Ana Seminovici a fost scoasă dintr-un restaurant beată criță!

Interpreta a fost surprinsă atât de beată, încât nu putea ajunge de una singură până la taxi. Chiar dacă spune că vrea să înceapă o viață nouă, Anna Seminovici nu poate renunța la alcool, fiind văzută tot mai des cu paharul și țigara în mână.

separator

Blondina, în vârstă de 36 de ani, își găsește alinarea doar în alcool. La ultima sa apariție, Seminovici arăta neîngrijită, cu kilograme în plus și mult mai în vârstă.

1470642656a76363a6dbc3098fefb95eeaca4e6e8c__980xgrt

Războiul tarifar amenință economia globală: Scădere masivă pe bursele din Asia

În această dimineață, piețele asiatice au fost lovite de o undă de șoc economic major în contextul în care noile tarife impuse de președintele american Donald Trump încep să producă efecte la nivel global, scrie tvrmoldova.md.

Bursa de la Tokyo a deschis cu o cădere bruscă – indicele Nikkei a scăzut cu peste 8%, atingând cel mai scăzut nivel din ultimele opt luni. Indicele mai larg Topix a pierdut și el peste 7,5% din valoare, declanșând îngrijorări serioase privind stabilitatea economică a regiunii.

Șocul economic s-a extins rapid și în alte piețe importante ale Asiei: în Coreea de Sud, Kospi a scăzut cu aproape 5%, iar tranzacționarea a fost suspendată temporar pentru a evita panicarea investitorilor. În Taiwan, indicele Taiex a căzut cu aproape 10%, iar bursele din Australia și Noua Zeelandă au înregistrat și ele pierderi de peste 6%, respectiv 3,5%.

Aceste scăderi masive vin pe fondul unei escaladări rapide a războiului tarifar global lansat de Trump, care a impus recent un tarif general de 24% asupra importurilor din Japonia – una dintre cele mai loiale țări aliate ale SUA. 

Tariful urmează să intre în vigoare în această săptămână, iar autoritățile japoneze recunosc că efectele se vor resimți dureros, în special în industria auto și de tehnologie. Premierul japonez Shigeru Ishiba a declarat că guvernul va lua toate măsurile posibile pentru a proteja economia și locurile de muncă.

La nivel global, reacția investitorilor a fost una negativă și puternică. Săptămâna trecută, bursele americane au pierdut peste 5,4 trilioane de dolari în valoare de piață în doar două zile – cea mai mare scădere din ultimii cinci ani. Duminică seară, contractele futures pe acțiunile americane indicau o continuare a declinului.

Tensiunile au crescut și mai mult după ce China a anunțat vineri un tarif de represalii de 34% asupra tuturor mărfurilor americane, semnalând o escaladare serioasă a războiului comercial. Analiștii economici avertizează că o astfel de spirală tarifară între marile economii ale lumii ar putea duce nu doar la o recesiune globală, ci și la dezechilibre comerciale pe termen lung. În concluzie, piețele globale trec printr-un moment de cotitură.

Miza nu este doar economică, ci și geopolitică – pentru că fiecare decizie de tarif riscă să reaprindă vechi tensiuni și să destabilizeze un sistem comercial internațional deja fragil. Cum vor răspunde SUA, China și aliații lor în următoarele zile vă decide dacă ne îndreptăm spre o corecție temporară sau o criză economică de proporții.

Donald Trump a spus clar ce îl va face să renegocieze tarifele: „Nu discutăm până nu ne plătesc foarte mulți bani, anual”

Președintele american Donald Trump a declarat că guvernele străine vor trebui să plătească „foarte mulți bani” pentru a ridica tarifele pe care el le-a caracterizat drept „medicament”, determinând și mai mult măcel pe piețele financiare mondiale, relatează Reuters, citat de libertatea.ro

Acțiunile asiatice, pierderi masive

Acțiunile asiatice au înregistrat pierderi abrupte în primele ședințe de tranzacționare de luni, iar contractele futures de pe piața bursieră americană au deschis în scădere puternică.

Investitorii și-au exprimat îngrijorările că tarifele impuse de Trump ar putea duce la creșterea prețurilor, scăderea cererii, scăderea încrederii și, eventual, la o recesiune globală.

Adresându-se reporterilor de la bordul Air Force One, Trump a indicat că nu este îngrijorat de pierderile care au șters deja miliarde de dolari de pe piețele de acțiuni din întreaga lume.

„Nu vreau ca lucrurile să meargă rău. Dar, uneori, trebuie să iei medicamente ca să repari ceva”, a declarat Trump.

„Sunt disperați

Președintele american a spus că a discutat, în weekend, cu lideri din Europa și Asia care au încercat să-l convingă să reducă tarifele, programate să intre în vigoare în această săptămână.

„Am vorbit cu mulți lideri – europeni, asiatici, din toată lumea. Sunt disperați să încheie un acord. Iar eu le-am spus: nu vom mai avea deficite comerciale cu țara voastră. Nu vom mai face asta, pentru că un deficit e o pierdere. Vom avea surplusuri sau, în cel mai rău caz, vom ieși pe zero”, a spus Trump.

„Ei vin la discuții. Vor să negocieze, dar nu se negociază decât dacă ne plătesc foarte mulți bani, anual”, a spus Trump.

„Și-a creat un avantaj maxim”

În talkshow-urile de duminică dimineața, principalii consilieri economici ai lui Trump au încercat să prezinte tarifele drept o repoziționare inteligentă a SUA în ordinea comercială globală.

Secretarul Trezoreriei, Scott Bessent, a declarat că mai mult de 50 de țări au început negocierile cu SUA de la anunțul de miercurea trecută. „Și-a creat un avantaj maxim”, a declarat Bessent în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC News.

Secretarul pentru Comerț Howard Lutnick a declarat la „Face the Nation” de la CBS News că tarifele vor rămâne în vigoare „zile și săptămâni”.

Consilierul economic de la Casa Albă, Kevin Hassett, a încercat să înlăture îngrijorările că tarifele ar fi parte a unei strategii de presiune pe Rezerva Federală a SUA pentru a reduce ratele dobânzilor, spunând că nu va exista nicio „coerciție politică” a băncii centrale.

Economiștii JPMorgan estimează acum că tarifele vor duce la o scădere a produsului intern brut al SUA pe tot parcursul anului cu 0,3%, în scădere față de o estimare anterioară de creștere de 1,3% și că rata șomajului va urca la 5,3% de la 4,2% acum.

Miliardarul Bill Ackman, care a susținut candidatura lui Trump la președinție, a spus că președintele SUA pierde încrederea oamenilor de afaceri și a avertizat cu privire la o „iarnă nucleară economică”, dacă nu solicită o pauză.

Au început colectarea tarifului de 10%

Agenții vamali americani au început sâmbătă să colecteze tariful unilateral de 10% al lui Trump pentru toate importurile din multe țări. Ratele tarifare „reciproce” mai mari de 11% până la 50% pentru fiecare țară urmează să intre în vigoare miercuri.

Unele guverne au semnalat deja dorința de a se angaja în discuții cu SUA pentru a evita taxele.

Președintele Taiwanului Lai Ching-te a oferit duminică tarife zero ca bază pentru discuțiile cu SUA, angajându-se că va elimina barierele comerciale și afirmând că marile companii taiwaneze își vor spori investițiile în SUA.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că va cere o amânare de la taxele de 17%, în timpul unei întâlniri planificate cu Trump, luni.

Un oficial din guvernul indian a declarat pentru Reuters că țara nu intenționează să riposteze împotriva unui tarif de 26% și a spus că sunt în desfășurare discuții cu SUA cu privire la un posibil acord.

În Italia, premierul Giorgia Meloni – un aliat al lui Trump – s-a angajat duminică să protejeze afacerile care au suferit pierderi din cauza tarifelor de 20% la bunurile din Uniunea Europeană.

Producătorii de vin italieni și importatorii americani au declarat, duminică, la un târg de vinuri de la Verona, că afacerile au încetinit deja și se tem de pagube importante.

Natura s-a dezlănţuit în SUA: 17 morţi, între care un copil de 5 ani, în urma inundaţiilor devastatoare

Natura continuă să-şi arate furia peste ocean. Cel puţin 17 persoane au murit în Statele Unite din cauza inundaţiilor devastatoare, scrie observatornews.ro

Puhoaiele au înghiţit zeci de case şi drumuri în Kentucky. Un copil de cinci ani şi-a pierdut viaţa după ce casa în care se afla a fost luată de viitură. Pericolul nu a trecut încă. Nivelul apei râurilor ar putea creşte în orele următoare.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a numit moartea băiatului „o pierdere de neimaginat” și a confirmat încă un deces sâmbătă. „Toată apa reprezintă acum un pericol. Vă rugăm să facem tot ce putem pentru a ne proteja cei dragi”, a spus el într-o declarație.

Sâmbătă după-amiază, peste 162.000 de persoane rămăseseră fără curent electric în Arkansas, Texas, Missouri și Oklahoma. Mai multe state, inclusiv Mississippi, Tennessee și Kentucky, au declarat stare de urgență la începutul săptămânii.

Meteorologii au avertizat că unele regiuni ar putea înregistra între 25 și 50 de centimetri de ploaie, provocând inundații fulgerătoare severe. Chiar și după oprirea ploilor, râurile vor rămâne periculoase, iar riscul de tornade este accentuat din cauza presiunii scăzute și a vânturilor intense.

Regiunea a fost lovită de vreme extremă pe tot parcursul săptămânii – zeci de tornade au fost raportate, iar sute de comitate au fost sub avertizări meteo.

În Tennessee, zece persoane au murit, inclusiv un bărbat și fiica sa adolescentă. În Missouri, un bărbat de 68 de ani a murit în timp ce încerca să ajute un șofer blocat pe drum.

Aceeași zonă a fost devastată și în martie de tornade, incendii de vegetație și furtuni de praf, care au provocat 40 de decese și pagube uriașe.

A fost inventată dieta fantomă, care promite rezultate maxime!
Articolul anterior
Fii chic şi sofisticată cu ținutele din magazinul Navali Outlet!
Articolul următor
Close menu