauza taxelor vamale, în condițiile în care industriile majore ale statului, de la Silicon Valley și până la agricultură, depind într-o mare măsură de comerțul global.

„Tarifele vamale ilegale ale președintelui Trump provoacă haos asupra familiilor, afacerilor și economiei noastre din California – crescând prețurile și amenințând locurile de muncă”, a declarat guvernatorul Gavin Newsom.

„Apărăm familiile americane care nu își permit să lase haosul să continue”, a adăugat oficialul democrat.

Procesul lui Newsom este, totodată, cel mai direct atac juridic care vizează agenda lui Trump după revenirea republicanului la Casa Albă.

Acțiunea a reaprins instant disputat dintre California și președinte și consolidează poziția statului în vârful rezistenței.

Contestația se remarcă, de asemenea, drept o acțiune unilaterală, ceea ce reliefează importanța specifică a problemei pentru California. Procurorul general al statului, generalul Rob Bonta, colaborase îndeaproape cu alte state conduse de democrați în procese referitoare la politicile lui Trump în materie de imigrație și de reducere a cheltuielilor federale.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kush Desai, l-a acuzat pe Gavin Newsom, miercuri, într-o declarație pentru Politico, că în loc să se concentreze pe problemele Californiei „își petrece timpul încercând să blocheze eforturile istorice ale președintelui Trump de a aborda în sfârșit urgența națională reprezentată de deficitele persistente ale comerțului cu bunuri ale țării noastre”.

Procesul intentat de California vizează IEEPA

Argumentul lui Newsom și Bota se referă la International Economic Emergency Powers Act (IEEPA), legea pe care o folosește Trump ca să introducă tarife fără aprobarea Congresului SUA. Cei doi democrați susțin că președintele republican nu are autoritatea de a implementa astfel de taxe în temeiul legii respective, o poziție exprimată și de un grup de companii americane într-un proces intentat luni.

Donald Trump este primul președinte american care impune tarife prin acest normativ, care îi permite președintelui să reglementeze tranzacții financiare și active străine când există circumstanțe de urgență. El și-a apărat metoda susținând că deficitele comerciale pe care le are SUA cu alte țări reprezintă o „urgență națională”.

„Întreaga administrație Trump își menține angajamentul de a aborda această urgență națională care decimează industriile americane și îi lasă în urmă pe lucrătorii noștri, cu fiecare instrument pe care îl avem la dispoziție, de la tarife vamale la negocieri”, a mai spus Kush Desai după anunțul guvernatorului californian.

Procurorul general al Californiei spune despre consecințele economice pe scară largă pe care le cauzează abordarea lui Trump că reprezintă „amenințări aproape zilnice”, care depășesc limitele pe care le prevede legea pentru puterile prezidențiale.

„Implementarea haotică și aleatorie a tarifelor vamale de către președinte nu este numai profund îngrijorătoare, ci este și ilegală”, a declarat Bonta.

În urmă cu o săptămână, președintele american Donald Trump a dispus o pauză de 90 de zile în aplicarea tarifelor vamale „reciproce” pe care le anunțase pentru importurile din zeci de țări, dar pauza nu este valabilă și pentru China. În plus, va fi menținut un tarif universal de 10% pentru toți parteneri

O geantă Hermès de 38.000 de dolari are un cost de producție de doar 1.400 de dolari. Chinezii au inundat tiktok-ul cu ”valoarea reală” a produselor de lux

China își extinde conflictul comercial cu Occidentul și pe rețelele sociale, folosind platforma TikTok pentru a lansa o campanie psihologică, în special asupra tinerilor din Vest. În ultima perioadă, TikTok a fost inundat cu videoclipuri în care utilizatori chinezi critică branduri cunoscute, evidențiind cât de ieftin sunt fabricate produsele acestora sau acuzându-le că își ascund adevărata origine a producției, relatează Blick.ch și Heute.at, transmite libertatea.ro. Dar oare chiar spun adevărul?

Mărci de lux „Made în France” sau „Made în Italy” sunt produse în China

În clipurile devenite virale încă din weekendul trecut – și discutate intens pe Reddit – se susține, printre altele, că mărci de lux precum Louis Vuitton își fabrică produsele ieftin în China, deși etichetele indică „Made in Italy” sau „Made in France”.

Frank Müller, lector la Universitatea St. Gallen și expert în industria de lux, confirmă că acuzațiile nu sunt complet nefondate. Deși nu comentează cazuri concrete, el afirmă că este bine cunoscut în industrie faptul că multe branduri de lux externalizează o mare parte din producție, fără a fi complet transparente în fața clienților.

El avertizează însă că dezvăluirea acestor practici poate dăuna ambelor părți: „Producătorii chinezi au câștigat bine în calitate de furnizori. Această transparență forțată riscă să rupă relații de lungă durată”.

Colanți de 100 de dolari costă de 20 de ori mai puțin în China

Un exemplu devenit viral este un clip în care un influencer chinez susține că o pereche de colanți Lululemon vândută cu 100 de dolari în Vest costă doar 5-6 dolari în China, fiind fabricată în aceeași linie de producție, dar fără logo-ul oficial.

Clipul a strâns 1,4 milioane de aprecieri. Informațiile nu pot fi verificate independent, însă Lululemon a declarat pentru Bloomberg că doar 3% dintre produsele lor finite provin din China – fără a detalia ce parte a procesului are loc acolo.

Un alt videoclip viral susține că o geantă Birkin de la Hermès are costuri de producție sub 1.400 de dolari, în timp ce prețul de vânzare ajunge la 38.000 de dolari. Influencerul chinez afirmă că dacă geanta ar fi produsă complet în China, costul s-ar reduce la 1.000 de dolari.

Diferențele de preț sunt uriașe

Müller contestă această estimare, dar recunoaște că marjele din industria de lux sunt uriașe: „Cu siguranță un Birkin nu costă 30.000 de dolari să fie produs”.

Chiar dacă aceste dezvăluiri par să submineze brandurile de lux, Müller nu crede că vor schimba comportamentul de consum.

„Cumpărarea unui brand de lux este o afirmație despre stilul de viață și valori personale – nu doar despre produsul în sine. Prin urmare, publicul țintă nu va renunța ușor la aceste mărci în favoarea unor produse ieftine chinezești.”

Mai mulți producători chinezi susțin că fabrică produse pentru branduri de lux la prețuri foarte mici, pe care apoi le expediază în Europa sub formă de „blankuri” – produse semifinite fără branding – urmând ca doar câțiva pași, precum aplicarea siglei, să fie realizați în Europa. Acest lucru le permite brandurilor să aplice eticheta „Made in Italy” sau „Made in France”.

Contul TikTok „sen.bags”, devenit viral, prezintă astfel de videoclipuri în care proprietarul unei fabrici explică în detaliu procesul.

În același timp, tarifele impuse de președintele american Donald Trump pentru importurile din China – de până la 145% – au crescut semnificativ costurile pentru companiile americane.

Multe dintre ele caută alternative, mutând producția în alte țări pentru a evita taxele vamale. De exemplu, Louis Vuitton a deschis recent o fabrică în Texas, în încercarea de a reduce dependența de China care minimalizează temerile legate de tarifele lui Donald Trump.




Cel mai înalt pod din lume a fost finalizat înainte de termen. Va fi traversat de camioane și mașini la o înălțime demnă de un zgârie-nori

Cel mai înalt pod din lume urmează să fie deschis în iunie, va avea o înălțime demnă de un zgârie-nori și este cea mai recentă realizare inginerească a acestei țări axate pe infrastructură, transmite CNN.

Podul din China are aproape 3.000 de metri și a fost construit în 3 ani

Podul Marelui Canion Huajiang din China se apropie de finalul lucrărilor de construcție în Guizhou, sud-vestul țării. Podul suspendat chinezesc va avea o înălțime de 625 de metri deasupra nivelului râului, fiind cu 289 de metri mai înalt decât actualul deținător al recordului, viaductul Millau din Franța.

Provincia Guizhou este o zonă muntoasă din China, cu un relief complex. Podul traversează spectaculosul Mare Canion Huajiang, cunoscut și sub numele de „crăpătura Pământului”.

China desfășoară un amplu program național de modernizare a infrastructurii, în special în regiunile muntoase mai puțin dezvoltate, precum Guizhou, care se află la 1.300 de kilometri vest de orașul Shenzhen.

Așadar, podul nu este doar o realizare menită să doboare un record, odată dat în folosință, va deveni mai ușor ca oricând pentru autoturisme și camioane să traverseze zona.

Potrivit presei de stat, timpul de traversare a Marelui Canion Huajiang se va reduce de la două ore la doar un minut.

Noua construcție este un pod suspendat cu grinzi din oțel, având o lungime totală de 2.890 de metri.

Construcția a început oficial pe 18 ianuarie 2022 și este programată să fie finalizată pe 30 iunie 2025, potrivit presei locale de stat din Guizhou. Împreună, grinzile podului cântăresc aproximativ 22.000 de tone, echivalentul a trei Turnuri Eiffel.

„În prezent, progresul general al construcției podului a ajuns la 95%, iar deschiderea circulației este planificată pentru a doua jumătate a anului 2025. Atunci, acest proiect de anvergură care traversează ‘crăpătura Pământului va fi primul din lume de acest fel în ambele direcții. Va deveni un nou proiect emblematic ce va demonstra forța Chinei în domeniul infrastructurii”, a declarat Zhang Shenglin, inginer-șef al Guizhou Highway Group, pentru ziarul de stat China Daily.

În prezent, aproape jumătate dintre cele mai înalte 100 de poduri din lume se află în Guizhou.

Ce trebuie să știi despre podul Canionului Huajiang

Podul Canionului Huajiang va deveni cel mai înalt pod din lume, detronând deținătorul anterior al titlului, Podul Duge, care se află la 565 de metri deasupra solului și este, de asemenea, tot în China.

În ciuda dificultăților asociate construcției la altitudini mari, structura a fost realizată mult înainte de termenul stabilit și a costat aproximativ 283 de milioane de dolari, potrivit publicației Newsweek.

Construcția Podului Canionului Huajiang a început în 2022, în regiunea Guizhou din sud-vestul Chinei. Podul trece peste râul Beipan, aflat la fundul canionului, și reduce timpul de traversare a acestuia de la peste o oră la doar trei minute.

Mamdouh El-Badry, profesor de inginerie civilă la Universitatea din Calgary, a declarat că, în ciuda complexității construirii la o asemenea altitudine, podul a fost finalizat mult mai rapid decât ar fi fost cazul pentru un proiect de această amploare în Occident.

„În alte părți ale lumii, un proiect de această dimensiune ar dura, în mod obișnuit, între cinci și zece ani de la începerea lucrărilor până la finalizare, în funcție de factorii de mediu, politici și logistici. Pentru comparație, viaductul Millau din Franța, unul dintre cele mai înalte din lume, a fost construit în aproximativ trei ani, după mai bine de un deceniu de planificare și obținere a aprobărilor”, a spus El-Badry.

China, în topul celor mai mari poduri din lume

China domină lista celor mai mari poduri din lume și le-a construit pe multe dintre ele mai repede decât țările occidentale.

China are șase dintre cele mai înalte poduri din lume, opt dintre primele zece cele mai înalte și 43 dintre primele 50. În contrast, doar trei poduri din Statele Unite au intrat în topul celor 50 cele mai înalte. Această infrastructură este, de asemenea, răspândită în întreaga țară, nu doar concentrată în jurul marilor orașe.

Acest lucru se datorează parțial geografiei Chinei. Regiunile vestice și sud-vestice ale țării sunt foarte muntoase, iar traversarea unor zone precum Guizhou nu este posibilă cu drumuri tradiționale, ceea ce face necesară construirea unor structuri precum Podul Canionului Huajiang.

Cu toate acestea, El-Badry a spus că abordarea unică a Chinei în ceea ce privește proiectele de construcție de mari dimensiuni a accelerat și mai mult construirea acestora, deoarece se acordă mai puțină atenție unor probleme precum evaluările de mediu și opoziția locală.

„În ultimii 20 de ani, China a adoptat o abordare de sus în jos în ceea ce privește infrastructura, acordând prioritate proiectelor de mari dimensiuni pentru a stimula dezvoltarea economică și conectivitatea regională. Aceasta include investiții masive, mai puține obstacole și procese de aprobare simplificate comparativ cu multe țări occidentale, care se confruntă adesea cu evaluări de mediu îndelungate, incertitudini financiare și opoziție locală, care pot întârzia sau chiar bloca eforturile majore de infrastructură”, a spus El-Badry.

Podul Canionului Huajiang va fi deschis pentru vehicule în iunie Podul Canionului Huajiang este programat să fie deschis pentru utilizarea vehiculelor în iunie 2025.

„Finalizarea Podului Marelui Canion Huajiang va întări legăturile economice dintre Guiyang, Anshun și Qianxinan, promovând integrarea economică regională”, spune Chen Jianlei, vice-director al Departamentului de Transporturi din Guizhou.

Autoritățile chineze speră că acesta va face regiunea Guizhou, care este una dintre cele mai montane din țară, mai accesibilă.

„Acest superproiect ce traversează crăpătura Pământului va demonstra capabilitățile inginerești ale Chinei și va sprijini obiectivul Guizhou de a deveni o destinație turistică de clasă mondială”, a precizat Zhang Shenglin, membru al Congresului Național al Poporului.

Natalia Barbu: ”V-aș sfătui să nu alergați după milionari. Puteți fi fericite și cu un leu în buzunar”
Articolul anterior
Soția lui Isidor Glib e gata să nască! Dar sarcina nu i-a afectat silueta
Articolul următor
Close menu