Un oraș din Europa interzice alcoolul. Restricțiile stârnesc revolte

Primăria din Milano, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, a impus măsuri dure pentru a reglementa viața de noapte, interzicând vânzarea băuturilor alcoolice și a mâncării la pachet în anumite intervale orare. Această decizie își propune să reducă zgomotul și agitația nocturnă din zonele aglomerate, în special în zona vieții de noapte LGBT+ din Porta Venezia.

Orașul Milano a impus interdicția vânzării de băuturi alcoolice și mâncare la pachet în diverse locații, începând cu miezul nopții până la ora 6 dimineața în timpul săptămânii, iar în nopțile de vineri și sâmbătă de la 01:30 la 06:00 dimineața. Aceste reglementări vor fi valabile cel puțin până la data de 19 noiembrie 2023, scrie Bani.md.

Aceste măsuri restrictive au fost impuse după ce locuitorii au contestat municipalitatea la începutul acestui an, reclamând zgomotul cauzat de activitatea vieții de noapte din anumite zone ale orașului Milano.

Interdicțiile vizează zona aglomerată de viață de noapte LGBT+ din Porta Venezia, cuprinzând teritoriul de la Piazza Oberdan până la via Melzo și via Lazzaretto. De asemenea, vânzătorilor ambulanți le este interzis accesul în această zonă între orele 18:00 și 06:00.

Primarul Milano, Giuseppe Sala, a subliniat importanța reglementării orarului vieții de noapte pentru a asigura liniștea și confortul locuitorilor: „Cred că și orașele ar trebui să se odihnească la fel ca noi, oamenii, și să aibă orare puțin mai potrivite pentru toată lumea”.

Aceste acțiuni vin ca răspuns la cererile comunității locale, iar Sala a subliniat necesitatea implementării unor măsuri mai restrictive pentru a gestiona agitația și zgomotul din zonele cu viață de noapte. Este un pas important în controlarea impactului negativ generat de activitățile de noapte și evidențiază o abordare a echilibrului între nevoile rezidenților și opțiunile de petrecere a timpului liber pentru turiști și locuitorii Milano-ului.

Victimele războiului din Ucraina și Alexei Navalnîi, comemorați la Chișinău

Organizația de tineret a partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate – PAS Youth – a organizat un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, sâmbătă, 24 februarie, zi în care se împlinesc 2 ani de la invazia militară declanșată de Rusia în țara vecină, Ucraina. Victimele războiului, precum și opozantul rus Alexei Navalnîi, moartea căruia a fost calificată de Occident ca fiind un omor la comanda lui Vladimir Putin, au fost comemorați cu flori și lumânări. Manifestanții, în frunte cu deputatul PAS Radu Marian, au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor „regimului rus” și au condamnat agresiunea militară a acestuia.  

„Se împlinesc doi ani de la începutul invaziei barbare. Doi ani în urmă a început cel mai mare război din Europa, din ultimii 80 de ani. Putin este astăzi Hitler al secolului 21. Războiul din Ucraina nu este doar un război, este un război între lumea liberă și lumea dictaturii. Noi, în Moldova, putem să ne bucurăm în continuare de pace și liniște în mare parte datorită rezistenței ucrainenilor. Să nu uităm și să îi ajutăm, cum putem”, a declarat deputatul PAS Radu Marian, conform Newsmaker.

„La împlinirea a doi ani de la acest eveniment oribil, vreau să vă rog, să vă încurajez să sprijiniți poporul ucrainean cum puteți, dar cel mai important – să nu uitați cine se face vinovat”, a fost îndemnul președintelui Organizației PAS Youth, Mihai Șevciuc.

„Trebuie să ne punem întrebarea – ce vrem noi pentru Moldova? Vrem să pășim pe urmele Rusiei lui Putin, cum vor, de exemplu, socialiștii, care zboară la Moscova și pupă picioarele șefilor lor sau Șor, care este finanțat de Kremlin, sau Ceban, care este finanțat de FSB. Putem să alegem calea fricii, a dictatorii, sau putem alege calea prosperității, a libertății. Aceasta este principala întrebare, la care în curând va trebui să răspundem”, a spus, la rândul său, deputatul PAS Eugeniu Sinchevici.

Iulia Navalnaia îl acuză pe Vladimir Putin că „a luat ostatic” trupul neînsufleţit al soţului ei: „Se pare că uciderea nu a fost suficientă”

Iulia Navalnaia, care a promis să continue lupta soţului ei, Aleksei Navalnîi, mort într-o închisoare rusă, l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele Vladimir Putin că a luat ostatic corpul neînsufleţit pentru a o forţa pe mama opozantului să accepte o înmormântare în secret.

„Nouă zile de când Putin mi-a omorât soţul, dar se pare că uciderea nu a fost suficientă, acum i-a luat ostatic corpul neînsufleţit, i-a umilit mama pentru a o forţa să accepte o înmormântare în secret”, a declarat văduva principalului adversar al Kremlinului, cu o voce tremurândă, într-un video online.

„Putin este cel care dă ordinele spunând: „Nu-l daţi înapoi, puneţi presiune pe mamă, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul neînsufleţit al fiului ei se descompune””, a continuat ea.

De mai bine de o săptămână, Liudmila Navalnaia, mama opozantului, încearcă să recupereze rămăşiţele fiului ei care a murit pe 16 februarie într-o închisoare dintr-o regiune arctică îndepărtată unde Navalnîi era închis, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, autorităţile au stabilit o condiţie pentru returnarea cadavrului, şi anume ca înmormântarea să fie secretă. Potrivit observatorilor, Kremlinul se teme că o înmormântare va deveni un eveniment public, mai ales că Rusia organizează alegeri prezidenţiale la jumătatea lunii martie, care ar urma să ducă la un nou triumf al lui Vladimir Putin.

„L-aţi torturat când era în viaţă, acum îl torturaţi şi după ce a murit”, a mai spus Iulia Navalnaia.

Preşedintele rus nu a reacţionat la moartea principalului său critic, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare şi a supravieţuit unei otrăviri.

Kremlinul a orchestrat, mai ales de la invadarea Ucrainei începută fix acum doi ani, o represiune nemiloasă împotriva tuturor criticilor săi.

„În memoria victimelor nevinovate”. Ambasadorul României, alături de Mihai Popșoi, a depus flori la ambasada Ucrainei

Membrii misiunii diplomatice a României în Republica Moldova, în frunte cu ambasadorul Cristian Leon Țurcanu, au depus flori la ambasada Ucrainei. Acțiunea are loc la împlinirea a doi ani de la începutul războiului în Ucraina, iar la evenimentul de comemorare a participat și ministrul de Externe al Moldovei, Mihai Popșoi, dar și alți diplomați străini.

„Împreună cu atașații Apărării de la Ambasada României în Republica Moldova și alături de Mihai Popșoi și colegii ambasadori de la Chișinău, am depus flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, în memoria victimelor nevinovate ale războiului ilegal, nelegitim și crud dus de Rusia împotriva Ucrainei și a ucrainenilor”, a transmis ambasadorul român.

Tone de cereale, zahăr și cărbuni, furate din Portul Constanța din vagoanele marfare
Articolul anterior
ATENȚIE! Poliția vine cu recomandări pentru părinți și copii în perioada vacanței de toamnă
Articolul următor