Leonardo DiCaprio a ratat din nou Oscarul!

Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar a avut loc în această noapte la Dolby Theatre din Los Angeles. Cea mai râvnită statuetă,  pentru cel mai bun film i-a revenit peliculei „12 years a Slave”, în timp ce „Gravity”, de Alfonso Cuaron, conduce în topul câştigătorilor, cu şapte trofee, la cea de-a 86-a gală a premiilor acordate de Academia de film americană.

separator
86th Annual Academy Awards - Show

Milioane de fani însă sperau până în ultima clipă ca Leonardo DiCaprio să primească în sfârşit Oscarul. Însă, cursa a fost extrem de strânsa în acest an, cu interpretări formidabile din partea tuturor nominalizaţilor. Cel care a triumfat a fost Matthew McConaughey, pentru Dallas Buyers Club.

10002934_779565312071223_280383424_n

Pe Twitter, fanii au luat foc după ce şi în acest an, Leonardo DiCaprio a ratat statueta de Aur. El a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol principal în The Wolf of Wall Street.

1957485_779567392071015_1482389632_n

Iată lista completă a câştigătorilor celei de-a 86-a ediţii a premiilor Oscar:

Cel mai bun film: „12 Years a Slave”, de Steve McQueen

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Gravity”)

Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Cate Blanchett („Blue Jasmine”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto („Dallas Buyers Club”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”)

Cel mai bun film străin: „The Great Beauty/ La grande bellezza”, de Paolo Sorrentino (Italia)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Frozen”, de Chris Buck, Jennifer Lee şi Peter Del Vecho

Cea mai bună regie artistică: Catherine Martin şi Beverley Dunn, pentru „The Great Gatsby”

Cel mai bun scenariu adaptat: John Ridley, pentru „12 Years a Slave”

Cel mai bun scenariu original: Spike Jonze, pentru „Her”

Cea mai bună imagine: Emmanuel Lubezki, pentru „Gravity”

Cel mai bun montaj: Alfonso Cuarón şi Mark Sanger, pentru „Gravity”

Cea mai bună coloană sonoră: Steven Price, pentru „Gravity”

Cel mai bun cântec: „Let It Go” din „Frozen” – muzica şi versurile de Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez

Cel mai bun montaj de sunet: Glenn Freemantle, pentru „Gravity”

Cel mai bun mixaj de sunet: Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead şi Chris Munro, pentru „Gravity”

Cele mai bune efecte vizuale: Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk şi Neil Corbould, pentru „Gravity”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: Adruitha Lee şi Robin Mathews, pentru „Dallas Buyers Club”

Cele mai bune costume: Catherine Martin, pentru „The Great Gatsby”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Mr. Hublot” (Laurent Witz şi Alexandre Espigares)

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Helium” (Anders Walter şi Kim Magnusson)

Cel mai bun lungmetraj documentar: „20 Feet from Stardom” (Morgan Neville, Gil Friesen şi Caitrin Rogers)

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „The Lady in Number 6: Music Saved My Life” (Malcolm Clarke şi Nicholas Reed)

86th Annual Academy Awards - Press Room 86th Annual Academy Awards - Show 86th Annual Academy Awards - Show 86th Annual Academy Awards - Press Room matthew
oscars_2014_-kristen-anderson-lopezrobert-lopez-_650_36

Sursa

Dezastru în mai multe țări afectate de inundații: Zeci de morți

Inundațiile și alunecările de teren din Indonezia au ucis zeci de persoane și au lăsat mai multe victime prinse sub dărâmături, în timp ce alte țări din sud-estul Asiei, inclusiv Malaezia, Thailanda și Sri Lanka, se confruntă cu fenomene meteo extreme, provocând inundații și evacuări în masă, scrie digi24.ro.

Săptămâna trecută, ploile torențiale care au lovit cea mai mare insulă din Indonezia, Sumatra, au provocat inundații devastatoare și alunecări de teren care au dus la distrugeri pe scară largă, 20 de persoane pierzându-și viața.

Joi dimineața, o altă alunecare de teren a ucis alte șapte persoane, îngropând vehicule sub noroi, pietre și copaci. Peste 10 persoane au fost rănite și transportate de urgență la cel mai apropiat spital din Medan. Eforturile de salvare continuă, cu mai multe vehicule încă prinse sub dărâmături, directorul de trafic din North Sumatra estimând că va dura până la două zile pentru a evacua persoanele afectate.

Inundații în Malaezia și Thailanda

În ultimele zile, au avut loc și inundații fulgerătoare în Malaezia și Thailanda, provocate de precipitațiile abundente din cauza musonului. Regiuna sudică a Thailandei și părțile nordice ale peninsulei Malaezia au înregistrat mai mult de 90 mm de ploaie, iar alte zone adiacente au înregistrat mai mult de 50 mm. Până joi, mai mult de 50.000 de persoane au fost evacuate în Malaezia, iar statele Kelantan și Terengganu au fost cele mai grav afectate. În Thailanda, peste 135.000 de gospodării au fost afectate de inundații.

Autoritățile din ambele țări oferă activ ajutoare pentru dezastre și efectuează evacuări de urgență. Centrul Meteorologic Specializat ASEAN a avertizat că regiunea poate aștepta în continuare precipitații abundente în săptămânile următoare, ridicând îngrijorări cu privire la inundații și disfuncționalități suplimentare.

Precipitații abundente și în Sri Lanka

Săptămâna aceasta, s-au înregistrat fenomene meteo extreme cu vânturi puternice, ploi intense și inundații pe scară largă în Sri Lanka. Până miercuri, mai mult de 100 mm de ploaie au căzut în doar 24 de ore. Furtuna a dus la moartea a 12 persoane, a lăsat șase copii dispăruți și a forțat peste 250.000 de persoane să își părăsească locuințele. Departamentul Meteorologic din India a avertizat că fenomenele meteo ar putea să se intensifice într-o furtună tropicală și să ajungă în țară până în weekend.

UE propune un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

În cadrul celui de-al 15-lea pachet de sancțiuni aplicate împotriva Rusiei, Uniunea Europeană își propune să impună sancțiuni împotriva a 45 de petroliere rusești, 50 de persoane fizice și 30 de companii, transmite Agenția Bloomberg, citând documente în posesia cărora agenția a intrat. Potrivit documentelor, în cadrul celui de-al 15-lea pachet de sancțiuni Comisia Europeană propune adăugarea pe listă a peste 50 de persoane fizice și aproape a 30 de persoane juridice, înghețându-le averile și introducând o interdicție de călătorie, scrie moldova1.md.

În plus, noul pachet include o interdicție asupra accesului a peste 45 de petroliere rusești în porturile europene și la serviciile europene. Sancțiunile vor afecta, de asemenea, companiile rusești implicate în transportul petrolului, precum și numeroși militari și directori de companii.

Printre altele, UE propune și introducerea de restricții comerciale împotriva a aproximativ unor organizații care ar ajuta Moscova să obțină tehnologiile necesare pentru a fabrica arme.

Potrivit documentelor, această listă include firme din Rusia, Serbia, Iran, India, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, precum și din China și Hong Kong.

De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia la 24 februarie 2022, UE a impus sancțiuni masive și fără precedent împotriva Rusiei.

Aceste sancțiuni se adaugă măsurilor impuse deja Rusiei încă din 2014 ca urmare a anexării Crimeei și a nepunerii în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Sancțiunile includ măsuri restrictive specifice (sancțiuni individuale), sancțiuni economice, măsuri diplomatice și măsuri privind vizele.

Sancțiunile economice sunt menite să aibă consecințe grave asupra Rusiei în urma acțiunilor sale și să contracareze în mod eficace capacitatea acesteia de a-și continua agresiunea.

Sancțiunile individuale vizează diferite persoane care fie sunt responsabile de sprijinirea, finanțarea sau punerea în aplicare a unor acțiuni care subminează integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, fie beneficiază de pe urma acestor acțiuni.

De asemenea, UE a adoptat sancțiuni împotriva Belarusului, Iranului și Coreei de Nord ca răspuns la sprijinul acordat de aceste state Rusiei în contextul agresiunii militare împotriva Ucrainei.

În plus, UE a impus sancțiuni împotriva unor persoane și entități având în vedere deteriorarea continuă a situației drepturilor omului în Rusia și, în special, în legătură cu moartea lui Alexei Navalnîi.

Potrivit Comisiei Europene, începând din februarie 2022, UE a interzis un total de peste 43,9 miliarde euro, reprezentând valoarea unor mărfuri care ar fi fost exportate în Rusia și un total de peste 91,2 miliarde euro, reprezentând valoarea unor mărfuri care ar fi fost importate din Rusia. Aceasta înseamnă că, în comparație cu volumul exporturilor și importurilor din 2021, în prezent sunt supuse embargoului 54 % din exporturi și 58 % din importuri.

Un avion cargo s-a prăbușit peste o casă, lângă aeroportul din Vilnius

Un avion cargo DHL s-a prăbuşit luni în apropierea aeroportului din Vilnius, în jurul orei 03:30 GMT, au declarat purtătorii de cuvânt ai aeroportului din capitala Lituaniei şi poliţia pentru Reuters. O persoană a fost declarată decedată, scrie digi24.ro

Potrivit aerotime.aero, site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware arată că aeronava cargo a decolat de pe Aeroportul Leipzig/Halle (LEJ) la ora 03:08 CET, potrivit News.ro. 

Postul local de ştiri Delfi Plus informează că aeronava s-a prăbuşit pe strada Žirnių, într-o zonă rezidenţială, pe o clădire rezidenţială cu două etaje, şi a provocat un incendiu. Se pare că în aeronavă se aflau patru persoane: doi piloţi şi doi angajaţi DHL. Salvatorii au reuşit să elibereze un pilot din carlingă, iar acesta şi-a recăpătat cunoştinţa. Alte două persoane au fost preluate pentru îngrijiri medicale de urgenţă. O persoană a murit. Toate persoanele din casa pe care s-a prăbuşit avionul au supravieţuit.

Concurenţii de la “MasterChef”, înjurați și jigniți!
Articolul anterior
Bucătarul Petru Scalețchi gătește bucate de post pentru părintele Ioan Ciuntu!
Articolul următor