Brad Pitt, George Clooney, Sandra Bullock, Rihanna, sunt doar câteva din celebritățile care au reușit să se facă cunoscute și apreciate în toată lumea.
Și cum cea mai frumoasă etapă din viața unei persoane sunt anii de liceu, am hotărât să vă arătăm câteva poze cu vedetele de la Hollywood din perioada adolescenței.
Jennifer Aniston
Kim Kardashian și TJ Jackson
Brad Pitt
Lizzy Caplan
Rihanna
Asher
Jessica Alba
Will Ferell
Amanda Seyfried
Viitoarea doamnă Obama, pe atunci Michelle Robinson A Van
Sandra Bullock
George Clooney
Tiger Woods
Taylor Swift
Blake Lively
Britney Spears
Taylor Lautner
Un gigant auto japonez își mută producția în afara SUA, ca urmare a tarifelor impuse
Politica tarifară agresivă a președintelui american Donald Trump aduce repercusiuni din partea industriilor: Subaru, care a vândut 68.043 de mașini în Canada în 2024, își mută producția în afara SUA, ca răspuns la escaladarea luptelor comerciale în domeniul auto.
Dintre cele 68.043 de vehicule vândute în Canada anul trecut, peste 17.700 — adică 26% — au fost produse în SUA. Însă, începând cu anul 2026, Subaru Canada va reduce drastic importurile din Statele Unite la doar 10% din totalul vânzărilor, ceea ce înseamnă pierderi de ordinul milioanelor de dolari pentru industria auto americană, notează Daily Mail.
Modelul cel mai afectat este Subaru Outback, produs în SUA, care nu va mai fi exportat în Canada după 2026. În schimb, compania va furniza pieței canadiene doar unități fabricate în Japonia, evitând astfel tariful de 25% impus de Trump asupra vehiculelor străine.
„Această măsură va minimiza impactul suprataxei”, a declarat Tomohiro Kubota, CEO Subaru Canada, pentru Automotive News Canada.
Producția japoneză devine mai rentabilă decât riscurile birocratice și comerciale generate de politica externă a SUA. De altfel, Subaru deja aprovizionează piața canadiană cu SUV-urile de succes Crosstrek și Forester din Japonia.Compania nu a specificat dacă aceste modificări vor duce la reduceri de personal sau schimbări în fabrica sa din Indiana, unde urma să fie produs Forester începând cu acest an.
Pe fondul războiului tarifar dintre SUA și Canada, mai mulți giganți auto au fost afectați. Stellantis a anunțat concedieri pentru 900 de angajați, Honda a anunțat că modelul Civic Hybrid va avea doar o fabrică de asamblare finală în SUA, iar GM a declarat că își mărește producția de pick-up-uri scumpe fabricate în America. Volvo, în schimb, a retras complet modelul S90 de pe piața americană.
În ciuda măsurilor, CEO-ul Subaru, Atsushi Osaki, a declarat la Salonul Auto Internațional de la New York că marca rămâne angajată pe piața americană.
„Ne dorim să oferim clienților noștri americani o gamă variată de opțiuni, în funcție de nevoile lor în continuă schimbare,” a spus acesta.
La baza acestei reorganizări se află tariful de 25% aplicat de Trump asupra vehiculelor importate din aproape toate țările, inclusiv Canada.
Guvernul canadian a răspuns prin introducerea unor taxe similare pe mașinile fabricate în SUA, iar industria auto nord-americană a intrat astfel într-un vârtej de incertitudine.
Timișoara//Un român infectat cu virusul West Nile, este internat în stare gravă la spital, deși nu a călătorit în afara țării
Un bărbat în vârstă de 57 de ani se află internat în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, după ce a fost diagnosticat cu virusul West Nile.
Pacientul s-a prezentat inițial sâmbătă la spitalul cu simptome precum febră și urinare frecventă. La acel moment, medicii i-au prescris un tratament cu antibiotic, însă nu au considerat necesară internarea, așa că bărbatul a plecat acasă, notează Știrile Pro TV.
Pentru că starea sa nu s-a îmbunătățit, a revenit la spital trei zile mai târziu. De această dată, a fost internat, însă pe parcursul nopții simptomele s-au agravat.
Rezultatele analizelor de laborator au confirmat că bărbatul este infectat cu virusul West Nile. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cum s-a produs infectarea, în condițiile în care pacientul nu a mai călătorit în afara țării de mai mult de un an.
Virusul West Nile este transmis prin înțepătura țânțarilor.
În cele mai multe cazuri, infecția este asimptomatică sau se manifestă ușor, cu febră și dureri de cap, dar formele severe pot duce la complicații neurologice, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile.
În lipsa unui vaccin, medicii recomandă populației să ia măsuri de protecție împotriva înțepăturilor de țânțari – cum ar fi utilizarea plaselor la ferestre, purtarea hainelor cu mâneci lungi și evitarea zonelor cu multe insecte, mai ales în sezonul cald.
Trump nu exclude o întâlnire cu Zelenski la Roma, ambii președinți vor fi prezenți la funeraliile Papei
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, nu a exclus posibilitatea unei întâlniri cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Roma, unde ambii lideri urmează să participe la funeraliile Papei Francisc. Declarația lui Trump a fost preluată de agenția dpa vineri, 25 aprilie, scrie DW.
„Este posibil”, a răspuns Trump la întrebarea privind o eventuală întrevedere cu Zelenski la Roma, pentru a discuta despre condițiile încetării războiului. Întâlnirea precedentă dintre cei doi lideri, care a avut loc la Washington, s-a încheiat cu un schimb de replici tensionat în public.Cu o zi înainte, vorbind despre negocierile privind Ucraina, Trump a afirmat că are „un termen propriu” pentru atingerea unui acord. „Ne dorim să se întâmple rapid. Avem un termen limită. După aceea, abordarea noastră va fi cu totul alta”, a spus el, fără a preciza exact despre ce perioadă este vorba.„Nu vă imaginați ce presiune punem asupra Rusiei. Exerciți o presiune imensă asupra Rusiei”, a declarat Trump, răspunzând la o întrebare despre ce concesii așteaptă din partea Kremlinului. „Să oprească războiul. Să înceteze ocuparea întregii țări – este o concesie destul de mare”, a adăugat el.Într-un interviu pentru revista Time, președintele american a declarat că SUA „au avut discuții foarte bune cu Moscova” și că sunt „foarte aproape de un acord”. Promisiunea sa de a pune capăt războiului din Ucraina încă din prima zi a mandatului a fost, în cuvintele sale, o „exagerare simbolică”: „Evident, oamenii înțeleg că a fost spus în glumă, dar a fost spus și că acest lucru va lua sfârșit”, a subliniat Trump.De asemenea, astăzi, președintele american Donald Trump a declarat că peninsula Crimeea va „rămâne cu Rusia”.Amintim că agenția Reuters a publicat conținutul propunerilor oficiale prezentate de trimisul special al Casei Albe, Steven Witkoff, în cadrul negocierilor de la Paris din 17 aprilie. Potrivit documentului, SUA promit Ucrainei „garanții solide de securitate”, oferite de un grup de state europene și neeuropene. Totodată, Ucraina nu va mai urmări aderarea la NATO, dar va putea urmări integrarea în Uniunea Europeană.Se prevede un acord de încetare permanentă a focului între Moscova și Kiev și inițierea unui dialog tehnic privind aplicarea acestuia. Planul mai prevede că SUA vor recunoaște de jure controlul Rusiei asupra Crimeei, regiunii Lugansk, precum și asupra zonelor ocupate din regiunile Zaporojie, Donețk și Herson. Ucraina ar urma să recupereze teritoriile din regiunea Harkov, iar centrala de la Zaporojie va fi administrată de SUA, cu un mecanism de control indirect din partea Kievului. De asemenea, Ucraina va avea „acces liber” pe fluviul Nipru și control asupra istmului Kinburn.Reuters a publicat și propunerile de răspuns formulate de Ucraina și mai multe state europene. Acestea cer „garanții solide de securitate, inclusiv din partea SUA”, similare articolului 5 al Tratatului NATO, pe perioada în care nu există consens privind aderarea Ucrainei la Alianță. Totodată, se afirmă că orice discuție teritorială trebuie amânată până la încetarea completă și necondiționată a focului. Public, Volodimir Zelenski a respins recunoașterea anexării Crimeei și transferul controlului centralei de la Zaporojie către SUA.