Surpriză la Oscar! Cel mai bun film a spulberat concurența și a luat alte șase premii. Ce a câștigat „Avatar”

”Everything Everywhere All a Once” a câștigat premiile pentru „cel mai bun film”.

A câștigat, de asemenea, la categoria „Cea mai bună regie” (pentru Daniel Kwan şi Daniel Scheinert ),  „Cea mai bună actriţă în rol principal” (Michelle Yeoh), „Cel mai bun actor în rol secundar” (Ke Huy Quan), „Cea mai bună actriţă în rol secundar” (Jamie Lee Curtis), „Cel mai bun scenariu original” (Daniel Kwan şi Daniel Scheinert) şi „Cel mai bun montaj” (Paul Rogers), scrie antena3.ro. 

Pelicula este o combinație între comedie şi film SF și spune povestea unei femei de origine americano-chineză, proprietara a unei spălătorii, care se luptă în același timp cu Fiscul american și cu atacatori din universuri paralele.

Michelle Yeoh a devenit prima actrița de origine asiatică premiată cu Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin. Artista are în spate o carieră îndelungată și s-a remarcat în trecut în filme de arte marțiale și în pelicule de acțiune.

Brendan Fraser a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal datorită interpretării unui bărbat gay diagnosticat cu obezitate morbidă, care încearcă să reia legătura cu fiica lui înstrăinată în filmul „The Whale”.

Fraser, cunoscut în anii din urmă pentru filme populare, precum „George of the Jungle” și „Mumia”, a petrecut ultimul deceniu departe de luminile reflectoarelor din cauza unor probleme de sănătate şi familiale.

Filmul „All Quiet on the Western Front„, o nouă adaptare a romanului omonim publicat de Eric Maria Remarque despre viața în tranșee a soldaților germani în timpul Primului Război Mondial, a câștigat patru premii Oscar, între care premiul pentru cel mai bun lungmetraj internațional.

Aceeași peliculă, care denunță violențele și absurditatea războiului, s-a impus și la categoriile „Cea mai bună coloană sonoră”, „Cea mai bună scenografie” și „Cea mai bună imagine”.

Avatar a luat premiul pentru cele mai bune efecte vizuale

Superproducțiile „Avatar: The Way of Water” şi „Top Gun: Maverick” au fost recompensate la categoriile „Cele mai bune efecte vizuale”, respectiv „Cel mai bun sunet”.

Navalny” (Navalnîi), un film realizat de CNN despre liderul opoziției ruse Aleksei  Navalnîi, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar.

Iulia Navalnîi, soția politicianului rus – aflat în prezent la închisoare -, a urcat pe scena galei Oscar și a susținut un scurt discurs prin care s-a adresat soțului ei: „Visez la ziua în care vei fi liber și în care țara noastră va fi liberă”, a spus ea.

La ceremonia decernării Oscar-urilor, actorul Jimmy Kimmel a făcut referire, într-o notă ironică, la faptul că Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock pe scenă, anul trecut.

„Avem reguli stricte. Dacă oricine din acest teatru va comite un act de violență va fi premiat cu Oscarul pentru cel mai bun actor și i se va permite să țină un discurs de 19 minute”, a spus el.

Foto: Ke Huy Quan (Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar / Everything Everywhere All at Once), Michelle Yeoh (Cea mai bună actriță în rol principal / Everything Everywhere All at Once), Brendan Fraser (Cel mai bun actor în rol principal / The Whale) și Jamie Lee Curtis (Cea mai bună actriță în rol secundar / Everything everywhere, all at once) la ceremonia celei de-a 95 ediții a Premiilor Oscar.

VIDEO! Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță deosebită, în interpretarea unui cor militar din Rusia

Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță cu totul deosebită, în interpretarea unui cor militar din Sankt-Petersburg, Rusia, scrie UNIMEDIA.

Tânărul din imaginile postate pe TikTok cântă în limba română și pare să se descurce de minune cu versurile.

„Acest tânăr poate reinterpreta orice piesă”, se menționează pe pagina de TikTok a Corului Armatei Ruse.

Internauții i-au apreciat talentul la maxim.

Deși înregistrarea este din 2020, aceasta s-a viralizat acum pe rețele.

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului absolvenților de la medicină

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului și farmacistului de către absolvenţii USMF.

”Azi le-am mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie pentru că au ales această carieră responsabilă și i-am felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.

Dragi viitori doctori, ați depus jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție – o viață în slujba altor vieți.

Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova. Doar anul trecut, salariile tuturor medicilor, asistenților medicali și infirmierelor au crescut în medie cu 15%. În ultimii trei ani, Guvernul a investit circa 2,4 miliarde de lei pentru renovarea spitalelor din țară. Iar tinerii medici care lucrează în regiunile rurale primesc, la angajare, o indemnizație de 120 de mii de lei într-o singură tranșă. Știm că mai rămân multe de făcut pentru sistemul de sănătate, dar pas cu pas vom reuși să parcurgem drumul ambițios pe care am pornit împreună.”, scrie președintele într-o postare.

Telenovelă politică în România: un primar și-a ”zdrobit” nevasta la alegerile locale

Locuitorii comunei Gogoşu, judeţul Mehedinţi, au fost martorii unor alegeri locale neobișnuite, în care pentru funcția de primar s-au confruntat actualul edil, Jean Rogoveanu, și fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu, aflați în plin proces de divorț pe parcursul campaniei electorale.

Învingător a fost Jean Rogoveanu (PSD), care și-a menținut funcția cu 71,4% din voturi, adică 859 de voturi. Pe locul al doilea s-a clasat fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu (PNL), cu 27,93% din voturi, reprezentând 336 de alegători. Un al treilea candidat, Gheorghe Haneş (PMP), a obținut 8 voturi (0,67%).La alegerile locale din comuna Gogoşu au fost înscriși 3.272 de alegători pe listele electorale permanente, dintre care 1.822 s-au prezentat la urne.

Primarul Jean Rogoveanu a declarat pentru presa locală că fosta sa soție și-a depus candidatura din răzbunare. Cei doi s-au căsătorit în 2009, iar divorțul a fost pronunțat în luna mai a acestui an.

Jean Rogoveanu a fost implicat anterior într-un scandal după ce a achiziționat, din fonduri publice, trei telefoane mobile în valoare de 6.000 de euro, aparatele fiind folosite de el, viceprimar și o angajată a Primăriei Gogoşu.

sursa

Un decan și un șef de catedră de la USEFS, inculpați într-un dosar de trafic de influență, s-au ales cu amenzi usturătoare
Articolul anterior
Decizie istorică în SUA! Informațiile despre originile COVID-19 vor fi desecretizate
Articolul următor