Prima Doamnă a Ukrainei (FOTO)

Pe data de 7 iunie, după inaugurarea oficială a noului președinte al Ukrainei, Petr Poroșenko, titlul de Primă Doamnă i-a revenit soției sale Marina.

separator
_SPR4494

Marina Poroșenko este un medic cardiolog renumit în ţara sa, doar că de ceva timp a renunțat la carieră pentru a se dedica familiei.

Cei doi soți s-au cunoscut încă de când erau studenți. Împreună au patru copii: Alexei și Mihail, gemenele Alexandra și Eugenia.

824a3d8855fcf22326e830d1115912d3

Deputații ruși cer pedepse pentru soldații care folosesc smartphone-uri în războiul din Ucraina

Duma de Stat a Federației Ruse a propus reținerea disciplinară până la 10 zile pentru trupele care folosesc dispozitive cu funcții de cameră și geolocalizare în zone de luptă din Ucraina, potrivit Reuters, cu referire la agenția de presă TASS. Telefoanele mobile au fost utilizate de ambele părți pentru a identifica ținte în războiul din Ucraina prin urmărirea locațiilor semnalelor și accesarea fotografiilor sau mesajelor postate, scrie moldova1.md.

Proiectul de lege, susținut de Comitetul de Apărare al Dumei de Stat, clasifică utilizarea dispozitivelor electronice pentru filmare, înregistrare audio și transmitere de geodate în zona de luptă ca infracțiune disciplinară gravă. Comandanții unităților militare vor avea autoritatea de a impune arestul disciplinar pe o perioadă de până la 10 zile pentru astfel de abateri.

Un raport al firmei de software de securitate cibernetică Enea din 2024 a constatat că telefoanele mobile pot fi urmărite cu ușurință pe câmpul de luptă. În 2023, o lovitură cu rachete ucrainene a ucis aproape 100 de soldați în regiunea Donețk, după ce utilizarea neautorizată a telefoanelor mobile a permis localizarea trupelor de către forțele ucrainene.

Proiectul de lege al Dumei prevede, de asemenea, arestarea disciplinară pentru până la 10 zile pentru trupele care încalcă interdicția privind distribuirea publică a informațiilor care ar putea identifica personalul militar rus sau locația acestora.

Salariu-record pentru soldații ruși din Ucraina. Putin e disperat

Vladimir Putin caută să atragă forțe noi în lupta împotriva Ucrainei și pune mai mulți bani la bătaie. Mai mulți ca niciodată. Armata Rusiei ar fi pierdut în doi și jumătate de război cu Ucraina, circa 500.000 de soldați, potrivit unor estimări occidentale, iar Moscova încerarcă acum să completeze rândurile, oferind salarii uriașe de zeci de mii de dolari, scrie evz.ro.

Cea mai recentă ofertă a Moscovei pentru bărbații ruși de a se înrola în armată ca să lupte în Ucraina indică disperare din partea autorităților.

Este  cel mai recent semn al presiunii crescânde pentru a găsi suficienți înlocuitori ai soldaților uciși sau răniți pe câmpul de luptă, notează Bloomberg.

S-a ajuns la bonusuri uriașe pentru recruții care doresc să se alăture războiului Rusiei din Ucraina.

Concret, potrivit unui decret emis marți de primarul Serghei Sobyanin, voluntarii care semnează contracte militare vor primi 1,9 milioane de ruble (22.000 de dolari).  Aceasta este în plus față de cei 600.000 de ruble plătite anual în rate lunare de către autoritățile orașului pentru a suplimenta salariile și bonusurile oferite de Ministerul rus al Apărării.

În timp ce informațiilede pe front sunt tot mai sumbre, mai multe regiuni din Rusia au adăugat noi stimulente la salarii, pentru a-i determina pe bărbați să se înroleze în armată.

Sumele adunate indică faptul că un soldat rus ajunge să câștige până la 5,2 milioane de ruble echivalentul a 60.000 de dolari în primul an.

Singura condiție este să supraviețuiască.

În 2023, salariul mediu lunar în Moscova a fost de aproximativ 139.000 de ruble (1.600 de dolari), potrivit datelor Serviciului Federal de Statistică.

Preşedintele Columbiei interzice coridele

Președintele columbian Gustavo Petro a promulgat luni o lege care interzice coridele în țară, marcând astfel sfârșitul unei practici care era recunoscută de Constituție ca făcând parte din cultura națională, potrivit agenției AFP citate de g4media.ro.

În fața unei mulțimi adunate în arena de tauri din centrul orașului Bogota, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, denumită „No more Olé”, menită să pună capăt, potrivit lui Petro, „dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.

„Cultura, și cu atât mai puțin justiția, nu poate spune că este o cultură să ucizi ființe simțitoare, ființe vii, de plăcere”, a declarat Petro, referindu-se la o decizie a Curții Constituționale din 2018 care a permis luptele cu tauri în orașele și satele cu tradiție taurină.

Columbia se alătură astfel listei țărilor sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay și Guatemala.

În Ecuador, Franța, Mexic, Peru, Portugalia, Spania și Venezuela se organizează încă lupte cu tauri.

Prezentatoarea Nataşa Medvedev s-a lăudat că a devenit mamă!
Articolul anterior
5 exerciții pentru forme frumoase în timpul sarcinii!
Articolul următor