Strigător la cer! Tineri săraci din Moldova și Ucraina, transportați în Bulgaria pentru recoltări ilegale de rinichi

Mai multe persoane, care s-ar fi prezentat drept moldoveni, au fost transportați în Bulgaria în ultimii ani pentru donări de organe. O investigație jurnalistică a scos la inveală că intervențiile au avut loc ilegal, chiar într-un spital de stat. Autoritățile din Bulgaria au anunțat demisii.

Investigația a arătat că „donatorii” erau tineri săraci din Republica Moldova și Ucraina, care erau prezentați drept nepoți și nepoate ai celor care urma să primească organele. 

Destinatarii erau persoane bogate din Israel, Japonia, Germania, Oman, scrie Radio Europa Liberă, oficiul din Bulgaria.

„Există toate motivele pentru a crede că aceste persoane nu sunt legate între ele”, a spus ministrul interimar al Sănătății, Stoycho Katsarov, adăugând că cel puțin în unele cazuri există informații din țările în cauză că destinatarii nu sunt cetățenii lor și că acestea sunt identități false.

Pe acest caz, Ministerul Sănătății a anunțat joi că va demite consiliul de administrație al spitalului Lozenets. 

Potrivit lui Katsarov, inspecțiile Fondului Național de Asigurări de Sănătate (NHIF) arată că, în noiembrie 2020, spitalul guvernamental a raportat că a tratat peste 60 de pacienți fără a fi internate efectiv acolo pentru tratament.

De cealaltă parte, Spitalul Lozenets a explicat că la mijloc ar fi fost o „eroare tehnică” și a returnat peste 238.000 leva (mai puțin de 3.000 de lei) la fondul de asigurări de sănătate.

sursa: www.agora.md

SUA: Cel puțin 6 adolescenți au dezvoltat inflamații cardiace după vaccinul Pfizer
Articolul anterior
Trei partide anunță proteste la sediul Comisiei Electorale Centrale
Articolul următor
Alte articole interesante