Scandal și la Eurovisionul din România: “Nici Loreen şi nici Conchita nu au ţipat…”

Unul dintre comentatorii Eurovisionului din România, Leonard Miron, face praf Selecția Națională Eurovision România 2015. Acesta a postat pe blogul personal o analiză amplă a pieselor din finală.

separator

Fostul prezentator tv a început cu piesa lui Temișan: E ca un şpriţ de vară, manelizantă- cum ar spune fițoșii de pe la noi. Este singura melodie latino care te face să caşti. E clar că s-a pierdut undeva programarea la transfuzia de “sangre caliente””

Despre piesa Love won’t run away , cântată de Blue Noise, Leonard spune că: “Ascultând melodia a trebuie să le explic amicilor virtuali de pe Skype cum sunt/nu sunt autostrăzile din România. Şi asta pentru că melodia seamănă cu autostrada Bucureşti-Braşov: bine pe hârtie, începe interesant dar nu duce nicăieri şi mai dai şi în gropi cu regularitate.”

Despre piesa lui Tudor Turcu, Leonard spune că: “Dacă nu citeşti cine cântă ai impresia că e un feature-ing inedit Bon Jovi cu fetele de la Tatoo. Şi Tudor joacă bine toate cele trei roluri. Ştiu că voi fi pus la zid de comunitatea gay şi de comunitatea fetelor cu tricouri ude chiar şi când nu plouă dar …. Pe scenă la Eurovision nu se mai proiectează vocea în microfon de mult. Nici Loreen şi nici Conchita nu au ţipat ci au lăsat microfonul să capteze vocea. Iar Tudor putea din 2013 să uite că în competiţia europeană nu trebuie să acoperi cu vocea nici prezentatorii şi nici membrii juriului că nu suntem la XFactor.”

În schimb, criticul are doar cuvinte de laudă pentru Luminița Anghel și Voltaj.

“Evident că ne place: este o melodie construită inspirat, care creşte, care te ţine lângă difuzor şi care îţi crează sentimentul ăla de Eurovision, de eveniment, de ceva mare. Dacă mai adaugi şi vocea excepţională a Luminiţei şi experienţa ei de scenă chiar cred că melodia poate să facă o figura bună la Viena. Mi-e teamă însă că la votul de la Craiova, Luminiţa va pierde; e multă invidie, este ideea “las-o că a mai fost o dată”. Şi e păcat pentru că “A million stars” poate aduce România în primele 5 la Viena.”, a spus prezentatorul despre piesa Luminiței.

“Asta da piesă! Şi nu e nicio surpriză pentru că este semnată Voltaj. Un concurent serios pentru “A million stars”. Sper ca băieţii să nu adauge vreun vers în engleză şi să o lase aşa, că sună foarte bine. E clar că va fi preferinţa televotingului şi juriul îi va plasa undeva pe poziţia 2 sau 3.”, a comentat Leonard prestația trupei Voltaj.

Sursa

 

Ce s-a decis în cazul mega-orașului demn de SF care va costa un trilion de euro. Lucrările au început deja de câțiva ani. FOTO

Proiectul ”NEOM” pe care Arabia Saudită voia să îl termine până în 2030, nu va mai fi gata în timp util, scrie digitalsport.ro

Mega-orașul în care se va investi circa un trilion de euro va avea o infrastructură unică în lume, denumită „Linia” – marginile sale vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime!

Lucrările au început deja de câțiva ani, dar recent arabii și-au dat seama că proiectul lor este, așa cum credeau mulți, prea ambițios. „Linia” este imposibil de terminat în cei aproape cinci ani rămași, din cauza situației economice a țării. 

Mai exact, pentru anul 2024 se estimează un deficit la buget de peste 21 miliarde de euro, iar liderii statului au redus masiv cheltuielile pentru „NEOM” și vor păstra această măsură timp de câțiva ani, până când țara va fi din nou pe plus. 

Astfel, din cei 100 de kilometri propuși, abia 2,5 vor fi finalizați până în 2030, iar din populația de 1,5 milioane pe care și-au propus-o arabii peste aproape cinci ani, noua estimare este de nici măcar 300.000 de locuitori. 

Spectaculos! Așa ar trebui să arate cele 15 superstadioane din NEOM construite special pentru Cupa Mondială 2034

Tot în „NEOM” ar urma să aibă loc Cupa Mondială 2034. Arabii sunt singurii care și-au depus candidatura, iar pe 11 decembrie FIFA ar urma să confirme oficial că turneul final va avea loc în Golf. 

O parte din investiția masivă o reprezintă construirea a 15 superstadioane, care vor avea design-uri nemaivăzute până acum, în spiritul orașului ultramodern. 

O țară europeană interzice rețelele sociale pentru tinerii sub 16 ani

Camera Reprezentanților din Parlamentul Australiei a adoptat un proiect de lege care interzice accesul pe rețelele sociale pentru persoanele sub 16 ani, o măsură care ar putea transforma Australia într-una dintre primele țări din lume cu o astfel de legislație. Proiectul, promovat de prim-ministrul Anthony Albanese, obligă platformele populare precum X (fost Twitter), TikTok, Facebook și Instagram să implementeze măsuri pentru a preveni accesul tinerilor sub vârsta de 16 ani, scrie voceabasarabiei.md.

Miercuri, proiectul a fost aprobat cu 102 voturi pentru și 13 împotrivă, iar acum va fi discutat și în Senat, unde va trebui să obțină și aprobarea finală. În cazul nerespectării noilor reglementări, companiile de tehnologie riscă amenzi semnificative, care pot ajunge până la 31 de milioane de euro. Conform proiectului, platformele vor avea un termen de un an pentru a implementa filtrele necesare pentru a respecta legislația.

Deși inițiativa a fost întâmpinată cu entuziasm de unele cercuri, a stârnit și critici din partea deținătorilor de platforme, care au semnalat „îngrijorări serioase” legate de „consecințele neprevăzute” ale acestei decizii rapide. Alte țări, precum Statele Unite (în statul Florida) și Spania, au adoptat măsuri similare, iar China impune deja restricții stricte privind utilizarea rețelelor sociale de către minorii sub 14 ani.

Miss Univers 2024 riscă să rămână fără titlu și coroană

Daneza Victoria Kjær Theilvig, recent încoronată Miss Universe, a devenit ținta criticilor în mediul online după ce a publicat o înregistrare video virală în care fredonează cunoscuta melodia „Empire State of Mind” a rapperului american Jay-Z, scrie hotnews.ro.

Controversa a început după ce Theilvig a postat pe TikTok un scurt videoclip în care fredona melodia înregistrată de Jay-Z în 2009 alături de Alicia Keys. Deși daneza a filmat videoclipul cu ocazia unei vizite la Empire State Building din New York, emblematicul oraș american despre care e cântecul lui Jay-Z, numeroși utilizatori ai TikTok au criticat-o fiindcă a repetat un vers care include cuvântul „n****”, a cărui folosire de către persoanele albe este considerată tabu în SUA.

Criticile care au început pe TikTok față de Theilvig, încoronată Miss Universe la concursul ce a avut loc pe 16 noiembrie au continuat și pe alte rețele de socializare.

„Nu pot să cred că văd asta în timp real”, a comentat unul dintre criticii ei, în timp ce un altul a scris: „Fato, CE?”. „Hey, deci, asta e nebunesc”, și-a exprimat alt internaut opinia. „Ei [îți] vor lua acea coroană”, a afirmat un alt comentariu.

Unii internauți i-au luat însă apărarea. „O femeie albă cântă un cântec al unui bărbat negru și e numită rasistă de gloata woke. Ea nu are niciun motiv să își ceară scuze”, a scris un comentator pe „X”, rețeaua de socializare deținută de Elon Musk.

În pofida comentariilor care i-au luat apărarea, Organizația Miss Universe a declarat într-un comunicat că Theilvig nu știa că versurile cântecului ar putea cauza controverse și că ea a șters videoclipul la scurt timp după ce acest lucru i-a fost adus la cunoștință.

„Atât Victoria cât și echipa noastră recunosc importanța încurajării unui mediu de respect, inclusivitate, și conștientizare culturală în tot ceea ce facem”, a afirmat comunicatul remis de Organizația Miss Universe.

„Acest moment a fost o reamintire valoroasă a responsabilității noastre de a rămâne sensibili față de perspectivele diverse ale comunității noastre globale”, mai afirmă comunicatul citat de The New York Post.

Vezi la ce trebuie să fii atentă atunci când eşti în căutarea poşetei perfecte!
Articolul anterior
Caise uscate umplute cu nucă!
Articolul următor